Saturday, September 18, 2021

Lördagsmorgon igen

 Då var det åter tid för veckans bästa dag - L Ö R D A G! 

Att den sen kunde inledas med utdelning från XACT Norden högutdelande gjorde morgonen än bättre än den redan såg ut att kunna bli då solen visade sig redan vid 7 snåret. Det fanns idag inte en endaste tanke på att någon utdelning skulle trilla in men vid 08:30 surrade och lät mobilen katschingljudet (från Avanza appen) och glädjande kunde Kalkyl konstatera mottagandet av ännu en fin utdelning!

 Har inte riktigt bestämt mig för vilken benämning av ljudet som föredras: 

 • Katsching (så låter typ ljudet ju som efterliknar en gammaldags kassaapparat som jag faktiskt kan minnas från den gamla goda tiden)
 • Cash-in (är nog min egen benämning men inte helt säker)
Katsching-ljudet var i alla fall en benämning Avanzas Nicklas Andersson använde i Högsäsong för utdelningsjägare (affiliatelänk).

Favoritbolaget Microsoft (affiliatelänk) har under två kvällar sänkt prestandan betänkligt på laptopen då Windows 10 är ett av de mest uppdateringsfrekventa OS Kalkyl jobbat med men äntligen så kom så omstarten i morse och uppdateringarna blev installerade och laptopen har nu lugnat ned sig ordentligt. En mycket irriterande sak med Windows 10's uppdateringar är att om datorn lämnas oanvänd så tar Windows 10 kommandot och beslutar helt prompt att omstart ska ske och utan betänkligheter startas datorn om. Har användaren otur så tar uppdateringen ibland riktigt lång tid och rekordet Kalkyl noterat handlar om en dryg timma med flera upprepade omstarter, oftast handlar det om 10-20 minuter men ändå... Kalkyls hittills högpresterande laptop från HP kör på väldigt bra fortfarande och jag hoppas att den ska fortsätta så under lång tid framöver. På jobb#1 är det samma soppa med ständiga Windowsuppdateringar som tvingar användaren till omstart utan hänsyn till om tidpunkten är lämpligt för att så göra. Snacka om att styras av en maskin år 2021!...

Som avslutning ska måluppföljningen redovisas igen då denna vecka tyvärr omöjligt kan inbringa fler utdelningar:


Vid månadsrapporten för augusti, läs här, har 96.52% av 400,000 kronor i ackumulerad nettoutdelning nåtts och nu har nästan 98% nåtts.

6 comments:

 1. Jo, jag fick oxå några utdelningar idag (som vanligt). Trevligt när de än ramlar in, jag längtar redan till att få göra månadsuppföljningen för September och årsuppföljningen för 2021.

  Jag bor ju på två olika ställen vanligtvis. Ofta sker de där uppdateringarna när jag kopplar upp mig på den nya platsen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Trevligt är det verkligen! Jag instämmer i längtan om att göra september månads uppföljning, september är utdelningsmässigt betydligt roligare än augusti.

   Visste inte att du bodde på två ställen, hm vissa har det riktigt lyxigt alltså med två adresser att växla mellan!

   Delete
  2. Northernlights, likt Fantomen, går ibland på Stadens gator ;) Det är mest vintertid som vi ibland är i min sambo/särbos lägenhet. Det finns mindre att göra ute på landet den årstiden...

   Delete
 2. Den där XACT Norden högutdelande är verkligen populär bland utdelningsinvesterarna. Jag funderar på att plocka in den också. Numera kör den väl kvartalsutdelning vilket gör nöjet lite mer frekvent.

  Själv fick jag en lite slant från Prudential i morse. Riktigt kul med lördagsutdelningar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Den är inte alls dum faktiskt. Jag har ägt den sedan den betala ut 1 utdelning per år men som nu med 4 är den än trevligare. Dock är den inte en klockren kvartalsutdelare då XACTs utdelningsschema är något märkligt. Nästa utdelning kommer om 2 månader om jag inte tar fel.

   Lördagsutdelningar slår allt tycker jag, man är redan i en härlig sinnesstämning när jobb#1 börjat försvinna från medvetandet och så dimper en utdelning eller flera in och höjer känslan av välbehag yyterligare!

   Köp den ZS!

   Delete
  2. Ok så den har lite ryckigt utdelningsschema. Jag kanske slår till i nästa vecka. Kliar lite i köpfingret nu.

   Delete