Saturday, June 12, 2021

Politiker tips 2 - Maggan

 Ett alldeles gratis tips från en alldeles vanlig, nåja, vanlig svensk dumskalle som jobbat och slitit i hela sitt liv och som dessutom fortsätter att göra det!...:

Socialdemokraterna - det är fult att ljuga...

Med anledning av den senaste i Expressen visade intervjun med Magdalena Andersson, i blogg FIRE-världen titulerad Maggan, så kan jag och vill jag Kalkyl inte låta bli att lyfta ett varningens finger inför denna kvinna och dennes politiska parti. Ett parti som min släkt i flera nedstigande led röstat oavkortat på även om jag på senare tid fått veta att även den äldre generationen ondgjorde sig över idiotin i detta parti. Det skall påpekas att Kalkyl definitivt varken härstammar från en rik släkt, från en akademikersläkt eller från någon annan släkt än en simpel, ärlig, rättfram och mycket hårt arbetande och kämpande släkt. Bara så att det står alldeles glasklart även för de som inte läst så många inlägg eller kanske missat ingressen och fått för sig att Kalkyl haft det ytterst lätt för sig och slängt ihopa en portfölj al la duga på några ynka år, så är det alltså givetvis inte utan det är bara så att Kalkyl i många tunga år kämpat på utanför börsen och 2018 gick in.

S och Maggan försöker nu igen fiska röster de inte borde få vid nästa val. Det är tyvärr så att Kalkyl enkelt kan konstatera, liksom ni andra som tänker lite, att Maggan är farlig på riktigt. Intervjun som Expressen publicerade, läs här (som tyvärr är låst nu...), antyder att Maggan dessvärre har både förmågan och kapaciteten att dupera en stor del av väljarna. Hela artikeln låter riktigt bra, det talas om:

 • Efter 7 år som finansminister kan hon ta över efter (trötte) Steffe
 • Kriminella ska känna sig mer osäkra än någonsin då det "fantastiska och resoluta" partiet S ska ta itu med kriminaliteten , ja t.o.m i de kriminellas drömmar ska S stå där och peka finger (mot fängelset?!...).
 • Miljonärerna ska bidra med mera (först gällde låga 100 tkr, sen blev det 300 tkr och sen blev det 1 mkr, ja vem vet vad vettvillingarna hittar på nästa gång osten ligger utanför kylen?!)
 • Invandringen skall...öka...
Tyvärr är alltså den utmärkta artikeln i skrivande stund på vanligt CP-Expressen maner låst och återigen undrar Kalkyl och de flesta andra normalbegåvade (och överbegåvade?!) varför och var vi i fortsättningen ska hämta information om samhällsutvecklingen då vi alla vet att detta låsande bara är början... En ytterst oroande utveckling där även jag Kalkyl tyvärr bidragit då jag helt enkelt varken har tid, intresse eller ork att plöja en standard dagstidning längre (sedan barnen anlände får tilläggas som försvar).

Då artikeln var låst tappar jag dessvärre lite tråden och försvårar även för Er som vill/ville läsa och tänka lite men tyvärr inget jag kan göra mycket åt. Får prompt avsluta med att:

S försöker fiska röster genom att som vanligt prata om och adressera de områden de flesta människor bryr sig om. Den stilla frågan som uppkommer är varför S inte gjort ett ENDA dugg under deras befintliga regeringsperiod. Istället har Sveriges befolkning sett ett ökat våld, en försämring inom de flesta myndighetsområden och sett en allmänt förslöad attityd gentemot problemen som vi alla normalbegåvade uppmärksammat. Den enda vettiga slutsatsen av Maggans fina intervju är att S återigen försöker att dupera sina presumtiva väljare att välja just S. Detta trots att alla konstaterat att S egentligen inte gjort ett enda smack under hela sina regeringstid och sannolikt inte kommer att göra heller under en eventuellt kommande.

