Sunday, December 5, 2021

Ett onödigt tilltag

 I veckan som gick har det minst sagt redan stormat en hel del kring Magdalena Andersson och hennes ministerutnämningar. Det är inte alls konstigt att det gjort det, stormat alltså, då en del av utnämningarna väcker både frågor och irritation från både väljare och S block runt om i landet som kanske haft föreställningen om totalt andra namn på en del poster. 

En minister som verkligen väckt frågor och irritation är utnämningen av Annika Strandhäll som blev utnämn till klimat- och miljöminister. Strandhäll verkar ha uppenbara problem att kunna hantera sin egen ekonomi och med att betala sina räkningar. Med ärenden hos kronofogden är det inte konstigt att folk ifrågasätter lämpligheten i utnämningen. Strandhäll verkar ha lite problem med att räkna och hålla ordning, t.ex. har tycktes hon fram till några dagar sedan tro att Sverige stängt ner endast två kärnkraftsreaktorer vilket tyvärr var långt ifrån de sex stycken utav tolv stycken som stängts ner... Att dessutom Strandhäll påstod sig ha full koll på sin privatekonomi vilket sedan gradvis förändrades när fakta presenterades till henne. I det gamla Sverige kallades detta 'att fara med osanning'. Politiker borde i alla fall minst kunna krävas att tala sanning, det vore en mycket god förbättring inför framtiden.

SD visade sig tyvärr i denna fråga från en dålig sida genom att på SD:s rikskanal publicera ett filmklipp tagit av en drönare som flugit över Strandhälls hus och tydligen zoomar in på en för säsongen igenbommad pool. 

Tilltaget från SD är beklagansvärt och definitivt inget positivt alls. Det är en del sådana här onödiga tilltag som kanske ändå tillslut gör att rösten inte faller ner i SD:s urna. Privatlivet ska vara helgat för icke kriminella och några räkningsproblem är inget som gör någon kriminell. 

Hade varit intressant att höra Åkessons kommentarer kring denna onödiga händelse.

Det finns väldigt många problem kopplade till alla dessa elektroniska framsteg och det är hög tid att politikerna vaknar och ser till att stävja detta tillsammans med polismyndigheten. Dessa drönare har använts i många tvivelaktiga situationer redan och precis som med elskotrarna undrar Kalkyl stilla vad i hela friden dessa och liknande tingestar tillför annat än problem... En lärare i detta avlånga land tvingades säga upp sig och rektorn på skolan uttalar sig "kraftfullt" som vanligt i liknande situationer genom 'Det är totalt oacceptabelt'. Händelsen var förenklat att lärarinnan fått nog och exploderat och skrikit 'Era fucking jävla femåringar” på en 9:e klass. Givetvis satt en eller flera elever med mobilen igång och filmade alltsammans. Det är fruktansvärt, ja att eleverna tillåts ha mobil på lektionerna alltså. Rektorn borde ställt sig på lärarens sida troligtvis då situationen i klassen gissningsvis var kaosartad vilket tillslut även kan få en filbunke att explodera. Klart att uttalandet inte var bra men ställ det först i perspektiv och i sin rätta situation. Givetvis kan det finnas en chans att det var tokfel av läraren men antagligen var det som sagt kaos i klassen. Men i sagolandet Situation Sverige har communityn rätt och den enskilde oftast fel, även i detta fall. No comments:

Post a Comment