Thursday, December 30, 2021

Gott nytt år

 Det har blivit dags för årets sista inlägg! Det har varit ett mycket intensivt år som nu går mot sitt slut, det blev dessutom för börsåret ett mycket gott slut! Kalkyls Pengamaskin nådde idag ännu ett nytt ATH och så har säkert era pengamaskiner också gjort! Det blev verkligen ett julnisserally eller tomterally som heter duga och börsen stängde idag på OMX30 2420! Under hösten har börsen några gånger kravlat sig över 2400 som tidigare sågs som någon slags drömgräns och nu är den förbi och kanske har någon gräns nu flyttats fram? 

Som vanligt i FIRE sammanhang gäller det att glädjas när glädje kan finnas och idag är definitivt en sådan dag då glädjen bör få lov att ta överhanden. Börsåret 2020 var fruktansvärt och följdes av 2021 som även det inneburit en hel del av både glädje och ledsamhet. Det var nog två läger inför detta år och de två lägerna höll nog i sig även under hösten där det ena trodde på kraftig sättning och det andra på just vad vi nu fått lov att uppleva - uppgång!

Denna näst sista dag för år 2021 tog Kalkyls Inslussningsränna emot årets allra sista utdelning och med den har:

 • hela 210 st utdelningar tagits emot   
 • 81 st innehav har bidragit
 • hela 270,042 kr blev nettoutdelningen!!!
 • hela +216% i nettoutdelningssumma mot förra året

Det känns överväldigande att beskåda siffrorna men 100% sanna är de. Att det lyckades att nå över enorma netto 270 tkr i utdelningar är inget annat än fantastiskt för en simpel Kalkyl och den gamla högt eftertraktade fasta timlönen som ung grabb på 25 kr/h är slagen med god marginal och dessutom gäller 30.83 kr/h för precis ALLA DYGNETS TIMMAR, dag efter dag! Så sakta börjar det kanske kännas som att grovjobbet, fas 1, borde kunna anses avklarat i resan mot FIRE, den resa som Kalkyl delar in i:

 • fas 1: bygg din pengamaskin
 • fas 2: städa, förvalta och förbered inför nästa fas
 • fas 3: FIRE
  Det blev ett glas bubbel till denna summering då det var känt att sista utdelningen skulle räcka för att nå 270 tkr!

Önskar alla läsare ett gott slut och ett gott nytt år samt tackar för alla kommentarer!

En liten komplettering efter publiceringen, det var även känt att antalet läsningar idag borde nå över 100,000 och så gjordes precis nu 21:15 med 100,002 st läsningar!

 

3 comments:

 1. Gott nytt år Kalkyl och grattis till den fina utdelningsskörden!

  ReplyDelete
 2. Grattis till fin utveckling.

  Intressantast i inlägget för mig är dock fas 2 eller kanske övergången till fas 2 från fas 1. Tror inte jag sett det som en fas tidigare utan att FIRE följer direkt på Uppbyggnadsfasen.

  Men det klart att man behöver se om sitt hus (bildligt och bokstavligt) innan man gör sin FIRE. Du hade lite frågeställningar som borde hänföras till fas 2 i inlägget 2/1 och jag ser gärna fortsatta funderingar i ämnet.

  ReplyDelete