Tuesday, August 31, 2021

Månadsrapport augusti

 Augusti månad har nu nått sin sista dag och denna dag ramlade sista utdelningen för denna månad också in, det var Cibus Nordic Real Estate som bidrog med en slant till den annars så magra utdelningsmånaden. Bloggkollegan Myntaren uttryckte sig så här: 

"En riktig svältmånad är i alla fall avklarad, tror jag får snäppa upp augusti lite!"

Jag kan bara instämma och det är också den långsiktiga planens mål att öka på UTDELNING VARJE MÅNAD. Planen har redan nu har sett till att augusti 2022 bör kvala in ÖVER 5000 kr till skillnad mot utfallet i augusti 2021 som summerades UNDER 5000 kr med sina 4,934 kr (netto). Augusti tillhör som säkert bekant en svår utdelningskategori, nämligen 2,5,8,11 vilket jag benämner kategori B.

Ackumulering av utdelningar fortsätter oförtrutet:


Om utdelningsprognosen håller ska 400,000 kr i ackumulerade utdelningar nås nu i september! Det är riktigt spännande veckor som väntar för Kalkyl. Det är inte varje dag en ny 100,000 kronors stolpe kan nås så för Kalkyl är detta stort. Det är stort och betydelsefullt av flera anledning och några är:

 • de ackumulerade utdelningarna börjar komma upp i betydande summor
 • pengamaskinens framfart börjat märkas av
 • ränta på ränta börjar märkas
 • acceleration är förhoppning
 • siffror ljuger inte och de ackumulerade utdelningarna ger en återkoppling 
  på allt det mycket hårda arbetet som Kalkyl har plöjt in i och med Pengamaskinen
 • nås 400,000 kronor nås snart 500,000 kr och sen nås...

En av de stora inspiratörerna började också med mindre summor och kämpade länge på men till slut satte snöbollen riktig fart och UtdelningsSeglaren har nu samlat in en bit över 2,000,000 kronor i ackumulerade utdelningar!!!

The Dividend Story har också samlat in en enorm summa, nämligen över 2,400,000 kronor, vilket kan läsas i inlägget här!!!
 
Självklart ska Kalkyl också nå dit, frågan är bara när!
 
Sparkvoten slutade på 72% exklusive utdelningarna och 74% inklusive.

Nästa inlägg är redan snurrandes i huvudet och handlar om en ledarskribent som Kalkyl fått upp ögonen för!

6 comments:

 1. En riktigt rejäl sparkvot och dessutom för en sommarmånad då utläggen kan vara lite fler.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå ZS! Ja det blev ett mycket bra utfall trots semestern. För helåret bör det bli en hyfsat bra siffra även detta år.

   Delete
 2. Imponerande sparkvot. Vi nådde upp till endast 66%, mest pga föräldraledighet som drog ner inkomsten, sen lite mer mat, kläd och trädgårdsinköp som drog uppkostnaderna några tusingar.

  Våra två sämsta utdelningsmånader är september och december där ligger vi under 10000 kr. Får väl se om man hittar något trevligt bolag som delar ut dessa månader...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen! Tackar för berömmet! Vacklade lite inför 2021 och hur sparandet skulle få diktera, nu blev det ännu ett snålår eller hundår om man så vill. Bara 4 månader kvar så skall väl kunna orkas med. Som tur är går det på autopilot och ärligt talat görs det inte avkall på nåt.

   Imponerad att sämsta månaderna för dig ändå ligger i närheten av de tio för det gör de väl?

   Delete
 3. Dina utdelningar ökar stadigt och allt snabbare ser jag, nära 400' nu. Bra sparkvot också, jag har ca 65% både i aug och på R12 exkl utdelningar vilket jag är riktigt nöjd med. Bra att vi sparar trots att värdeökning via aktiepris och utdelningar är den större delen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det tickar på riktigt bra! Allt över 50% i sparkvot är egentligen förträffligt, sen vill vi gärna stretcha lite till! Det är lite för tidigt att börja bränna pengar, inte sant?!

   Delete