Wednesday, July 7, 2021

Ingen förändring

 Så blev det alltså återigen Stefan Löfven som fick äran att vara Sveriges Statsminister. Som jag tidigare skrivit har denne Löfven uppenbara statsmannamässiga sätt att föra sig, att tala o.s.v. Tyvärr stannar de positiva sakerna vid dessa punkter för under hans "vakt" har inte särskilt mycket positivt hänt. För Kalkyl var tyvärr detta slutmål eller denna utgång ganska förväntad och Kalkyl höjde inte ögonbrynen inför vad som skett. Kalkyl beklagar dock vad som hänt då Sverige hade mått mycket bättre av någon slags nystart och omskakning av dessa politiker som mest verkar yra omkring och få ytterst lite konkreta saker gjorda. Tyvärr verkar det som om den nyligen mördade polismannen redan börjat glömmas bort. Det går fort i hockey och uppenbarligen även i politiken... 


7 comments:

 1. Håller med i det mesta du skriver. Tyvärr kan det vara svårt att behålla ett jobb som aktiv i SD vilket är otroligt egendomligt när det går bra att vara råkommunist.

  Därför är en idé jag har att i FIRE engagera mig politiskt i SD. Får man sedan en plats i region eller kommun får man något att göra, kan göra något betydelsefullt och även få en slant för besväret.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå US! Och jag instämmer i vad du ger i din kommentar, har börjat få samma tankar om engagemang! Inlägget kortades idag ned betydligt vilket väl också säger en del om klimatet i Sverige.

   Delete
  2. Hm ett mycket bra inlägg som helhet så ångrar nästan redigeringen...

   Delete
  3. Inlägget var ganska vasst innan redigering... Se bara på vad Ranelid fick för sitt uttalande.

   Har funderat ett tag nu på det här med politik och det kan vara något för mig. Har cruisat igenom kurser på antagning.se ett tag nu och Statsvetenskap verkar klart intressant. Kanske inte en hel fil. kand. men i alla fall en termin.

   Delete
  4. Jo det var vasst och ärligt och tyckte att redigering var bra men egentligen ångrar jag den... Är väl en sak rent generellt jag saknar i dagens politik: ärlighet istället för allt tillrättalagt trams som upprepas i det oändliga...

   Delete
 2. Tyvärr tycker jag inte Löfven är statsmannamässig. Tycker fraserna låter inövade och han stakar sig med orden. Känns inte genuint, och de omtalade förhandlingsegenskaperna hittar då inte jag någonstans. Men han har kanske verkat i det tysta.

  Utgången var som du säger väntad. Vet inte riktigt var jag står politiskt just nu. Oberoende av det så kan det alltid vara dags att prova något annat när det gamla inte kommer framåt. Nya kvastar sopar bäst brukar man säga.

  ReplyDelete
 3. Hm försöker ge honom nån bra kritik men håller med dig NLI, mest samma inövade tjatande gång på gång oavsett fråga. Själv tycker jag han sovit i 7 år...

  Nej det vet inte jag heller. Det är vara invandringen och bidragen jag är 100% övertygad om att de båda kraftigt måste reduceras snarast.

  ReplyDelete