Thursday, September 23, 2021

Boktips 4: Överlägsen på aktier

 Det har gått några veckor sedan denna bok, Överlägsen på aktier, lästes. En hyfsat kort och lättläst bok skriven av Tore Davegårdh:


Boken handlar som underrubriken tydligt anger om vinnande aktietaktik och är en hyllning till börslegenden Björn Davegårdh. Boken har alltså skrivits av börslegendens bror Tore. Som ofta med dessa investerings/fire böcker är det Sterners förlag som ger ut boken. Kalkyl har läst alla hittills utgivna böcker från Sterners förlag och tycker generellt att de är lättlästa, intressanta och utmärkta att läsa i horisontalläge då häftade böcker av detta format inte väger alltför mycket, att de oftast är intressanta minimerar risken att få den i huvudet när lampan slocknar så att säga!...

Björn var en svensk journalist och börsanalytiker. Han var medgrundare till börstidningen Börsveckan och var länge dess chefredaktör. Han skrev också för många andra tidningar under sin karriär, bland annat Dagens Industri och var tidningens första börskrönikör. Börsintresset delades med tiden av brodern Tore.

Boken är informativ och fylld med roliga anekdoter. Björns tumregler finns förstås med och är kommenterade.

Intressant och bitvis rolig läsning.

Betyg: 5/5

Boktips 3 hittas här.

No comments:

Post a Comment