Tuesday, September 7, 2021

Rättsröta - del 3

 Detta inlägg skulle enligt plan skrivits för cirka en vecka sedan men sen kom livet som mest heter jobb#1 emellan och energin försvann. Det har lagts väldigt lite tid på annat än jobb#1. Efter att idag ha pratat lite med en kompis tyckte jag ändå det var dags för inlägget. Redan av rubriken inses att det knappast är något speciellt kul att skriva om men likväl tycker jag det är viktigt att sådant här dumt får spridning. Sverige har länge saknat ordentliga debatter och ordentliga diskussionsklimat, allt är så förbaskat tillrättalagt och tyvärr är väl svenskar ett av de mest konflikträdda folken i hela världen och därför ser situation Sverige ut som den gör med stor sannolikhet där t.o.m lilla medeltidsstaden Lund igår fått sitt första större upplopp utanför universitetssjukhuset med ett 50-tal idioter inblandade. 

Rättsröta del 3 handlar dock om att Sveriges justitiekansler Mari Heidenborg, 60, nu har beviljat 136,000 kronor i ersättning till en livstidsdömd mördare som heter Dodou Jallow, 22. Förmågan har en lång diger lista med diverse brott som kulminerade i ett gängrelaterat mord som begicks i Göteborg i maj 2020 till vilket han befanns skyldig till i juli 2021. Flera år tidigare, 2017, var han misstänkt för grovt penningtvättsbrott. Åtalet i det målet lades ned i november förra året med hänvisning till att den misstänkte då var för frihetsberövad för mord...

Justitiekanslern Heidenborg har granskat händelserna (verkligen välspenderad tid JK... Kalkyls anmärkning) och kommit fram till att Jallow usatts för "lidande" eftersom han tidigare var frihetsberövad för andra brott. Skadeståndet för detta lidande bestämdes alltså till 136,000 kr.

Kalkyl undrar stilla när JKs stolligheter ska upphöra. Vore det inte lämpligt att Sverige likt försäkringsbolagen införde ett antal finstilta paragrafer som omöjliggör utbetalning av skadestånd till dömda brottslingar? Liksom en sista kontroll och om den röda lampan lyser efter kontrollen så betalas självklart och rimligt inga skadestånd alls ut. I just detta fall får en livstidsdömd brottsling utbetalt ett skadestånd vilket ju, tyvärr, är ännu ett stötande bevis på hur de svenska skatterna slösas bort på ren nonsens.3 comments:

 1. Det händer tyvärr märkliga saker hela tiden i Sverige, och av en slump är det mesta kopplat till en viss typ av människor.

  - Klanslagsmål på öppen gata
  - Gigantiska assistansfuskhärvor
  - Väldigt råa överfall och mord.
  - Krigsbrott
  - Sverige tvingas ta emot terrorister från Mellanöstern, men har samtidigt otroliga svårigheter att lyckas utvisa samma personer dit.

  Jag vet inte, men det känn som att när man inte tror att Sverige kan bli stolligare så kommer det någon ny märklig nyhet som vänder upp och ned på hela alltet. Det känns som om de lagar och regler som vi har i detta land inte på något sätt är anpassade till det nya mångkulturella Sverige, där fusk och våld är vardagsmat. Visst, nyheter har ju en tendens att fokusera på det negativa, men det händer för mycket, för ofta för att det ska kunna ses som en parentes. Ändå hävdar våra "ledare" att allt är som det ska vara, grova brott har minskat osv osv. Lycka till att övertyga vanligt folk om detta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sen är det ju en självklarhet att om en person är dömd att betala säg 200000 kr i skadestånd till en kvinna han våldtagit, och sen råkar få en utbetalning från svenska staten, då ska givetvis dessa pengar konfiskeras av kronofogden för att gå till att betala skulder. Jag förstår inte varför skadeståndspengar ska ses som omätbara tillgångar? Sen kanske det finns fler fordringsägare än just denna kvinna, men samhället borde ändå se till att hon får ta del av en stor del av dessa pengar. Ofta är liknande brottslingar vandrande skuldberg, men någon sorts prioritetsordning borde väl ändå finnas, där brottsoffer står väldigt högt upp på listan. Det är inte upp till Hanif Bali och andra att ordna insamlingar varje gång en kvinna blir våldtagen. Välfärdslandet Sverige - en illusion?

   Delete
  2. JAg säger definitivt inte emot dig, när man inte tror att det kan bli mer stolligt så kommer ändå nästa stollighet som ett brev på posten...

   Assistansbranschen har verkligen bevisat att den till största delen består av fejk och bluff, det är riktigt stötande illa alltsammans. Ett fint system där de som verkligen behöver hjälp ska kunna få det utnyttjas totalt skrupellöst och hänsynslöst på skattebetalarnas bekostnad precis som vanligt. Men det är klart att när Iraks försvarsminister står på bidragsrullarna så fattar en idiot hur otroligt illa skött allt är.

   Den enda lilla glädjen är väl att vissa politiker ändå börjar prata om inhemska terrorister som verkar i landet. Om det leder nånvart står dock skrivet längre bort än var den yttersta stjärnan befinner sig.

   Vad gäller brottslingars skadestånd bör nån finstilt paragraf definitivt snarast införas så att utbetalningar aldrig ens behöver komma på tal och därmed inte heller kräva utmätningar (som ju inte heller idag kan göras på skadestånds pengar).

   Nej, uppenbarligen har de högt betalda "folkvalda" mest latat sig och roat sig med diverse menlösa icke konstruktiva tjafsdialoger där var och en deltagare med stor sannolikhet upprepar exakt samma meningar gång på gång vilka sträcker sig sådär en 50 år tillbaka i tiden.

   Som avslutning får jag skriva att om fler tvingades till arbetsuppgifter VARJE dag 08-17 för att få en endaste bidragskrona hade t.ex. upploppet i Lund som nyligen inträffade aldrig behövt hända, importidioterna hade då varit på jobb!...

   Tack för bra kommentarer som vanligt Snålgrisen!

   Delete