Wednesday, June 22, 2022

Varning för S

 Ja valet närmar sig och problemen har dessutom hopat sig. Den rådande elsituationen samt dess prissättning för vissa delar av det sargade landet Sverige kan inte längre ens ignoreras av den mest korkade. S, ja ni vet bidragspartiet som helst främjar alla de som bidrar allra minst och som ständigt slår ner på dem som kämpar och bidrager mest har också insett att elsituationen inte kommer att gagna dem i det kommande valet och har nu, i sedvanlig ordning, börjat skriva om historian så att den passar dem... Har någon förresten någonsin hört något bra eller uppmuntrande sägas om de som fortfarande i landet kämpar på och trogna som hundar kämpar på dag efter dag med sina jobb och som sedan snällt betalar in sin skatt ? Någonsin hört om ökade resurser för deras välbefinnande? Ökade resurser ansättas för att de ska kunna arbeta något mindre? Nej, trodde inte det och det har Kalkyl inte heller gjort... Däremot hörs det alldeles för ofta om hur vi ska öppna våra hjärtan, hur vi ska hjälpa kreti och pleti, hur vi ska tvingas se på när våra svensktalande barn i skolorna plötsligt befinner sig i minoritet och knappt kan göra sig förstådda eller knappt bli förstådda... Men vi har alla ett ansvar sägs det ständigt och jämt. Jaha, för vadå?

Läs mer på här: U-svängen om kärnkraft visar på arrogansen i S  

En annan intressant ledare angående den mera allmänna inflationen kan läsas här: Rädda oss från Magdainflationen

Sist men inte minst kommer denna väl värda läsning om hur valfläskandet titulerat S påbörjats: Ardalan Shekarabi, regeringens ledande välfärdspopulist, vill utreda hur sjukförsäkringen kan bli mer generös, både vad gäller regler och sjukpenning. S valrörelse har börjat.

Kvällen var inte ämnad alls åt något inlägg men efter en sådan där sista kvällsscanning kunde inte läsvärda ledare undvikas att listas. 

En annan intressant ledare som pratade om hur den svenska lagstiftningen måste uppdateras till rådande situationer istället för att råda med rötterna i 1950-talets idylliska Sverige. Hittar den inte nu så ni får leta lite själva men läsvärd var den och trevligt att någon annan kommit till exakt samma slutsats som Kalkyl pläderat de typ senaste 20 åren. Synd att Moggan inte hängt med här för under de 8 åren han suttit i sin fina position har inte mycket åstadkommits på riktigt... Men Kalkyl kanske misstar sig helt då Moggan ju hänger kvar än, ja förstås med en endaste liten löjlig utslagsröst som egentligen handlar om något helt annat än landets Svea Rikes väl och ve... Vad hände där egentligen?...  

2 comments:

 1. Jag har inget större förtroende för något politiskt parti överhuvudtaget. Men definitivt kan det vara dags för någon annan att ta över ett tag nu. Man kan ju inte påstå att tillståndet i landet är på topp.

  Men tyvärr har jag inga större förhoppningar om att någon av de andra kommer att lyckas bättre. Men man måste ge det en chans iaf.

  Ha en bra Midsommar !!

  ReplyDelete
 2. Tyvärr har inte jag heller något större förtroende för något parti alls men tycker att S suttit kvar för länge och tyvärr misskött förtroendet ganska ordentligt och det på ett flertal viktiga frågor. Nej, tillståndet i Sverige är klart närmre botten än toppen...

  Det är upprörande att läsa att från att kategoriskt både baktalat och hånat de som försökt få fram budskapet om att kärnkraft är och kommer att förbli en stor del av energiframställning som dessutom sannolikt måste ökas till att nu börja prata om kärnkraft... Det visar återigen på den totala nonchalans och ignorans samt okunskap som dagens politiker i stort verkar ha.

  Glad midsommar och fortsätt kämpa på med återhämtningen NLI!

  ReplyDelete