Saturday, September 11, 2021

Lördagsmorgon

 Lördagsmorgonen gav ett mycket bättre inflöde än Kalkyl förväntat sig. Kalkyl har sällan stenkoll på vilka bolag som ska dela ut vilken dag eller vilka summor som kommer. Excelarket vet summorna (med avvikelse pågrund av valutakurser) men annars säger det endast hur många utdelningar som ska ramla in under månaden. Idag var det dock ett fint innehav som heter AstraZeneca som skiljde av en rejäl slant som Kalkyl mottog med stor glädje. Enda smolket i bägaren var väl att denna utdelning inte räckte till för att nå 390 tkr i ackumulerade nettoutdelningar men det närmar sig och eftersom 390 tkr närmar sig så närmar sig nästa jämna 100,000 kronors milstolpe också, nämligen 400,000 kr:


I veckan kommer 390 tkr att nås och sen nås 400 tkr efter ytterligare 1-2 veckor.

Under lördagen gjorde Kalkyl däckbyte på en av cyklarna, båda hjulen. Däck+slang av kvalite kostar men skönt om punktering under jobbpendling undviks. Däcken kunde nog rullat lite till men det fanns en del skador så kändes ändå bra att byta. Nu är det gjort och gissningsvis hade cykelhandlare velat ha en tusenlapp minst för arbetet med att göra däckbyte på två hjul, Kalkyl räknar med intjänade 1000 kr för dagens lördagsarbete. 

 Vad gäller 24.se expedieras order i ljusets hastighet jämfört med trötte och nonchalante Classe, redan idag skickades Kalkyls order iväg så på måndag eller tisdag dimper den nog ner i brevlådan. Det är så här det ska vara, eller?!


6 comments:

 1. Jag fick även utdelning från ditt favoritbolag. Just precis, jag talar naturligtvis om Microsoft ;-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hm, grattis! Uppenbarligen går de bättre än förtjänat. Självklart ångrar jag missat inköp...

   Delete
  2. Hjälp NLI! Fast jag befarar att även du gottar dig i Microsoft utdelningar o redan korkat upp champagnen till norrlandets solsken.

   Delete
  3. NLI har aktier i alla bolag som finns. En äkta indexkramare.

   Delete
  4. Sant ZS och då missar man inga utdelningar! Dina Microsoft är väl upp en 30-40% sen inköp?!

   Delete
  5. Bra gissat! +36% men då har jag också fyllt på med några stycken då och då.

   Delete