Wednesday, June 1, 2022

Nyhetsskörd

 SD var igång igen med ett alldeles förträffligt förslag som i stora drag går ut på att de som fuskat, ljugit och lurat vårt välfärdssystem ska utestängas för all framtid ifrån det. Det är väl väldigt svårt att hitta problem med detta förslag, eller? Att få lov att ta del av välfärdssystemet är och ska ses som en gunst när livet går en emot men att det bygger på ömsesidigt förtroende är väl alldeles självklart och högst rimligt samt att fusk därmed bör få mycket kännbara konsekvenser? 

Moderaterna vill avsätta 400 mdr för utbyggnad av kärnkraftsutbyggnad. Så sakta börjar polletterna att trilla ner även i de mest naiva och förhoppningsfulla i landet att med endast vind och sol klaras inte det framtida effektbehovet, knappast heller det nu rådande. Att dessutom det folkliga missnöjet växer sig allt mer kraftfullt när vindkraftsparkerna närmar sig den egna boendesfären då är det inte lika kul längre att propagera för vindkraftsverk. Ska alla våra ännu ståendes fina och ståtliga äldre byggnadernas tak kläs in med fula solpaneler? Nej, det är hög tid att sluta fantisera inom energiområdet och någon uttryckte sig i stil med 'det är dags för politikerna att ta sig ur sandlådan'. Tills att politikerna lyckas med att fatta adekvata beslut inom energiframställningen borde Sverige återgå till EN ENDA  elzon så att framförallt södra Sverige slipper att bekosta tokerierna som pågått alldeles för länge...

Att hela polisledningen skall få sparken uttryckte Leif GW Persson, läs här. Det är förstås svårt att argumentera emot detta uttalande då de fortfarande i fält verksamma och arbetande poliserna och deras ledning verkar befinna sig på två olika planeter. Idag lästes att polisen inte kommer att kunna klara att knäcka de kriminella gängen och att det beror på att det är sociala nätverk. Ett sådant uttalande är beklämmande och självklart måste målbilden eller visionen vara att dessa förbannade gäng ska knäckas och alla dithörande ska sättas åt hårt samt i största möjliga mån kollektivt utvisas permanent ifrån Sverige. Självklart går det med lite mera vilja att knäcka dessa gäng, det är bara att börja ändra lagar och införa nya lagar och successivt bura in dem redan vid skälig misstanke om gängtillhörighet. Detta kan låta konstigt men några andra medel står inte längre kvar att använda om vi vill få bort problemen. Vill vi eller vill vi inte?

 Att än fler ligister/terrorister deltagandes i påskkravallerna bör kunna identifieras enligt polisen. Hoppas bara att straffen blir mycket mer kännbara än några uppbyggande månader på ett svensk fängelse med dagrum, utegård, gym, tv och skrivbord på rummet samt möjligheter för utbildning, allt på skattebetalarnas bekostnad som vanligt. En är tydligen dömd till 6 månaders fängelse... Undrar vad de stackars poliserna som jobbade i denna vidriga situation tycker om detta straff? Adekvat? Tillräckligt? Säkert inte kan väl gissas... Undrar vad poliser som dessutom blev allvarligt skadade med rejäla skador som de fortfarande i vissa fall säkert är drabbade av tycker... 

4 comments:

 1. Håller med om precis allting, som vanligt. Tyvärr när det gäller sossarna försöker de som vanligt fånga flugor med ättika. Det är först när man fattat att det är flugor man är på jakt efter, som man vet vilket lockmedel man ska använda. I fallet med gäng och mycket annan våldsrelaterad brottslighet är det inte Sven Johansson som begår brottet, sannolikheten är mycket stor att det är en utländsk kriminell, och steg ett som jag envist hävdat i flera år är, utvisa, utvisa och åter utvisa. Gör man detta samtidigt som man t.ex samkör register, då dessa figurer dessutom är duktiga på att utnyttja den svenska godtrogna välfärden, kan man dessutom hitta de som fuskar med vabb, a-kassa osv. Utvisa dessa också. Håller man på med detta i några år, är min gissning at buset är nere på hanterbara nivåer, då man helt enkelt har dränerat de s.k. utanförskapsområdena på kriminellt folk. De som finns kvar har till slut fattat att "svensken ska man inte leka med, de menar allvar".

  För att detta ska fungera krävs det givetvis att man kan utvisa folk till de länder de påstår sig komma ifrån. Går inte det, gör upp med något annat land om att utvisa dem dit istället. Oavsett vilket ska detta avskum inte befinna sig inom Sveriges gränser.

  Efter att ha lyssnat på politiker i många år, verkar det dessvärre som att SD är de som har de bästa lösningarna på problemen, och de vågar faktiskt fatta de tuffa beslut som krävs för att genomföra det hela också. Moderaterna litar jag inte ett skvatt på, även om jag röstat på dem i flera år. De säger fina saker, men när det sedan ska röstas, ja då röstar de åt fel håll. De övriga partierna, förutom KD, kan vi bara glömma.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå Snålgrisen, som så ofta är vi överens! Givetvis går det, det måste gå, att knäcka gängen och att börja med kollektiva utvisningar och hårdare straff går det att bryta detta. Givetvis måste lagar blixtanpassas och anpassas efter den tråkiga verklighet vi befinner oss i pga törnrosasömnen som varat alldeles för länge i landet. Det är verkligen hög tid innan det är för sent att sätta hårt mot hårt och återskapa det samhället vi en gång var stolta över att leva i.

   Delete
 2. Problemet med förslaget och alla andra på papperet vettiga SD-förslag är att samma sekund som någon kallar SD för rasister kommer de att dra tillbaka det. SD är Sveriges mest lättmanipulerade parti och på alla sätt och vis kontrollerad opposition. Kolla in AfS istället.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Och då är det väl högt på tiden att fler gör sina röster höga och börjar visa sitt missnöje med utveckligen vi dagligen tvingas läsa om i nyhetsskördarna? Att se till att få stopp på det slentrianmässiga rasism-ordet som används i stort sätt i alla sammanhang utan att någon rasism ens varit påtänkt eller egentligen ens kan skönjas i sammanhanget.

   Vi pratar inte rasism, vi pratar om vårt lands och vårt samhälles överlevnad. Det som sakta men säkert smulas sönder dag för dag av människor som borde utvisas på direkten.

   Delete