Saturday, June 19, 2021

Ännu en vecka

 Ännu en vecka har klarats av och sommaren verkar definitivt ha gjort sitt intåg! Åt pengamaskinen ägnas inte mycket tid längre vilket är helt enligt planen. Det sker för närvarande inga transaktioner förutom utdelningarna som fortsätter att ramla in. Det är faktiskt ganska skönt att luta sig tillbaka också ibland. Att dessutom i tillbakalutat läge veta att maskinen oförtrutet jobbar på är trevligt. Denna vecka skramlade knappt 1600 kr nettoutdelningar in och det roliga arbetet med att bokföra utdelningarna är nu gjort. De två återstående juniveckorna kommer att samla in lite mera utdelningar. Första veckan i juli blir riktigt härlig då två bolag i Kalkyls Pengamaskin bestämt sig för att ge lite återbäring till sina aktieägare i form av en extrautdelning:

 • Volvo 9.50 krs
 • Tele2 3.00 krs
Två mycket uppskattade "sommarpresenter" alltså! Det klirrar till rejält i en annars något fattig utdelningsmånad som juli annars är!

Klövern Pref aktier har nu omvandlats till Corem D aktier då jag tillslut ändå tyckte det var lika bra att acceptera D aktier istället för Corem Pref aktier, utdelningen gick därmed upp med 12%.

Avanzas uppräkning av de återstående utdelningarna för år 2021 tickar stadigt upp trots stadiga utbetalningar och det hela ser otroligt angenämt ut för helåret 2021. Jag glider omkring på moln mest hela tiden faktiskt och det är enormt tillfredsställande att se frukterna av det extremt hårda slit som plöjts in i skapandet av pengamaskinen.

2 comments:

 1. Volvos extrautdelning var en riktig rolig överraskning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Verkligen, den värmer utdelningshjärtat! Hade inte räknat med någon av dem men alla intäkter välkomnas!

   Delete