Wednesday, September 15, 2021

Ny 10,000 kronors

 Efter säkerhetsinspektionen av Kalkyls Inslussningsränna har utdelningarna slussats in i en betydligt högre och mer angenäm takt! Säkerhetskontrollen avslöjade dock varken några uppenbara fel eller antydan till attentat och det som hänt är att augusti gick över i september. (när detta skrivs gör mitt "favoritbolag" allt i sin makt för att sabba mitt jobb#2 arbete med sina ständiga uppdateringar, nu senast ut kör windows module installer.............. För Kalkyl är det en dubbel bitterhet när datorn segar på grund av windows ständiga uppdateringar som dessutom aldrig ger nåt synligt eller kännbart mervärde. Den andra bitterheten som känns av är den rejäla kursuppgången i bolaget i fråga som Kalkyl missat då Microsoft aldrig stått på någon favoritlista.) Nå, åter till inlägget ifråga. Redan har 15 dagar i september inbringat endast 4 kr mindre än vad hela augusti mäktade med!

Med den hittills mottagna septemberskörden har Kalkyls Pengamaskin kunnat bocka av ännu en trevlig utdelningsmilsolpe, denna gång var det 390,000 kr som totalt samlats in i nettoutdelningar! Med dagens skörd påbörjades resan mot en ny 100,000 kronors utdelningsmilstolpe:


Redan imorgon står Kalkyl redo vid Inslussningsrännan och räknar in mer slantar!

Prognosen ser ut att hålla och målet bör kunna slås med en liten marginal om cirka 700 kr. Det är två spännande veckor som återstår av september för Kalkyl. Att nå en ny 100,000 kronors stolpe är ju tyvärr ännu inget som nås överdrivet ofta.

Kalkyl hörde en av de löjligaste meningarna av en politiker i morse på nyheterna på p1 som Kalkyl för en gångs skull lyssnade på. Det har letats en del efter meningen och just nu lyssnas 07 nyheterna igenom igen men hittills utan träff. Det var en lika tramsig mening som det mesta annat i detta land, Kalkyl häpnade över formuleringen och undrade stillsamt i ett nu mera vaket tillstånd hur någon ens kan uttrycka sig så här, fast idag verkar allt vara tillåtet... 

Systembolaget verkar nu gå i klinch med Italien och tydligen skall någon slags ny pretentiös rättvisemärkning införas där vindrickarna då ska kunna välja bort viner som inte producerats enligt systembolagets nya rättvisemärkning. Kalkyl har inte fått frågan av systembolaget om jag anser att Sverige och vårt systembolag ska lägga sig i hur vingårdarna i Italien driver sin verksamhet... Men det är klart att PrettoSverige ska utmärka sig ännu en gång,.. 

Synd men efter genomlyssning av nyheterna  jag tror mig ha hört i morse så dök inte kvinnan med den fjantiga formuleringen upp, efter lite surf ger Kalkyl sig sjutton på att det bör ha med VPK (jaja, vet förstås att PK försvunnit på pappret men bara där) att göra så får chansa lite här för detta går i samma stil:

"En plan för jämlikhet och grön omställning" 

På nyheterna var det dock omkastat och mer i stil med: 

"Grön omställning med jämlikhet"

Verkar vara nåt signerad J.Sjöstedt men det var alltså en kvinna vars namn Kalkyl var säker på att utan anteckning kunna hålla i huvudet men där alltså den automatiska hjärnstädningen skickade ut tramset redan när nyhetssändningen tystnade. Hur i f.a.n. görs en grön omställning med jämlikhet. Nej, Kalkyl orkar snart inte ta in mer trams och det är mycket bättre att bokföra de underbara utdelningarna istället. Ett riktigt jobb som skänker riktigt glädje och dessutom alldeles befriat ifrån floskler och trams. 

Arbetsdagarna på jobb#1 går i precis samma anda och det gäller att med precision styra undan alltför många "consume-time-meetings" där den ene inte vet vad den andre pratar om och den tredje ingenting vet om någonting alls o.s.v.


4 comments:

 1. Kanske ska vi ta och fråga Stefan Löfven, han hävdade med en dåres envishet i en partiledardebatt för några år sedan att kvinnomisshandel och våldtäkter kommer att öka om man ändrar i LAS och turordningsreglerna. Jimmie kontrade med "Vad i hela friden har LAS med kvinnomisshandel att göra?!" varav Steffe mest stod och flinade. Har svårt att förstå hur man har velat ha den skojaren till statsminister. Nu är han tack och lov ett passerat kapitel, men verkar tyvärr ersättas av någon som i mitt tycke är ännu sämre, argbiggan Andersson. Hujedamej...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är något jag funderat på i flera år, dvs utkräva analys, svar och synpunkter av alla med riksdagslöner. Vore högst rimligt med någon slags förhör och uppföljning samt betygsättning på t.ex den gångna månaden eller året. Utifrån betyget som ges kunde så en lägre grundlön höjas med "bonus" om det blev ett högt betyg.

   Alla vi andra i samhället på våra jobb ska ständigt betygsättas och utvärderas och redovisa vad vi gjort och åstadkommit.

   Kalkyl som f.d. sosse, t.om. blivit kallad betongsosse, finner noll ursäkter till situation Sverige där Kalkyl ofta undrar om han är på utlandssemester vid vardagsbestyr eller befinner sig i en mardröm om ett pågående och eskalerande inbördeskrig.

   Maggan blir ännu en S-ledd katastrof. Hoppas massorna vaknar och får bort S och deras allierade vid nästa val.

   Delete
 2. Ahh... Microsoft! Detta underbara bolag. Jag försökte sno åt mig en handfull aktier till i går kväll men precis som vanligt med Microsoft så tog aktien ett skutt uppåt och jag missade min chans.

  400k ligger riktigt nära nu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hn ja som aktieägare är det ett sådant underbart bolag ZS! Som datorarbetare med dess produkter borde man erhålla en daglig och saftig riskpremie... Det har, ska erkännas, blivit lite mindre buggar med åren.

   Grattis!

   Delete