Saturday, October 30, 2021

En hyllning och ett tack

 En hyllning och ett tack till alla ni hårt arbetande inom yrkeskategoring blåljuspersonal!

Kalkyl blev mycket glad över att tillslut få en kommentar som blev till flera från en hårt arbetande Polis som namngav sig själv som Tillsatsläs här. Det var mycket trevlig att som en simpel hårt arbetande åsna till Kalkyl mottaga kommentarer från en riktig vardagshjälte! Det var rörande och Kalkyl önskar fler kommentarer från både Tillsatts och hens (jaja...) kollegor då de är av mycket stort intresse.

 Kommentaren som blev flera är från en riktig samhällshjälte som namnger sig själv som Tillsats. Vi andra icke samhällshjältar kan mest tänka, tycka och prata medans det finns en stor andel riktiga hjältar (Kalkyl betonar så att inga missförstånd uppstår att ordet hjälte i detta sammanhang verkligen är ärligt och seriöst menat och inget nedvärderande ska läsas in). Kalkyl tycker nämligen, gammaldags kanske men, att ambulans-, brandkårs- samt polispersonal är att betrakta precis på samma sätt som de en gång betraktades i Sverige - som hjältar som stod för något riktigt bra! Detta i stor kontrast til skällsordet Aina som numera verkar vara etablerat både i och utanförskaps(?) områdena i Sverige idag, cirka 60+ till antalet...

Mindre insatt i ambulans- och brandkårspersonal och tyvärr inte heller värst väl/insatt i polispersonal. Vad Kalkyl däremot tycker efter ett liv på 40+ år är att dessa beundransvärda människor som väljer en karriär inom dessa blåljusyrken är rekorderliga! Utan ett fundament som vilar på dessa tre kategorier av arbetare har vi inget alls att bygga ett framtida samhälle på och just därför ska (inte bör) de visas 100% respekt i sitt yrkesutövande. Självklart finns tyvärr olämpliga individer även i dessa tre yrkeskårer men de allra flesta jobbar på med en grundsyn som är anmärkningsvärt fin! Kalkyl är säker på att alla dessa tyvärr mest får ta emot skit och visas ringa uppskattning. Kalkyl tipsar om SVT serien "Den tunna blå linjen" som kommer att ta de allra flesta tittarna till storm och som kommer att väcka frågor, funderingar samt irritation över hur blå yrkeslinjer tvingas utstå skit i sin arbetsvardag. Det är en ren och skär skandal, Nu har KD överraskat positivt genom:

KD vill stoppa glåpord mot Polisen

I Kalkyls öron låter detta som ett utomordentligt förslag. Det fanns redan tidigare en lag ”missfirmelse mot tjänsteman”, som togs bort 1976. Otroligt att den togs bort, detta har lett till att våra stackars vardagshjältar tvingas utstå glåpord under tjänsteutövning likt:

 • aina
 • hora
 • motherfucker
 • gris
 • bitch 
 • polisjävel
samt ett flertal andra grova kränkande tituleringar, allt på grund av de folkvalda förmågorna.

Nej blåljuspersonal ska åtnjuta 100% respekt för utan dem faller den sista lilla biten av samhället Sverige ihop. Cheferna ni har berömmer er säkert precis lika mycket som cheferna inom de flesta andra yrken (dvs inget beröm alls då alla som arbetar nuförtiden mest är att betrakta som någon slags robot som när som helst kan bytas ut) (NLI: cirkus och US: djurpark) men alldeles oavsett förtjänar ni precis som alla andra hårt arbetande människor i Sverige ett stort:

TACK och BERÖM för vad ni gör varje dag. Snälla ni, fortsätt kämpa men glöm inte att våga vara obekväma och för fram åsikter uppåt till cheferna som somnat in.


Kalkyl och många med mig ser upp till Er och beundrar Er, snälla ni fortsätt kämpa!


Detta inlägg är skrivet och tillkommit på grund av de efterlängtade kommentarerna från en av de riktiga samhällshjältarna som kallade sig Tillsats och som i stort tyvärr verkar dela (Kalkyls tolkning) Kalkys tro om en ytterst pessimistisk framtid för Sverige.4 comments:

 1. Bra skrivet. Jag är imponerad av hur lugna vissa poliser är när invandrat patrask muckar gräl och mer eller mindre väntar på att bli nerplockad, handfängslad och inburad. Detta har jag sett både live och i flertalet dokumentärer från mobilklipp och bodycams. Det största problemet är tyvärr lagboken som inte har hängt med över huvud taget de senaste 10-15 åren. Gissa varför vi har en massa kriminella gäng som etablerat sig? Det är i princip riskfritt att begå en masssa jävelskap, och smutsgörat låter man så kallade "17-åringar" göra, de får inget straff alls, mer än att ligga och softa på ett HBV-hem. Får de tråkigt är det bara att rymma. Herretid, vakna upp! Dessa personer har vare sig någon lust att integrera sig eller att bli en produktiv medborgare. Bara en sån sak om att invandrade ungdomar öppet erkänner att de riktar in sig på svenskar att råna och våldta borde väl få vilken politiker som helst att ta ton och angripa problemet på alla fronter samhället kan frammana. Icke. Samma gamla smörja som vanligt. Det behövs ett operation rimfrost i veckan, under flera år tills 99% av packet är utvisat, sitter i fängelse eller har tagit sig i kragen och börjat jobba. Dessa resurser finns givetvis inte, allt blir bra, bara man kan rekrytera 10000 poliser (utan att nämna ett ord om hur många som har slutat). De (politikerna) är ju så d-vla korkade att man tar sig för pannan. Har de ens varit utanför Stockholm och Rosenbad? Man börjar ju undra.