Så vakna upp Svenska Folket och rösta med fötterna för måttet är fan ta mig rågat sen länge! Den enda, ja den enda, lösningen S har att presentera är att vi skall fortsätta att:
 • hålla våra hjärtan öppna för allt och alla som vi inte ens känner, kommer att känna eller nånsin kommer att vilja känna eller för den sakens skull har lust att försöka att förstå då de inte ens försöker att respektera oss
 • för att betala än mer av våra redan hårt beskattade pengar
 • för att fortsatt se hur vårat Sverige monteras ned och förstörs undan för undan...
 • för att fortsätta att ta del av den eskalerande immigrationen 
 • för att fortsätta att ta del av den icke fungerande och den obefintliga "integrationen"
För att lösa ovanstående och flera frågor ska vi som:
 • snålat
 • investerat (läs riskerat det befintliga kapitalet...)
 • FIRE:at i största allmänhet
betala allt mera. Det ska poängteras att någon "miljonär" känner man sig inte som med en pengasumma på under 100 mkr, det tycker inte jag i alla fall men S tycker att alla redan efter sparande av några ynka lönemånader är att betrakta som rika och "miljonärer". S har totalt tappat verklighetsanknytningen och Kalkyl säger dessutom att de flesta politiker helt verkat ha tappat verklighetsanknytningen.

4 comments:

 1. Hej Kalkyl.

  Kan hålla med dig mycket när det gäller Socialdemokraterna. Det är ju tyvärr detta parti som styr i kommunen där jag bor. För några år sedan pratade de om alla förbättringar som skulle bli i vården. Men istället för att bli bättre har det mesta successivt försämras. Att personal inte ens ska ha möjlighet till 1 toalettbesök under ett arbetspass är ett exempel. Något som var möjligt förr i tiden. Höjning av ISK skatten är jag inte heller positiv till. Det kan ju bli räntehöjningar som isåfall skulle öka skatten framöver. Det kan ju även bli börsfall vissa åt och då ska skatten in trots en negativ avkastning. Ta bort värnskatten är dock okej. En åtgärd som nästan endast gynnar politikerna själva. Att spara till sin egen frihet verkar sticka i ögonen på många. Jag tror och hoppas dock att ingen höjning av ISK skatten blir av i framtiden.

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Slimis!

   Det är verkar vara ett genomgående tema att de flesta jag pratar med är riktigt uppgivna och förbannade över hur dåligt detta land sköts. Folk har fått nog helt enkelt och utspelet om eventuell ny ISK skatt gav än mer bränsle för uppeldning. Att som vanligt ge sig på den lilla människan som trots allt ändå försöker att påverka sin egen framtid är ruttet. Tycker politikerna kan ta och sänka sina väl tilltagna löner för deras modesta prestationer, sina arvoden, sina efter 8 år i riksdagen livet ut löner, sänka alla dessa bidrag och framförallt se till att endast berättigade personer faktiskt kan kvittera ut dem samt en massa annat istället för att som vanligt lägga skatt på redan skattade pengar.

   Just ISK/KF skatten som ALLTID skall betalas oavsett börsläge är också en fin sak de fått till med schablonbeskattningen. Lysande Maggan att tala om högre ISK skatt nu när börsen gått upp i 10 år eller nåt, det kan komma andra tider då den går nedåt eller i alla fall i sidled under lika lång tid men om sådant pratas det inte alls.

   Allt man som invånare i detta land gör i avsikt att påverka sin framtid och eventuella frihet sticker direkt i väldigt mångas ögon. Att Maggan fått upp ögonen för att det tydligen går att spara sig fri är ju nog en nära döden upplevelse för henne och hennes jämlikar. Själv behöver ju politiker inte detta sparande av redan nämnd anledning (8 år)... Fy sjutton.

   Delete
 2. Det var ord och inga visor det :-)
  Det finns inget som skrämmer en socialdemokrat mer än en medborgare som inte är i stark beroendeställning till deras välvilja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå ZS!

   Nej lika bra att slänga fram alltsammans utan omsvepningar, jag är trött på skitet, jag är trött på hur Sverige missköts och jag är ledsen att behöva se på hur landet förstörs.

   Det är säkert alldeles rätt med vad som skrämmer, tyvärr...

   Delete