Thursday, February 17, 2022

Rött men nära mål

 Idag blev det ungefär som förväntat, börsen gick förstås ner och varannandagsbörsen fortsätter. Imorgon är det äntligen fredag igen, tyvärr inte en lönesådan men det får vi uppleva nästa vecka så känns hanterbart trots allt. Den stora skördesäsongen närmar sig och bör förhoppningsvis sätta igång om cirka 4-5 veckor. Ska bli väldigt skönt att se ett inflöde istället för detta ständiga FIRE-utflöde! Visst det finns hela tiden ett inflöde också i form av utdelningar, många sådana, men när skördesäsongen sätter igång på riktigt blir det betydligt angenämare storlekar på inflödena.

Idag drog Pengamaskinen in några tusen till och ett efterlängtat delmål närmar sig alltmer och det handlar om att när detta mål klaras av har Kalkyls Pengamaskin lyckats med en smått osannolik bedrift genom att då ha dragit in hela 500,000 kr i nettoutdelningar!!! Det är nära nu:


Det är knappt Kalkyl kan tro på siffrorna. Det börjar definitivt att bli en rejäl summa som tagits emot. Givetvis betyder ovanstående mål egentligen ingenting mer än ren glädje och fungerar som en morot att kämpa vidare. Det finns några bloggare därute som redan kammat in både en och två miljoner i utdelningar vilka alla fungerat och fungerar som inspirationskällor! Någon ifrågasatte nörderiet kopplat till utdelningar och ovanstående tabell berättar nog mer än ord varför nörderiet har sin poäng.

Av detta år 2022, som redan bjudit på kraftiga sättningar och uppgångar samt massor med experter som pratar än dit och än hit och som överröstar varandra om hur pass volatilt det KAN bli, återstår drygt tio månader. På dessa tio månader finns målet för de ackumulerade nettoutdelningarna och det ser ut så här:


Enligt Mästerexcelarken som trots 4 års gediget och flitigt arbete fortfarande får nya funktioner och nya flikar adderade när arbetslusten för jobb#2 är på topp ska ovan mål om 750 tkr vid årsslutet inte vara något problem alls men som vanligt återstår det att se då mycket kan hända under tiden. De totala utdelningarna för 2022 enligt Avanza har slagit en bit över 200 tkr på årsbasis vilket redan där innebär att en fantastisk summa pengar bör kunna hämtas in. Innan Avanza prognosen når Mästerexcelarkens prognos krävs som tidigare nämnts en hög pengar till, nu runt 70 tkr. 

Allt detta 'nörderi' och arbete med Mästerexcelarken, Google Sheets arken, prognoser hit och dit samt filande på olika scenarier o.s.v. ger jobb#2 en fantastisk mening och har transformerat jobb#2 till en hobby som inbringar pengar istället för att som oftast kosta pengar! Det kan nämnas att högen med standard icke-ETF fonder aldrig lyckas fånga in Kalkyls blick. De ligger och tickar på de med men någon direkt glädje eller stolthet går ej att finna där, de är inte ens med i Mästerexcelarkens beräkningar om inte så väljes explicit genom att då aktivera klumpen samt aktivera utdelning a la 4% för dem... Den 4% klumpen utdelningar från dem kan ses som en extra bonus om den skulle behövas!
 


No comments:

Post a Comment