Friday, August 27, 2021

+100%

 Det haglar knappast in utdelningar i augusti månad. Troligtvis återstår en enda denna månad men glädjande nog konstateras att per 24/8 hade år 2021 dragit in +100% i nettoutdelning jämfört med helåret 2020!!!

 • Kalkyls Pengamaskin kämpar vidare mot det allt mer klart definierade FIRE målet!
 • En ny 10,000 kronors milstolpe närmar sig, nummer 39 i antalet, och bör inom några veckor kunna bockas av.
Ikväll, efter en lång tröttande och slitig vecka på jobb#1, var det dags at ta itu med månadens höjdpunkt kopplat till jobb#1, nämligen lönen. Den dök upp på kontot och var lite spetsad med semesterersättning vilket var ett trevligt tillskott så här i den magra utdelningsmånaden augusti. Utdelningarna har hittills dragit in en liten bit under 5 tkr och totalen blir nära 5 tkr så helt klart går det åt rätt håll. 2020 drog in strax över 3 tkr.

Veckan har som sagt varit ganska slitig och det går ju inte att undvika att se tillbaka hur annorlunda man har det under semestern. Jag har ikväll sysselsatt mig lite med torrsimuleringar i huvudet om hur statusen för en exit verkligen är. Det ser onekligen ganska bra ut, det gäller bara att kämpa på lite till. 

Dustin gjorde nyemission och jag fulltecknade mig och ökade därmed på innehavet med 50 st vilket ökar på utdelningarna en del i december. Jag har stålsatt mig att inte köpa mer och det vacklades fram och tillbaka ett par gånger framförallt i slutet på förra veckan men jag lyckades styra undan mig själv. En fin exit kräver minskad köpaktivitet om jag vill ha ett tjockt läder och det vill jag nog. Pengamaskinen har kraftigt byggts ut och det är dags att den får lira på lite själv. På detta år återstår två stycken stöddiga och två mediokra utdelningsmånader men först på tur är september som ser lovande ut.

Trots att jag nyss fått lön längtar jag redan till nästa löneutbetalning.


4 comments:

 1. Kan det vara Cibus som återstår?

  ReplyDelete
 2. Det förtjänar ett grattis !! Mitt arbetsmål är nu +75% utdelningsökning för 2021 jfrt 2020. Är inte där riktigt ännu...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar! Känns förstås suveränt och året har ju mer att ge. Fantastiska ökningar även om 2020 var minst sagt specieltt.

   Delete