Saturday, August 28, 2021

Löfven - problemen

 Stefan Löfven fattade i veckan ett beslut och det var att avgå. Detta har knappast undgått någon antar jag. Stefan Löfven avgår i en period i Sveriges historia som i mångt och mycket saknar motstycke. Det är uppenbart kris inom ett flertal områden i vårt "kära" lilla land och nu avgår alltså S-ledaren. På ett sätt kan man tycka och har rätt att tycka att det är direkt fegt att han avgår. Sverige har målat in sig i ett mycket tråkigt och jobbigt hörn och vägen ut är knappast synlig och då avgår ledaren för det största partiet i Sverige. Kalkyl tycker det är svagt, det är skamligt men tyvärr alldeles förväntat. Det mesta kring Sverige idag andas en negativ klang och det är en utveckling som pågått länge. Löfven gör klart att det är inte hans eller S fel med:

Löfven: Problemen beror på alliansen   

Det är alltså inte hans eller S's fel att Sverige nu har massiva och fruktansvärda bekymmer att ta itu med. Bekymmer som kommer att kräva ganska mycket och dessutom annorlunda hantering än vad vi är vana vid i Sverige om vi ska ha en endaste chans att få fukt med dem. Om vi verkligen kommer att få ordning på problemen ställer sig Kalkyl tyvärr ytterst skeptisk till då historien visar annorlunda. Kalkyl har följt, med stort intresse, en bloggare vid namn Apelsinblomskusten och önskar ofta att Kalkyl befann sig i något annat land än Sverige och så långt har det alltså gått...

I nyheterna talas det och skrivs om att det är dags för en kvinnlig statsminister. Ja kanske är det tid för det eller inte?! Under de senaste fem åren eller mer har det varit ett tydligt fokus på kön, ja inte biljardkön då alltså... Det har pratats, babblats och diskuterats massor kring kön. Att man nu går ut och öppet säger saker som att "det är dags för en kvinnlig statsminister" skrämmer Kalkyl. Kalkyl vill och försöker se bort från kön men samhället där våra olika företag ingår verkar göra precis tvärtom. Det är helt enkelt ute att vara av kön 'man' och inne att vara av kön 'kvinna'. Kalkyl anser att allt detta där någon slags kvotering kan skönjas eller ens anas är alarmerande fel. 

Kompetens skall tala och det även framöver.

Löfven avslutar sin statsministerpost med att skylla problemen vi ser nu på alliansen och med det har han för Kalkyl tagit det sista spadtaget, riktigt ynkligt är det faktiskt vid närmare eftertanke. Kalkyl menar absolut inte att alliansen eller M i synnerhet gjort några stordåd sedan 2015 men att avgå och skylla ifrån sig på detta vis får Kalkyl att häpna. 


2 comments:

 1. Jag kan hålla med till punkt och pricka. Tyvärr är många generaldirektörer kvinnor och jag tycker inte att de levererar vad de ska. Om det beror på kön eller om de är inkompetenta vet jag inte, men kan bara konstatera att så är fallet. De som har varit med i program som Uppdrag Granskning har verkligen inte gjort bra reklam för vare sig själva eller den myndighet de företräder... då de ofta inte "haaar nåågon aaaaning".

  Det ska vara kompetens som räknas, inte vad man har mellan benen eller färg på hud.

  Sen att Löfven har mage att skylla detta på Alliansen (som inte ens finns längre) är så otroligt skämmigt och magstarkt att jag inte vet vad jag ska säga. Jag blev otroligt häpen när jag läste det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen!

   Bra uttryckt det där med 'då de ofta inte "haaar nåågon aaaaning"'. Säger kanske en del om "kvoteringshysterin" som pågår för fullt.

   Jag häpnade också över både att Löfven skyller ifrån sig och på att det uttryckts 'det vore på tiden med en kvinnlig statsminister'...

   Oavsett allians eller inte så har S suttit vid makten i väldigt många år och sett till att Sverige bit för bit monteras ned och dränks i problem.

   Senast i morse läste jag om rubriken som får bli näsa inlägg...

   Delete