Sunday, August 29, 2021

Svart på vitt

 I veckan som gått kom så äntligen lite svart på vitt så att spekulationer, smutskastning och ljug kan läggas åt sidan, jag pratar naturligtvis om BRÅs rapport som klart och tydligt har präntat ned en hel del fakta om hur Sverige gick från ett relativt tryggt och säkert land till vad vi nu tyvärr befinner oss i istället där grova brått begås dagligen. Alla åldersgrupper drabbas men framförallt är det barn, ungdomar och åldringar som är de lätta offren vid olika överfallsrån. För oss inte tillhörande redan nämnda kategorier väntar annat elände som t.ex. bostadsinbrott, bilbränder, bilstölder o.s.v. Skjutningarna skjutit (nej försöker inte vara rolig...) i höjden på 5-6 veckor och det verkar snart vara dagliga skjutningar på programmet. När jag skriver detta läser jag att det skett ännu en skottlossning i Tensta idag... Politikerna tjafsar självklart nu om denna rapport som av vissa partier anses rasistisk, av vissa som överdriven o.s.v. 

För helvete, vakna nu och sätt igång och gör skäl för era alldeles för väl tilltagna löner.

Annan fakta som som nu finns svart på vitt är att Sverige har 190,000 långtidsarbetslösa och gissningsvis kommer att fortsatt urholka statsfinanserna då de verkar totalt oattraktiva att anställa. Artikeln finns här men är tyvärr låst. Hur många av dessa 190,000 personer som importerats vet jag inte men andelen är nog ganska hög, enligt en uppgift rör det sig om cirka hälften som är födda utanför Europa. Det skrämmande med dessa 190,000 är kostnaden som uppges vara 30 mdr (miljarder) kronor. En överslagsräkning med där varje arbetslös får 15 tkr/mån ger 180 tkr/år och med 190,000 sådana fås kostnaden till runt 30 mdr/år. De 30 miljarderna i kostnad är alltså en kostnad per år vilket inte klart framgick av titeln men väl av delen av reportaget som var tillgängligt. 

Kalkyl gillar att räkna och gissade först att det borde vara 30 mdr/år så lite räkning gjordes: 

Sverige har tydligen (visste jag inte men vi har ju tagit in väldigt många "flyktingar") 10.2 miljoner invånare nuförtiden. Om 10.2 miljoner antas vara Sveriges befolkning skall varje individ betala cirka 2941 kr/år för detta kalas. Om vi istället räknar bort de 190,000 som tydligen ska ha betalt samt räknar bort alla under 18 år och alla över 65 år (vid nån ålder måste man väl slippa något straff?) så blir kostnaden utslagen per individ istället cirka 3821 kr, Om vi antar en inkomstskatt på 40% så blir det brutto 6368 kr. 

Sen är frågan om 15 tkr/mån räcker för denna artikel säger bl.a.:

"En annan är att man i Sverige inte behöver arbeta. 

Shukri Mohamed Hassan, 34, förklarar för Michael Syrén i reportaget att hon fick 32 000 kronor när hon var arbetslös och gick hemma med barnen. "

Nej det har även Kalkyl förstått att i Sverige behöver man inte arbeta och för att få åtnjuta denna gunst behöver man inte ens ha kämpat sig till en FIRE exit (som ofta brukar ta 7-10+ år av mycket hårt arbete att få till) utan det kan gå helt utan något förarbete alls också... Ja du Maggan, tro fan att du behöver höja skatterna och leka Prins John, Sir Väs och Sheriffen i Nottingham på en och samma gång för att kunna stjäla folks sparade pengar för att fortsätta med dessa otroliga dumheter.

Vilken blankett ska man fylla i? Var är den? Eller är den inte skriven på svenska kanske? Tolk? Hjälp!


7 comments:

 1. ja landet är väldigt märkligt, men svenskarna har den regering man förtjänar. Expressen hade skrivit en artikel om BRÅ-rapporten, och direkt kom det ett mail från regeringskansliet om varför man "går SDs ärenden". Nu har nån på SD tillkallat ansvarig minister Eva Nordmark till riksdagen där hon får förklara sig.

