Tuesday, July 6, 2021

En vanlig tisdag

 En vanlig tisdag inleddes ganska annorlunda idag. Redan igår kväll ställdes ett larm in på 08:28 så att jag med säkerhet skulle höras Cash-in ljudet i mobilen runt 08:30. Anledningen till detta var Volvos förväntade extrautdelning samt att den skulle medföra ett nytt ATH på portföljen. Kalkyl som, med glädje och stolthet skall tilläggas, tillskriver sig vara en siffernörd av rang. Ett siffernörderi som oftast förverkligas i form av excelnörderi eller för den sakens skull googlesheetsnörderi (som ligger lite under uppstart och har massor med bättre och intressant funktioner och möjligheter än Kalkyls excel från tidig  medeltid vilket dock fungerar ypperligt). 

 • 08:30... 
 • 08:31...
 • 08:32... 
 • 08:33 - Cash-In från Volvo
och med detta ett nytt ATH. Då jag sen länge slutat med tackor-inläggen så nämns bara i förbifarten att portföljen slog ett nytt ATH idag med dagens utdelningsskörd väl inne på kontot och Excelandet kunde ta vid. 

Utdelningar, kaffe samt bokföring (ja hygge framför kalkylbladen i excel!) av framfarten på Kalkyls Pengamaskin startar upp dagen fint, sådär en miljon gånger bättre än att ögna igenom alla hemska rubriker på Expressen eller annan dylik blaska.

8 comments:

 1. Grattis till nytt ATH!
  Mitt innehav i Volvo ligger på en SEB-depå så jag har inte fått min utdelning ännu :-(

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar ZS! Jaja, den som väntar på nåt gott... AF konto går också att flytta.

   Delete
 2. Tjena,
  Kul med nytt ATH. Bra gjort och grattis.

  Katscchiiiing

  Mvh petrusko

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Petrusko!
   Alltid kul med nya ATH även om mest en siffra för stunden, milstolpar tenderar att ge lite ny och positiv energi!

   Delete
 3. Grattis. Men hur kunde just den utdelningen ge ett ATH, kursen/portföljen har ju vid exdag redan backat med motsvarande belopp? Eller tänker jag fel, sista arbetsdagen innan semester + superkvavt ute och inne... :D

  Det är alltid fint med plongandet när utdelningarna kommer. Mina arbetskollegor har noterat men inte brytt sig. De är mer av den typen som shoppar upp varenda krona.

  Apropå nyheter är drevet mot Ebba pinsamt, det kan ju finnas en annan vinkling av denna historia, men den verkar de inte vara så intresserad av att kolla djupare i. Det är mer intressant med "så lurade polisen Ebba Busch i en fälla" eller vad det nu stod. Rubriker säljer. Herregud.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Du tänker rätt och då stängning igår låg runt 500 kr ifrån en ny 100 tkr stolpe kickade utdelningen mig över gränsen! Sen gick det än bättre ändå o portföljen drog vidare!

   Otroligt att kollegorna inte ens frågat dig om ljudet. Jag valde det säkra före det osäkra och stängde av ljudet när jag var på kontoret. Bäst så fast för mig men du verkar lugnt kunna fortsätta ha det på.

   Härligt med semester för dig! Jag kör tom fredag på jobb#1.

   Delete
 4. Grattis! Fy fan vad kvavt idag - hjärnan är helt slut och 2h kvar... Pausar och läser lite blogg.

  Att bokföra utdelningar är barnsligt roligt och det behöver inte vara mer än motsvarande en liter mjölk - roligt ändå!

  Har också ATH och är trots bara en vecka sedan förra "järntackan" över 70.000 kr mot nästa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar US! Ja det är kvavt o tryckande, blir skönt med semester snart och att då bara softa på jobb#2!!!

   Jag tror många av oss är lika härligt förtjusta i våran bokföring. För mig är det numera mer spännande att glo i excelarken o att läsa bloggar än att se på tv! Som vanligt lika bra att gå all-in ju! Man, vi, är som vi är!

   Grattis! Kul med framåtsteg!

   Delete