Friday, September 24, 2021

Pengar in - pengar ut

 Lönen anlände på kontot idag och när den gör det är det lika bra att betala räkningarna, tråkigheter är det lika bra att ta itu med direkt. September är ännu en dyr månad där ett flertal räkningar lyckas klumpa ihop sig och gå till gemensam attack mot Kalkyls sparkvot...

Den enda glädjen är att några dagars semesterersättning krönte inflödet och alltså bättrar på situationen något. Det blev trots allt en rejäl sparsumma överförd från lönekontot och sparbufferten som avsatts till denna månad hade glömts bort så även det kontot har några extra tusenlappar ståendes vilka kommer väl till pass om cirka en månad då det är dags för oktoberlönen. Ingen rast ingen ro heter det väl och det stämmer väldigt bra just nu. Ett fönster har fått punktering, ja det heter så och detta jobb lägger Kalkyl ut på de som redan begått några misstag med sådana reparationer, inte ofta Kalkyl släpper jobb till överbetalda hantverkare men så sker alltså denna gång. Kalkyl kommer dock att insupa så mycket kunskaper som det går och vid nästa punktering kommer jobbet att utföras själv som brukligt.

Bilen, Kalkyls arbetshäst som sliter på bra ska också på översyn och det är tyvärr en större sådan. Efter några om och men beställdes så delarna och Kalkyl ska göra den större servicen själv och förhoppningsvis spara många kära slantar igen.

På Kalkyls stackars magra lönekonto skramlar det redan tomt efter den samordnade räkningsattacken och överföringen till sparandet men som tur är bidrar frun med lite slantar på måndag vilka givetvis välkomnas med stora famnen.

På utdelningsfronten har inte värst mycket skett sedan sista statusuppdateringen men nästa vecka smäller det och 400,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar passeras:


Som vanligt vid löning längtar Kalkyl redan efter nästa löning, ekorrhjulet snurrar vidare och Kalkyl springer förtvivlat vidare och undrar vart målet är...9 comments:

 1. På tal om mål har jag såklart sett dina årsmål på målsidan men jag saknar ett långsiktigt mål. Har du skrivit om det?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fick fundera en liten stund, har jag det? Nej kom jag fram till, det finns ett luddigt mål i tankarna om att 2024 är sista jobbåret och att fire inträds innan 2025 inleds. Mer än så finns inte vilket beror på att det finns för många osäkerheter över vilka jag har liten kontroll. Det är ett större paket att hantera med familj.

   Delete
 2. Varför skriva om sig själv i tredje person??

  ReplyDelete
 3. Sparkvot är intressant. Det går ju snabbare mot friheten ju högre sparkvot man har. Jag tycker du gör massor i din vardag för att kunna spara så mycket som möjligt.

  Personligen är det ju min avsaknad av barn som medger en hög sparkvot. Men det finns ju fördelar med barn oxå... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Absolut, bra att ha lite koll på den i alla fall. Jo jag gör så gott jag kan med det mesta. Känner inte att jag faktiskt kan göra mycket mer även om det säkert ändå finns nåt litet mer som jag eventuellt också kunde gjort.

   Som tur är finns det massor med fördelar med barn också. En stor nackdel är dock osäkerheter som kommer i form av ökade kostnader.

   Delete
 4. Jag får likt din fru vänta till måndag innan lönen ramlar in på kontot. Sparkvot är inget jag sitter och räknar på utan jag för över överblivna medel varje månad utan att ägna någon större tanke på det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag försöker ännu stenhårt få över minst min vanliga summa varje månad o med räkningsattacker blir det mer utmanande så nu fattig som en kyrkråtta. Tufft att bli rik.

   Delete