  Detta säger väl allt om att man totalt vägrar se ett samband mellan kriminalitet, välfärdsfusk och invandring. Fortfarande efter så många år är det fortfarande SD som är viktigast. Kan man istället säga "detta är mycket allvarligt och oroväckande, vi ska genast titta närmare och ge detta högsta prioritet", då hade det varit en annan femma. Nejdå, istället ska det tystas ner så mycket som möjligt, ty det är ju valår nästa år. Då ska så mycket skit som möjligt sopas under mattan.

  Hur kan man få 32000 kr (innan skatt?) för att inte jobba? Etableringsersättningen är inte på långa vägar så stor, den är nån hundring om dagen. Sen får man väl barnbidrag också.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen!

   En normal reaktion från ett regeringskansli värt namnet vore väl att säga precis vad du skriver: detta är mycket allvarligt och oroväckande, vi ska genast titta närmare och ge detta högsta prioritet
   I sverige sker alltså något helt annat och när även regeringen eldar på tystnadskulturen innebär det för mig att någon demokrati har vi inte trots alla fina ord däromkring.

   Nej 320 papp om året lockar mig, har mycket annat att ägna min tid åt än att löneslava... Troligtvis ingår barnbidrag med flerbarnstillägg men det är ju inte det saken gäller, det är ju hur det är möjligt att utan motprestation få mer i månadslön än många får med ett 40+h/v arbete... Man liksom får lust att bara skrika rakt ut åt idiotin och orimligheten som leder till orättvisa.

   Delete
 2. Jobbar blått i yttre tjänst. Ser inte att det finns någon framtid i Sverige. Sanningen är att vi poliser rapporterar folk för brott så det står härliga till. Men sen tar det stopp. Fängelse presumeras inte. Tvärtom. Systemet är riggat till de skötsammas nackdel. Och ja, människor med bakgrund från mena är överrepresenterade gällande brott. Och då är överrepresenterade en underdrift. När man pratar om gängen så kommer vi inte komma till en lösning förrän man erkänner från politikernas sida att det handlar om att de vill leva på det sättet som är grunden. Inte att de tvingas in i det. Generellt har massan från mena inte förmågan att komma högt i ett land som Sverige. Senaste artiklarna gällande uttagningen där man ser att invandrare (vill påstå att det är mena och inte invandrare som grupp) faller bort på begåvning och svenska säger en del. Jag har gett upp. Demografiskt har vi korsat rubicon.

  Framöver har vi AI som senaste åren utvecklats snabbt, vi har en skuldsatt befolkning, vi kommer ha problem med energiförsörjning inom en snar framtid etc. Inga problem som löses snabbt.

  Det är sorgligt. Men samtidigt så röstar folk för det här så inte mer med det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Tillsats!

   Verkligen kul att en vardagshjälte som jobbar i yttre tjänst kommenterar! Det är väldigt uppskattat med återkoppling från personer som dig som jobbar ute på fältet och ser med egna ögon det vi andra sen en tid tillbaka tyvärr börjat förstå. Jag har varit övertygad om att patrullerande poliser verkligen försöker göra sitt allra bästa och som du skriver rapporterar folk för brott i så stor utsträckning som är möjlig men att rättssystemet därifrån den punkten inte levererar vad det borde och att ni som tagit in brottslingarna snart får syn på brottslingen igen, kanske redan samma dag...

   Att du skriver att rättssystemet tvärtom är riggat till brottslingarnas fördel har nog snart gått upp för alla normaltänkande individer i detta land, tyvärr verkar ju stora delar av politikerkåren, rättsarbetare m.fl. missat detta. Att du som polis bekräftar misstankarna är hemskt att läsa.

