Wednesday, June 15, 2022

En god nyhet

 Äntligen hände det, eller plötsligt hände det, det kom en för ovanlighetens skull glädjande nyhet på Expressen:


Publicerad 14 jun 2022 kl 20.55

Från och med den 1 september ska felparkerade elsparkcyklar kunna forslas bort av polis eller kommunen. Företagen får då stå för kostnaden. Detta som resultat av att regeringen nu inom kort presenterar en ändring i trafikförordningen.

Text TT

Läs här.

Det är ju nästan så att en liten gnista hopp återfötts. Har dessa tre passerade arbetsdagar denna veckan kunnat räkna till runt 10 st elsparkcyklar som legat slängda eller stått provocerande dumt mitt i en cykelväg eller strax efter ett buskage/hörn på varje enkel runda till jobb, dvs runt 20 st totalt under jobbtransporten. Det är inte roligt att se och förbannad blir man när de står direkt livsfarligt. En stod i en mörk tunnel, ja på tvären för att täcka så mycket som möjligt av cykelvägen (dvs ren provokation och jävelskap). En dag eller kväll cyklar någon snart rakt in i en, de skadorna cyklisten då kommer att få i värsta fallet vill jag inte ens tänka på...

Hoppas nu att lagen kommer att efterföljas väldigt hårt för det är högt på tiden att någonting görs åt detta onödiga nutidsproblem. Att inte miljörörelser världen över satt igång och försökt få bort dem är märkligt då mängden resurser för att bygga dem lär vara betydande till vilket sedan också transporten ifrån gissningsvis Kina ska inkluderas.

 

2 comments:

  1. Polisen lär inte forsla bort en enda sparkcykel. Förhoppningsvis tar kommunen tag i det. Kanske kan en privat firma sköta det mot provision :-) Då lär det bli fart på bortforslandet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det är ett extraknäck jag mer än gärna ställer upp på, lön är bara ren bonus och kunde tänka mig jobba gratis!

      Delete