Friday, July 29, 2022

En sån kväll

 Ja inte heller denna kväll, en underbar fredag i semestertider, hade planen att leverera ett litet futtigt inlägg men så blev det. Efter många härliga veckor och många fina upplevelser både inrikes och utrikes blev det så äntligen en liten stund framför datorn och Kalkyls Pengamaskin. Idag delade Cibus ut och det blev en liten bokföring att klara av. Pengamaskinen kämpar vidare mot de 750. Frun är nu nära halvmiljonen i sin portfölj och det är mycket bra marscherat! För Kalkyl har nytt P-värdes rekord satts under dagen och när ett sådant sätts sätts även A-värdes rekord. Det är en alldeles fantastiskt känsla att efter snart 4.5 hårda och slitiga år konstatera hur pass väl resan hittills har exekverats. "Förmögenheten" (pengamaskin + övriga tillgångar) har nu ökat med hela 85% sedan start, allt inkluderat. Pengamaskinens P-värde svarar nu för 63% av totala förmögenheten.

I stunder och kvällar som den här och då börsvindarna blåste något ljummare och angenämare än på länge gjordes några inköp för att fira framgångarna. Hela två stycken nya Dividend Kings välkomnades in till skaran av hårt arbetande och troget betalande innehav! En påfyllning i en annan Dividend King gjordes också! Barnens portföljer marscherar även de på ganska bra och frekvensen på pengarelaterade frågor har ökat markant från både den yngre och den äldre! Det bådar gott inför deras framtid och tanken med Kalkyls Pengamaskin är framförallt att ge räkmackan framöver för hela familjen. Om utfallet blir riktigt bra behöver de egentligen inte jobba alls men det kommer pappa Kalkyl att kräva ändå även om sannolikheten är i stort sett obefintlig att de ska behöva genomlida/genomleva samma hårda sommararbeten som fadern deras. Dvs inga sönderskrapade och ömma knän, inga sönderbrända axlar och/eller ryggar, inga sönderskurna tummar/pekfingrar och inget "UV-grus" i ögonen! Om Maggan och Semester- och bidragspartiet (S) får fortsatt mandat efter höstens val så kan dock förutsättningarna försämras markant och anta en helt annan skepnad. När nu ordet skepnad skrev kan Kalkyl inte undlåta att ifrågasätta varför det är hela folkets, ja det svenska och arbetande, "plikt" och "skyldighet" att betala allt högre summor för ukrainska flyktingar och ett ständigt ökande antal?... Kanske vore det högt på tiden att det svenska arbetande folket kunde få lov att yttra sig om var deras surt inbetalade skattepengar läggs? Kommentar med anledning bl.a. av den sociala dumpning som tydligen skett i många orter/byar i norra delarna av landet och där "lediga lägenheter" setts som något positivt men som fyllts på med icke-skattebetalande människor från andra länder... Någonstans och vid någon tid måste den som betalar notan få lov att yttra sig i frågorna som äter upp de inbetalda pengarna, eller?

Som vanligt under sena kvällars skrivande slirar skrivningen iväg, turligt att slirningarna inte inträffade under grundskolans uppsatsskrivningar utan då istället höll en rak kurs mot betyget 5.0. Ett flertal relativt nya innehav har lyft bra de senaste veckorna och Kalkyls Pengamaskin marscherar på utomordentligt bra trots oro i världen. Udelningarna de fantastiska fortsätter i strid ström att välkomnas in i Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin. 

PS: Bloggkollegan Snålgrisen kommenterade i förra inlägget om 'hånleende Magdalena och hennes uttalande om att vindkraftsutbyggnaden finns tillgänglig här och nu', ja Maggan är verkligen inte något att satsa på enligt Kalkyl. Det är snart dags att rösta och om S åter får makten kommer Kalkyl att tvingas börja planera för en snar exit från Svedala. Det har gått alldeles för jävla långt med trams, fjant och fånerier i Sverige. Prio 1+2 borde vara att stänga gränserna och återuppbygga en av världens bästa energiförsörjningar, prio 3 att krossa den framväxande kriminaliteten samt att utvisa folk som burit/bär sig illa åt. Frågor på det?

PS2: när Kalkyl var liten grabb hördes välklingande svenska precis överallt, ja dialektala skillnader fanns förstås och panntofflor eller spikkesill eller varför inte kardan kunde höras, idag alltmer sällan och ungdomens utlandssemestrar upplevs nu i varje matbutik under varje handling. Tack till er politiker, ni är...!!!


No comments:

Post a Comment