  Jaja, det är väl bara att be en bön att nästa regering inte innefattar vare sig S, V eller MP. Först då kanske det kan bli ändring på det hela, om det inte redan är för sent.

  ReplyDelete
 2. Tack, hjälte vettifan men visst är det ett rätt hårt klimat i yttre tjänst, kassa arbetstider och ersättningen kunde vara bättre.

  Gällande arbetsmiljön så är det som det är. Och då politiker och chefer endast snackar om att vi ska vara tuffa mot det riktiga buset och inte backar oss så blir det att vissa håller igen. På detta har vi en massa mobilkameror som fångar eller klipps till sekvenser som visar något helt annat än det fulla förloppet och som sen media pumpar ut. Det kan se illa ut, våld gör det, men istället för att backa oss (såvida det inte är fel såklart) så säger man att man ska utreda vilket allmänhet tolkar som att det gjorts fel. I majoriteten av fallen läggs det ner vilket sällan rapporteras.

  Men men, är för egen del dock inte rädd för SU (särskilda utredningar). Blir man inte anmäld ett par gånger varje år så har man inte jobbat tillräckligt offensivt. Nuförtiden tittar alla coolingar på youtube-advokater vilka verkar mena att våld inte är något polis får använda. Vilket man får och även har skyldighet till.

  Största problemet just nu är rekryteringen där myndigheten har fått för sig att man ska rekrytera unga (riktigt unga) för de är enklare för myndigheten att hantera. Läs, de gör som de blir tillsagda. Det får dock till följd att det kommer in en del som tror att man blir stålman när man tar på sig den blåa uniformen och vips gör alla som man säger. Det är tvärtom, istället måste man försvara de blå färgerna och aldrig backa. Det är betydligt enklare för de flesta med lite ålder och erfarenhet med sig in i yrket. När folk upptäcker att man inte blir stålman blir det en liten krock och istället för att gå in i inre tjänst då man inte pallar det där ute säger man att man är verbal och löser allt på det sättet. Problemet är att man i många fall måste brusa upp och spela arg. Och kunna backa upp det fysiskt. I svensk "kultur" är det fortfarande så att man förlorar ifall man brusar upp medans det i mellanöstern-kultur är så att man förlorar ifall man inte brusar upp. Det blir helt fel när man inte spelar spelet och brusar upp tillbaka, drar en gräns och passeras gränsen så får man bli fysisk dvs en sån enkel grej som att ta enkelt ledgrepp till att börja med ifall personen viftar och är utåtagerande. Det har vi stöd i lag för. Eskalerar personen läggs denne ner och så vidare. Så det skall göras. Man ska inte stå och ta skit och att det viftas. Har man markerat en gång så är det i de allra flesta fallen lugnt nästa gång man träffar på personen.

  Gällande rättsystemet i stort är straffrabatten det allra största problemet. Exempel från senaste tiden. En person omhändertas för drog rattfylla. slår på personen, senaste domen denna personen har är 5 fall av häleri, ett par drograttfyllerier, ett par vanliga rattfylleri, 4 stölder, ett grovt narkotikabrott, ett gäng grova olovliga körningar och ett gäng andra brott. Allt sammnabakat ger 4 år efter all rabatt där personen i stort sitter för det grova narkotikabrottet. Efter all rabatt på brotten får sen personen komma ut efter 2 år. Så rabatt även på fängelsevistelsen. Direkt efter personen kommer ut hinner denne samla på sig 15 misstankar med kort varsel och med vår drograttfylla 16 misstankar. Och detta är alltså det han blivit påkommen med, man kan tänka sig att det är lite mer än så. Allt över den 8-9 misstanken (och fallande procent påföljd på varje brott) kommer generera noll och troligen blir det inte fängelse alls. Vilket borde vara rimligt för vilket brott som helst med tanke på personens historik. Personen har åtskilliga domar innan nämnda dom gällande fängelse. Detta är otroligt stötande.

  Och nu säger Magdalena att man ska vända på varje sten för att komma åt brottsligheten. Varför inte fråga polisen vad man ser som effektiva lösningar? Som att öka samverkan mellan polis och fogde så vi kan ta allt från coolingarna när de har skulder. För att man inte vill ha effektiva lösningar? Eller varför frågar man inte?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Givetvis finns det sopor inom polisen på alla nivåer. Även i yttre tjänst. Men de är inte så många, Iallafall inte än.

   Gällande varning för S så kan jag inte annat än hålla med.

   Delete