Thursday, September 9, 2021

Abstinens

 Dag efter dag har förflutit utan ett enda trevligt skrammel i Kalkyls Inslussningsränna. Riktigt bistert och jobbigt har det varit sedan senaste utdelningen som kom den 31/8. Blev helt enkelt tvungen att göra en säkerhetskontroll så att ingen sågat upp ett hål eller nåt och börjat tappa av pengar. Som tur är upptäcktes inga attentatsförsök och idag skramlade det till igen när J&J skiljde av en fin slant. Redan imorgon kommer fler kära slantar att skramla in så det nalkas ljusare tider definitivt!

Abstinensen har faktiskt varit dubbel då pengar sparats på hög men siktar man vidare mot oanade höjder i både P-värde och årliga utdelningar kan man inte dra omkring på stan hela dagarna och ställa till sattyg utan istället är det hårt hederligt arbete som måste till i massor vilket t.ex. denna dag innebär att efter 8h jobb#1, 5h ungar så återstår nu minst 2-3h kvällsarbete för hårdingchefen på jobb#2 (in alles blir det alltså tal om en arbetad tid på sammanlagt cirka 15-16h - ta in den faktan Maggan när du formulerar kommande vansinnes skattehöjningar som drabbar dem som faktiskt arbetar i semesterparadiset Sverige där bidragen rullar likt bibelns sägen om hur manna regnade från himlen). Det gjordes lite inköp idag och nu är Kalkyl lika lugn som en filbunke, aaaaaahhhhh vad skönt: pengar in och pengar ut. Kommer fortsätta öka på lite i vissa väl valda innehav även då nästa lön kommer vilket den enligt plan bör göra om cirka 2 veckor, det återstår alltså två dryga långa veckor innan nästa köp kan göras. 

Det är glädjande att konstatera prognosen för utdelningslönen för första gången slagit över 200 tkr/år!!!

Utdelningslönen definierar Kalkyl som nettoutdelningarna*0.911 så bruttoutdelningarna närmar sig med stormsteg en av drömsummorna som sattes upp 2018, nämligen 240 tkr/år vilket blir 20 tkr/månad. Det är fortfarande en bit kvar till min jobb#1 månadslön men det går helt klart i alldeles rätt riktning.

Ibland känns det turligt att ha jobb#2 att fokusera på när man ser allt elände i den dagliga nyhetsrapporteringen, det är mycket sällan något positivt som går att läsa i den.

Fredag imorgon betyder torsdag kväll ikväll vilket innebär att arbetsveckan i stort sett är avklarad. För Kalkyl vänder det normalt kring onsdagen, då är uppförsbacken avklarad liksom.

 

No comments:

Post a Comment