Thursday, July 22, 2021

En prestation

 Då ska lönen dimpa in på kontot imorgon och det blir inga överraskningar inte. Att Kalkyl lyckats att hålla nere kostnaderna denna månaden känns underbart! De två största posterna, som blev tre, förutom allt okynnessemesterhandlande (läs lite) har varit:

 • bilen - kunde kostat runt 11,000 kr
 • cykelgenomgångar - kunde kostat cirka 2,000 kr
 • större cykelreparation (vevlager på 1 st) - kunde kostat 2,000 kr

Summeras till härliga 15,000 kr intjänade under semestern drickandes kaffe, te, öl och med bar överkropp i gassande sol! Shit vad bra man kan ha det (trots arbete att utföra)!

Förra månaden, ja juni alltså, är hyfsat dyr då en hel del räkningar klumpar ihop sig och slår till med gemensamma krafter i juni. Utflödet är hemskt och Kalkyl både suckar och fäller en och annan tår när statistiken för denna månad kontrolleras, det är alltså samma elände varje år i juni. Utdelningarna täckte dock i stort sett ALLA utgifterna ändå men...

Idag har det badats (igen) och fortkörningsböter blev det inte heller denna dag och detta trots att polisen stöttes på hela två gånger, en på ditvägen och en på hemvägen. Ditvägen var förvisso på andra sidan vägen så de hade väl fullt upp med den vägsidan och på hemvägen var det en civilbil som hade slagit till, även denna på andra sidan vägen. Hade en kollega som för nån månad sedan åkte på runt 3,000 kr i fortkörningsböter, sura pengar...

Då jobb#2 är lika mycket jobb som hobby numera har en del timmar lagts ner om kvällarna på lite studier. Ligger för tillfället (och ska ligga) i återbetalningsläge så slog inte till på den lilla dipp vi hade igår. Har retat mig lite på detta under dagen men lika bra att inse att man kan inte vara med på alla tåg som går. 

Bloggkollegan Northernlightinvestment hade ett tänkvärt och läsvärt inlägg om 'Politiskt sidbyte' och jag måste citera några rader från hans blogg då raderna verkligen skriker rakt in i mitt öra (särskilt de här markerade i fetstil) och kanske även i ditt?:

"Sedan kom för en tid sedan utspelet om miljonärsskatt på ISK-konton och korkade uttalanden från finansminister Magdalena Andersson att "det drabbar inte vanligt folk!!" och "varför ska det vara skatt på arbete men inte på ISK konto??" och  "är det verkligen rätt att ge skatterabatt till mångmiljonärer?". Jag såg och hörde intervjuerna. Hon liksom spottade fram orden som att de smakade beskt i munnen med förakt i artikuleringen. Att ge skatterabatt till mångmiljonärer med ISK-konton som inte arbetar för pengarna. Så kan vi inte ha det."

Nej Maggan, så som du och dina jämlikar vill ha det kan vi inte ha det, verkligen inte. Vanligt hårt arbetande folk som lyckats att slita ihop lite pengar genom att jobba hårt (och länge) samt riskera dem på börsen (för inte skulle man få tillbaka nåt om börsen kraschat och sen stannat kvar därnere?) och på andra affärer istället för att konsumera bort dem ska inte skattas ihjäl. Att betala skatt på inkomster är nödvändigt till viss del men någon gräns får det faktiskt lov att vara även i dagens tramsiga och sargade stackars Sverige. Det är dags att den trångsynta makten tar och förstår att de kört in på helt fel spår vad gäller det absolut mesta i dagens sorgliga skepnad som fortfarande kallas Sverige. Där människor som aldrig bidragit, kommer att bidraga eller ens kommer att försöka att bidraga kostar allt mer dag efter dag. Där brott rabatteras, där kriminella kommer undan, där utländska ligor härjar fritt som i en dröm, där prostitution är lagligt, där bilmålvakter tillåts ha flera tiotusentals bilar registrerade, där fastigheter och mark kan byta ägare utan att ägaren har en susning om att så sker förrän det redan skett, där IS-anhängare välkomnas med öppna armar trots att de borde möta kalla handen, där invandrare inte ens får ett incitament att lära sig svenska då Sverige ställer upp med tolkar och översätter allt till deras egna språk o.s.v. 

Politiker - DET ÄR HÖG TID ATT VAKNA UR TÖRNROSASÖMNEN, FÖR VET NI VAD: DET ÄR NI MED ERA HÖGA LÖNER OCH HÖGA FÖRTROENDE SOM HAR DET YTTERSTA ANSVARET OCH NI ÄR DE SOM STÄLLT TILL SVERIGE TILL VAD VI NU SER ATT VI FÅTT...

2 comments:

 1. Men vilken ära, att bli omnämnd av Hr Kalkyl !! Man har minsann kommit sig upp här i världen. Det blir sådär nu när man ska gå med i Moderaterna.... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välförtjänt, bra skrivet! Du vet, allt kan hända NLI!

   Delete