Wednesday, June 15, 2022

Fas 2 - exekveras

Rubriken byttes ett par gånger men tillslut ansågs nuvarande ändå vara den bästa.

Ja tiden springer eller rusar vilket man nu föredrar att säga, fort har året hittills gått i alla fall! Det närmar sig semester i jobb#1, några få veckor kvar att slita! I jobb#2 har chefen Kalkyl med sin ytterst goda välvilja beviljat semester också! Ja en villkorad sådan förstås och villkoren är:

 • spara pengar
 • följ med i nyhetsflödena
  • de vanliga nyheterna
  • börsnyheterna i synnerhet
 • vila
 • njut
 • ha kul
 • slösa ibland
Hur är detta då möjligt, ja att bevilja semester i jobb#2 då alltså? Detta skall snart avslöjas!

Dagens första inlägg var inte alls det inlägg dagen skulle ha producerat. I morse efter inkasserade utdelningar var övertygelsen om att Kalkyls Pengamaskin nått ännu en 10 tkr milstolpe i nettoutdelningar. Glad i hågen matades dagens utdelningar in i Mästerexcelarken och med det infann sig dagens andra besvikelse, den första erhölls på jobb#1 och kan tillskrivas Microsoft som vanligt. Dagens utdelningar lyckades inte nå milstolpen... Det sker dock imorgon så inte så stor besvikelse trots allt. Det blev en liten påfyllning i ett av de numera talrika innehaven och med uppdateringen av valutakurserna slog istället nettoutdelningsprognosen inför år 2023 över en ny 10 tkr milstolpe. Denna milstolpe är av en enorm betydelse då den skickade nettomånadspengen som Pengamaskinen kan betala ut in i en helt ny dimension. Att allt detta har klarats av nu bevekade jobb#2 chefen och semester kunde därmed beviljas. Det finns en dopning i form av Tele2 extrautdelningen men den ignoreras för tillfället och istället omfamnas glädjen över vad som uppnåtts.

Följande har uppnåtts:
Kalkyls Pengamaskin ska alltså enligt prognos kunna leverera de efterlängtade och tillräckliga 30,000 kr/mån i nettosumma!  

Det är svårt att sätta fingret på alla känslor som väller fram. Detta är för Kalkyl enormt stort! Nu är fas 2 normaltillståndet framöver vilket i sig är en utmaning att hantera. Att kunna nå hit kändes som en utopi när resan inleddes. Att kanske kunna nå 100 tkr/år och sen kanske att nå 200 tkr/år kändes stort och tufft. Att nu vara här, ja det är fantastiskt på alla sätt!


8 comments:

 1. 30.000 kr netto alltså. En svindlande summa för mig som singel men faktiskt också något som ensamt kan dra runt en hel familj om de fasta kostnaderna är någorlunda under kontroll om det skulle behövas.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå US! Ja den summan är verkligen svindlande. Antagligen borde en familj med växande barn kunna försörjas trots ökande priser och räntor.
   Ja det känns riktigt trevligt!

   Delete
 2. Stort grattis! Det har verkligen gått i raketfart jämfört med oss som gnetar på :P Tack vare valutaeffekter nådde vi igår en prognos på 300000 kr/år eller 25000 kr i månaden. Därmed är vårat första mål uppnått, men det kommer tyvärr inte räcka för FIRE, utan det är minst 30000 kr som gäller.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar! Ja det har kämpats på i en all-in anda. 30 känns säkrare än 25 helt klart men att ha nått 25 o 300 per år är fantastiskt!

   Delete
 3. Härligt! Prognoser kan vara rätt trevliga att göra och man kan alltid hoppas att något eller några av innehaven överraskar med en extrautdelning också.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Du som läst min blogg länge vet ju hur viktiga prognoserna är för mig. De gör hela skillnaden tycker jag.

   Nån extrautdelning brukar det ju bli så det får vi hoppas fortsätter. Nu kan det eventuellt bli en i sambo, det eller återköp. Jag föredrar alltid utdelning.

   Delete
 4. Stort grattis! =)
  Mäktig summa!
  /Arbetsplanen

  ReplyDelete