Tuesday, May 10, 2022

Swedish Match

 Idag dök nyheter om Swedish Match upp. Det gäller ett eventuellt uppköp från Philip Morris Inc. Aktien har redan i skrivande stund rusat drygt +25% på ryktena och DI tror på än högre bud än nuvarande kurs. Kalkyl är även denna gång både glad och kluven på en och samma gång, om affären genomförs lämnar antagligen ytterliggare ett bolag portföljen. Självklart är det kul att tjäna pengar när bolaget köps upp men då t.ex. Swedish Match är ett ikoniskt svenskt bolag vars rötter går ända tillbaka till STAB (Svenska Tändsticks Aktiebolaget) och dessutom i alla (?) år varit den ledande tillverkaren av något av det mest svenska man kan tänka sig: snus.

Om själva tändstickstillverkningen hörs inte mycket även om den svarar för en hel del intäkter och fortfarande säljs i väldigt många länder under olika namn, i Sverige mest känt som Solstickan och det finns nog inte många svenska hem där inte minst en ask Solstickan kan hittas. I Kalkyls bostad hittas massor med askar, både oöppnade och öppnade då antalet askar inte får bli för lågt för då känner sig Kalkyl väldigt fattig vilket är obehagligt.

Vi lär väl få se hur det går och vad som förståtts kan det gå snabbt till avslut.

Investor skiljde idag av sin största delkupong och med det kunde ännu en 10 tkr stolpe bockas av och resan och kampen mot årets totalmål tog sig en bit över den sista 100 tkr gränsen vilket känns betryggande!

Veckan har annars verkligen rivstartat och Kalkyl hinner knappt med i svängarna längre. Imorgon är det redan onsdag vilket är skönt för då är veckans uppförsbacke avklarad och nerförsbacken mot fredagen den efterlängtade kan ta vid. Att utdelningarna fortsätter att strömma in hjälper på humöret. Att börsen idag tog ett rejält kliv upp gjorde inte direkt ont heller.




3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Ja, idag blev det officiellt med bud på 106 kr. Håller med om att det är trist att SweMa försvinner. Själv fick jag bara vara med i ca. 15 månader innan jag sålde allt idag med förvisso hög förtjänst men hade sett fram emot att vara delägare i många år framöver!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är definitivt blandade känslor. En vinst försvinner snabbt iväg...

      Delete