Wednesday, March 30, 2022

Uppfriskande med skörd

 Årets utdelningsskörd har på riktigt satt fart nu i veckan efter en fin inledning i lördags! Det är riktigt uppfriskande dagar just nu och Inslussningssrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin får bekänna färg och helt enkelt jobba lika hårt som dess ägare allt som oftast brukar få lov att göra. Livet har sällan givit Kalkyl någon räkmacka vilket lett till en kämparanda av rang. Efter ett långt tråkigt stålbad med hyfsat tomma konton rullar nu pengarna in och med inflödet stiget förstås allmänbefinnandet så den som säger att pengar inte skänker lycka har nog aldrig varit fattig. Att FIRE-resan fört med sig otrevligheter i form av ett kraftigt beroende kunde nog aldrig ha gissats men väl en mycket bra bit in i resan kan det konstaterats och även erkännas att beroendet är både starkt och bitvis jobbigt, vilket beroende är det då frågan om? Ja dessvärre är det inte endast ett beroende utan det är tyvärr flera stycken, turligt nog dock kopplade till varandra och de är snabbt uppräknade i alla fall följande (och säkert några till som glöms bort just för stunden)

  • beroendet av att agera
  • beroendet av att köpa fler aktier
  • beroendet av att håva in fler utdelningar
  • beroendet av att håva in mer frekventa utdelningar
  • beroendet av att håva in större utdelningar
  • beroendet av att jämna till innehavens aktieantal till "finare" avrundade siffror
  • beroendet av att sträva framåt och framåt
  • beroendet av att betrakta, njuta och fixa med Mästerexcelarken
Både igår och idag välkomnades betydande summor in till Pengamaskinen med stort P! Än mer blir det imorgon. Det är faktiskt alldeles fantastiskt underbart att vara ägare till en alldeles egenuppbyggd Pengamaskin! 10 tkr stolpe efter stolpe bockas nu av i en fantastiskt hastighet. Pengamaskinen kan snart redan bocka av nästa 50 tkr milstolpe, ja i nettoutdelningar alltså! Inflöde betyder återfall till fas 1 och det egentligen inte alls fel då Kalkyls Pengamaskin inte är klar än. Siktet är väl inte riktigt Aktiestinsens beundransvärda resa och hans slutportfölj men en bit till ska försöka orkas med även av Kalkyl så att även frun kan få checka ut inom överskådlig tid, ja kanske före Kalkyl själv faktiskt. Det har alltså blivit några uppfriskande köp nu och abstinensen har tillfälligt lagt sig något! Som familjeförsörjare är ansvaret mycket stort och det gäller att göra sitt yttersta. Översynen nr 2 tog ännu ett ytterligare steg mot slutmålet, spännande är det. 

Att jobb#1 äntligen på något vis gick ur en lång dyster period gör inte måendet direkt sämre. Äntligen blev det till att igen känna riktig glädje och kreativitet på jobb#1. Fler och fler både nära och mera avlägsna kollegor (på andra företag) verkar befinna sig i typ samma limbo som Kalkyl själv och corporate sfären ter sig mer och mer märklig och ur fokus. Det är ett sorgligt kapitel det hela och en liten tröst för Kalkyl är ju att ensamheten icke finnes då FIRE-bloggare i stor utsträckning tyvärr kraschat in i både väggar och annat till höger och vänster. Det är verkligen synd att det ska vara på detta viset. Idag räcker det inte att gilla sina arbetsuppgifter och att kanske t.o.m gilla sitt jobb, nej det är en massa annat som dagens arbetsorganisationer också ställer krav på. Ofta saker som har noll förankring i den verksamhet som en gång byggde företaget ifråga och som växer sig allt starkare dag för dag, oklart varför.

Kalkyl är lycklig att skörden som nu tagit vid även till viss del kanske kan komma att skördas på jobb#1 också. 

Det är lite precis som vanligt, tillslut släpper proppen och allt sätter fart. Man vet aldrig när det händer och ibland är strävande väldigt kämpigt och långt eller oändligt avlägset borta men så plötsligt händer det. Idag har det känts som efter ett rejält åskväder när liksom ozonlukten ligger i luften och stickandet känns i näsan, underbart!

Mot FIRE - here Kalkyl comes!!!


No comments:

Post a Comment