Friday, October 29, 2021

Fredag igen

 En riktigt lång men fantastiskt trevlig dag på i stort sett alla sätt går nu mot sin ända. Tröttheten som fanns redan igår har inte minskat mycket men när resten av familjen slocknat blev det så en liten liten solitär stund och efter ett snabbt ihopskrivet inlägg igår kväll vars innehåll för en simpel Herr Kalkyl var mer än fantastiskt kunde inte fredagen avslutas på annat sätt än framför excel!... Hela dagen har gått på högtryck precis som Kalkyls Pengamaskin. Det har varit en mycket intensiv dag men 95% har avlöpt alldeles ypperligt, de 5% resterande procenten bör helst glömmas bort. Känns som dagen bara rusat fram liksom kvällen där det ena efter det andra har avlöst varandra. Rätt skönt att dra ner tempot och låta lugnet infinna sig när kvällen nu dessutom börjar bli sen för en familjefar, innan barnen började ju kvällen nu runt 22 snåret...

Den nyservade bilen går som en klocka och de mest hängivna supportrarna (barnen) har också konstaterat att motorn låter bättre och ja bilen är snabbare och mer responsiv (gäller att träna ordförrådet då ett framtida problem i Sverige enligt nån utmärkt ledarskribent vars namn jag inte minns nu i skrivande stund skrev nåt om "framtida lyxanalfabeter i Sverige" då vanlig pappers/bokläsning inte premieras. Tydligen enligt glömda ledarskribent har nån idiot med partitillhörighet S (givetvis...) börjat propagera för att:

Snart kan svenskar ta sig in på högskolan utan att först ha gått gymnasiet. Det avslöjade högskoleminister Matilda Ernkrans (S) häromdagen. Man kan ju lära sig saker på olika sätt, menar statsrådet. 

Då Kalkyl var tvungen att faktakolla något innan skrivning så hittades ledaren, läs här. Den är skriven anonymt av Ledarredaktionen på Expressen. Generellt brukar ledarskribenterna på Expressen hålla en intressant och hög nivå även om budskapen tyvärr är mycket nedslående i de allra flesta fall...

Att Matilda Ernkrans är ett stolpskott på hög nivå verkar glasklart med ovanstående budskap taget i beaktande och det finns gissningsvis och sannolikt ytterst få om ens några universitets (högskole) anställda som är benägna att hålla med henne. Sverige skall alltså inom snar framtid om detta idiotförslag går igenom släppa in folk på de högre utbildningarna som inte ens klarat av gymnasiet?!... Det enda som återstår är tårar och skrik - Vad i hela friden sker i detta land? Man kan lära sig saker på olika sätt, ja det kan man men för att ha en fungerande utbildning där studenterna har en rimlig chans att klara utbildningen krävs grundkunskaper. Det räcker inte att vara utåtagerande när 5x^2-2x-12=0 ska lösas, jag är ledsen och bedrövad över att Matilda Ernkrans inte förstår detta simpla faktum.

Någon framtida röst på S kommer Kalkyl aldrig någonsin att avlägga, den saken är 100% klar.

Trött på politik, politiker och flummeri så över till Kalkyls Pengamaskin som i veckan verkligen visat framfötterna (blir säkert straffskatt på detta tilltag...) i veckan! Att inte handla är mycket svårt och egentligen skulle inget handlats men så... Mot FIRE innebär mot oanade höjder, möjligheter och kontroll samt välbefinnande så varför stanna FIRE strävan för tidigt? Nåja, det blev påfyllnad i 3M och det blev påfyllnad i Altria som sjunkit en hel del. Kändes trevligt. Får tillägga att ett långsiktigt mål är 50st i en del Dividend Kings och det är bara att bita ihop och köpa. De är inte billiga, de ger inga höga DA (Altria undantag här och där finns en del fler än 50st redan) men de levererar. Påfyllnadsköpet av 3M är ett sådant där köp som värmer Kalkyls investeringshjärta lite extra, det känns speciellt helt enkelt! Det har på engelska sammanfattats briljant med:

Buy once, cry once!


Kalkyls egen variant på ovanstående tema får bli:

Buy once, cry once and then enjoy!


I natt runt vargtimmen vaknade Kalkyl av oro för att gårdagens inlägg blivit fel med siffrorna. Efter direkt kontroll kunde det konstateras att så inte hade skett, inlägget var alldeles korrekt och siffrorna stämde. Det som oroade eller väckte frågor var hur +40 tkr i inslussade utdelningar kunde ge 225 tkr för detta år men 440 tkr i ackumulerad utdelning. Läser man här när 400 tkr i ackumulerad utdelning nåddes stod årets utdelningssumma på 185 tkr och +40 tkr till den summan ger 225 tkr som rapporterades igår när de ackumulerade nådde 440 tkr! Allt stämde och Kalkyl kunde slumra in igen för en ytterligare timmes sömn innan Kalkyls dag startade upp. 

08:30 avnjöts Catsching-ljudet från telefonen och gav en liten kort stunds respit från jobb#1 och dess aldrig sinande krav och måsten. En ungefärlig 500-hundring skramlade in på Inslussnigssrännan och välkomnades lika vänligt som alltid!

No comments:

Post a Comment