   Mena förstod jag inte men tog inte särskilt lång tid att lista ut då mellanösterngruppen samt några folkslag från Afrika svarar för en stor del av problemen. MENA = Middle East / North Africa

   Vad gäller gängen och deras medlemmar som 'vill leva på det sättet' blir ännu en misstanke bekräftad och det är dags att sluta prata om hur synd det är om alla, att alla inte får chansen o.s.v. Bara skitsnack rakt av och i Sverige har alla en hyfsad chans att faktiskt göra nåt vettigt, men det kräver vilja och uppoffring under många år liksom en eventuell FIRE strävan gör. Inget kommer gratis utom i väldigt sällsynta fall.

   Som du förstår av mina bloggar med politiskt innehåll har även jag i stort sett gett upp.

   Stort tack för bra kommentarer från en riktig polis och jag framför ett stort personligt tack till dig och alla dina kollegor för allt ert slit ni utför i vardagen med otack som lön!!!

   Delete
  2. Tack för en bra blog!

   Nu är grip en utredningsåtgärd precis som de vidare stegen anhållan (åklagare) och häktning (rätten). Det är inte ett straff. Men polis släpper inte någon (visst inre befäl kan häva ett grip när man kommer in men det händer inte) utan det blir åklagaren som väljer det men allmänhet verkar tro det är polisen. I många fall anser jag att man borde anhålla på recidiv då de är vaneförbrytare. Varje minut de är borta är minuter de inte kan skada skötsamma fysiskt eller ekonomiskt. Men så sker inte. När gäller rapportera brott så är det värdelöst om en cooling har 9 misstankepunkter eller mer då efterföljande ger noll effekt i rättsverkan. Därav att de ärendena fu begränsas. Straffrabatten är i sig galen då de innebär att alla målsägande inte får full rättsverkan då rabatt ges.

   Gällande att systemet är riggat kan vi ta enkla exempel. Att ta ett körkort för en Svensson eller skriva en bot kan slå sönder så otroligt mycket. Man kommer inte till jobbet och en bot kan slå sönder ekonomin för en familj den månaden. En cooling bryr sig inte, han fortsätter köra utan körkort och skulder skiter han i då han endast sysslar med kontanter och taxerar noll. Därav att det ska mycket till för en bot på en Svensson för min del.

   Nu bygger vi skulder på coolingar så fort vi får chansen i hopp om att en dag få tillgång till fogdens register om skulder (en markering räcker) och sen delegation på att ta deras grejer för utmätning till fogden. Coolingarnas syn på framgång är nämligen guldkedjor, klockor, bilar och dyra kläder. Att ta det från dem hade fått avsevärd effekt. Men av någon anledning vill man inte förenkla på det sättet.

   USA har 40% återfall i brott gällande de som sitter. Sverige har 30% återfall. USA kör inkapacitering medans Sverige lägger stora summor på vård. Som sagt kriminalVÅRDEN. Jag anser att första gången man får fängelse som påföljd kan man prova vård. Blir det påföljd fängelse efter det så får det bli inkapacitering endast. Knappast värt vårt system när det ger 10 procentenheter lägre återfall. Inkapacitering fungerar, det vet alla. Men blir svårt, fängelsena och häktena är fulla.

   Sen måste vi lämna folk efter oss. Alla ska inte med. Att komma till skolor på ärenden idag gör en mörkrädd. Ingen ordning. Räcker med två i en klass för att förstöra all undervisning. Plocka bort dem direkt. Vill de vara balla och sälja knark och stöka på skolan så får de vara någon annanstans. De har all chans att ta de av undervisningen, de har alla förutsättningar att leva ett lagligt liv. Vill man inte det skall det drabba endast de stökiga. Inga andra. Att vara i gäng väljer man själv.

   Nog om detta för idag!

   Delete
  3. Hallå igen Tillsats och tack för beröm!

   Jag sitter med mobil nu och kommer återknyta till ditt igen faktaspäckade inlägg i ett kommande inlägg eller två. Fantastiskt kul att få kommentarer från en riktig polis och jag lär mig massor av dig så igen stort tack!

   Delete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete