Thursday, October 28, 2021

Pengamaskinen på högtryck

 Kalkyls Pengamaskin ångar på grymt bra och oktober månad har slagit alla möjliga förväntningar! Det är faktiskt inte portföljvärdet som avses utan utdelningarna. Portföljvärdet har förstås också bidragit till än mer glädje då börsen klättrat upåt en bit. Utdelningsmässigt har skördetiden verkligen fått förlängas då bankerna öppnat kranarna igen och det stolta Electrolux skiftade ut hela 17 krs. Det har blivit mycket fina slantar som rullat igenom Inslussningsrännan den stolta. Det verkar vara nu det händer och redan har en bra bit av det nya målet kunnat klarats av:


Kalkyls Pengamaskin har alltså på knappt fyra veckor lyft in runt 40 tkr till!!! 

Den förste oktober såg det ut så här, läs här.


Årstotalen närmar sig en mycket högt uppsatt drömgräns på hela 20,000 kr/mån i genomsnittlig nettoutdelning. Det återstår en summa som kommer att kunna klaras av innan året är slut:


Det finns även en chans att kunna nå en ytterligare 50 tkr milstolpe för årsutdelning om 250,000 kr kan nås. Det återstår att se om även denna summa kan nås men omöjligt är det inte och siffrorna för att nå denna enorma summa ser ut så här:


Knappt 25 tkr krävs alltså, tiden får visa om det lyckades. I detta lyckorus som Kalkyl befunnit sig i sedan cirka två veckor ter sig nettoutdelningssumman smått surrealistiskt men den är faktiskt en realitet. Swedbank är nästa storbank ut att äntligen ge tillbaka lite riktiga pengar till sina hårt prövade ägare. November är en ganska stark månad i sig själv men kommer alltså att toppas med utdelning från Swedbank!

Torsdagen håller nu på att avslutas och tröttheten är massiv denna kväll så Over and Out för denna gång.


11 comments:

 1. Ser bra ut på utdelningsfronten. November blir nog helt ok också, utdelningsmässigt då alltså. Vädermässigt kan man lika gärna dra en säck överhuvudet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är helt fantastiska siffror för mig. Värdemässigt har faktiskt min portfölj hämtat sig kraftigt trots avsaknaden av dina kära MSOFT!

   Delete
  2. Du får plocka upp åtminstone en aktie i nästa dipp. Då är du med på raketresan :-)

   Delete
  3. Jag lovar, men undrar när dippen kommer...

   Delete
  4. Jag tror Ni blandar ihop väder och värde nu boys !! ;) Vad är att föredra...bra väder eller bra värde ?

   Bra jobbat Kalkyl !!

   Delete
  5. Tackar NLI!

   Det beror ju alldeles på situation som vanligt förstås men bra värde köper inte bra väder så...

   Delete
 2. Fantastiskt vad det rusar på. Blir nog ändå lite baksmälla på utdelningarna nästa år pga sena extra Covidutdelningar.

  Men med fler aktier nästa år och lite utdelningshöjningar för ordinarie utdelningar så blir det nog hyggligt ändå.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är verkligen ett fantastisk momentum nu. Gäller att njuta o glädjas så länge det varar.

   Finns risk för baksmälla nästa år men kan ändå kanske bibehållas, för tidigt säga så mycket nu. Bankerna delar inte ut orimliga summor nu så...

   Delete
 3. Härligt med fina utdelningar. Värdemässigt har de senaste två dagarna bjudit på idel besvikelser, back ca 40000 kr. Men så är det man får itne stirra sig blind på värdet, ibland går det upp och ibland ner. Utdelningarna regnar dock in som de ska.

  Får man fråga vad det är som har delat ut mest? Du har inte tänkt på att presentera någon lista över månadens utdelningar?

  ReplyDelete
  Replies
  1. This comment has been removed by the author.

   Delete
  2. Jag har säkert backat i värde nu också igen då, inte haft mycket tid för börskoll. Utdelningar förgyllde dock även denna morgon!

   Delat ut mest? Nu menar du? Ja det är Handelsbankens utskiftning av indu A a 283 krs ca, fin slant!

   Har tänkt mkt kring lista över månadens utdelningar men landat i att jag inte orkar presentera sådana månadsvisa listor. Beundrar de som orkar men jag har insett min begränsning.

   Delete