Friday, October 8, 2021

Ännu en vecka avklarad

 Fredag kväll igen efter en riktigt lång och arbetsam vecka, den är dock inte riktigt slut än och ännu återstår en del saker som ska klaras av. I vilket fall, det känns skönt att fredagen nåddes och veckan har varit bra trots mycket saker att hantera, både på jobb#0 (livet) och jobb#1. Jobb#2 har varit mest avspänt och uppbyggande då utdelningarna fortsatt att ticka in. Att Kalkyls Pengamaskin ska nå 200,000 kr för helåret 2021 är nu inte längre endast en prognos eller förhoppning utan något som kommer att ske:


Veckan har inneburit en rejäl minskning av kvarvarande procent mot 200,000 kr i total nettoutdelning för helåret 2021, läs här där Kalkyls Pengamaskin lyckats samla ihop hela 400,000 kr i total ackumulerad nettoutdelning. 

Då nästan tre månader av året ännu återstår kommer 200,000 kr att nås.

Ikväll hann Kalkyl med att kontrollera några bolag och både Nordea och Swedbank sällar sig nu till den skara som avser skifta ut än mer pengar till sina trogna ägare. Underbar läsning förstås och bolagen kommer inom några veckor att skifta ut:

 • Nordea: 7.32 krs 
 • Swedbank: 7.30 krs
Det var inte en alldeles enkel eller alltid behaglig situation att positionera sig i banker men köpen genomfördes och nu äntligen börjar lite välförtjänt återbäring att slussas in av Inslussningsrännan! Handelsbanken har gått en både något annorlunda och märklig väg genom att återföra kapital till sina ägare genom utdelning av aktier i Industrivärden, det är ett annat sätt att göra men devisen om att Cash is King gäller enligt Kalkyl fortfarande och enligt den kan var och en sedan få lov att köpa in vad den själv anser vettigt.

Att analytikerna nu tävlar om att höja de svenska storbankernas riktkurser är trevligt och vettigt då de är kapitalstarka och står på hyfsat solid grund nischbankerna till trots. Betyget outperform har både Nordea och SEB fått i veckan. Kalkyl äger dem alla så nöjdfaktorn ökar naturligtvis. Återstår att se om SEB också ska ge någon bonusutdelning, det är faktiskt den bank som gått allra bäst och bokstavligt talat lämnat Handelsbanken vid kajplatsen medans det för cirka 2 år sedan var det precis tvärtom och den stora massan lovordade Handelsbanken. 


 

7 comments:

 1. Hej, har varit mycket med "jobb-ettan" ett tag så jag har varit lite borta.

  Stort grattis till 400.000 i ackad utdelning!

  +200.000 kr utdelningar i år är imponerande. Det blir ändå lite extrautdelningar i år så frågan är om nästa års utdelningar kan matcha det? Med stora ny- och återinvesteringar går det såklart...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar US! Jag har precis som du haft mycket på o med jobb#1 så inte heller hunnit läsa o kommentera lika flitigt.

   Det är en klar risk att inflödet blir mindre nästa år. Hittills är det volvo o tele2 som gett bonus men nu även nordea o Swedbank alltså.

   Delete
 2. Av storbankerna så har jag endast SEB kvar som direktägd. Naturligtvis också endast den som inte säger ett knyst om någon extrautdelning.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja vi får hoppas att SEB också skiljer av lite. Just pga valde jag att ta in de då alla 4, nu finsk flagg på Nordea men den är kvar i portföljen.

   Delete
 3. Har länge funderat på att fylla på i storbankerna, jag äger ju alla 4. Men av okänd anledning har det alltid dykt upp mer attraktiva placeringar i mina ögon, tex telekom och fastigheter. Men jag fortsätter enträget...det finns definitivt outnyttjad potential för mig att fylla på i de 4 som borde utnyttjas...

  ReplyDelete
  Replies
  1. För mig känns innehav i storbank hyfsat bra och bör betala hyfsat med utdelning även framöver. Skakningar kommer i de flesta bolag o branscher och självklart är bank inte utan risk eller problem. Swedbank har gjort en fin återkomst och årets totalutdelning blir ca samma som 2019 vilken var hög. Det känns bra att sitta som delägare!

   Delete
  2. Ja, du har rätt. Ska ta och kolla upp mina kurslarm och se över möjligheten till påfyllnad.

   Delete