Thursday, August 25, 2022

Valrörelsen

 Den pågående valrörelsen är mycket intensiv inför detta val och verkar än mer intensiv än vanligt. Det står nu alldeles klart att S verkar ha förstått hur missnöjda många röstare är med deras 8-åriga politiska bedrifter. Det lilla landet Sverige har försatts i fosterställning av den av framförallt S+V+MP förda politiken. Fosterställningen gäller tyvärr inom ett flertal områden och som vanligt är det vi folket som betalar för politikernas misslyckanden och orimliga förhoppningar. Maggan verkar vara beredd till att göra precis allt för att vinna valet igen och aldrig förr har så kraftiga utspel gjorts i en valrörelse, t.o.m ämnen och frågor som tidigare varit alldeles tabu för S har nu förts fram som problem och där som undantag även någon slags självkritik förs fram.

Kalkyl är oroad på riktigt av S och deras välsmorda argumentering.

Vad som också oroar är hur både C, MP och VPK (svårt att ta bort Vänsterpartiets K bokstav som ni ser) också göra plötsliga och kraftfulla förändringar för att rädda sig kvar i makten trots 8 år av haveri inom ett flertal områden. S utlovar just nu så mycket att de antagligen tror att deras kommande mandatperiod sträcker sig över många fler år än endast de fyra som står på spel. Märkligt att ha suttit i åtta år vid makten och åstadkommit så lite att listan som nu ska göras sväller över alla gränser... Inger verkligen förtroende...

I natt var det så dags igen för ännu ett mord, denna gång i Helsingborg. Expressen publicerade en fruktansvärd lista över de händelser med dödlig utgång som skett under året fram till 25/8, så länge den nu går att läsa, Dödsskjutningar i Sverige 

M gjorde ett utspel som på Expressen såg ut så här:

Ibland dyker det upp lite glädje i nyhetsskörden även om det inte är särskilt ofta nuförtiden. I gårdagens DI skrev Frida Wallnor att "Energiministern förstår inte energipolitiken". Det var en utmärkt rubrik och att Farmanbar så icke gör visade han återigen med senaste utspelet om att han inte förstår varför Karlshamnsverket körs så hårt som det nu gör... En annan stjärna på politikerhimlen var den som proklamerade bojkott av Pågens bageri och istället slog flera slag för Polarbröd, att göra så som politiker mot ett hårt arbetande företag som nu dessutom arbetar i kraftig motvind orsakad av elförsörjningshaveriet i landet borde leda till en snar uppsägning av denne politiker vars namn är: Lorentz Tovatt. Pågens bageri har bas i SE-4 medans Polarbröd har bas i SE-1 (eller SE-2?).

Det återstår inte mycket mer än att igen upprepa:

Varning för S - låt Er icke luras

 

7 comments:

 1. Du har helt rätt men låt mig tillägga att du inte heller skall lita på M, C eller L. De har starkt bidragit till detta elände. Den rabiata utförsäljningen av elnätet, öppna gränser, medlemsskap i EU, slakten av försvaret är bara några exempel på idiotier där ingen opponerade sig. Vem minns inte Freddans uttalande om att försvaret är ett särintresse? Bara det faktum att M valde Freddan till partiledare visar ju hur dysfunktionella de är.

  Skeptisk

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå,

   och du har också helt rätt. Tyvärr finns det inget parti enligt mig som är riktigt bra. Har som gammal råsosse alltid avskytt utförsäljningar av skattefinansierad verksamhet och förstår inte argumentationen om varför det ens finns en endaste möjlighet att det då kan bli billigare när ytterligare vinstled adderas.

   Med detta sagt, går det ändå inte att låta vänsterblocket få fortsätta att söndra i Sverige längre. Det kan tyvärr inte bli sämre enligt mig och att S nu tom "erkänner att segregationen" inte hanterats bra är väl senkommet, att de ska klara av att rätta till något tror jag inte ett dyft på och att stå ut med än högra skatter för att finansiera andra människors liv, människor jag inte känner och inte vill känna, stör mig eftersom jag tycker var och en ska bekosta sina egna liv efter egen förmåga så länge inte bevisad sjukdom sätter hinder emellan.

   Läget är kasst och ytterst både oroande och tröttsamt.

   Delete
  2. Numera räknar jag in C till vänsterblocket...

   Delete
 2. Jag tror faktiskt att S skulle kunna få rätsida på det här om de inte var tvungen att luta sig mot de där smånötterna och tvingas gå med på alla deras galenskaper. Bäst vore om andra sidan fick chansen men jag är mycket tveksam till att de får det.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad gäller smånötterna håller jag med och visst möjligheten finns ju att de skulle kunna få gjort nåt bra men det rinner antagligen ut i sanden ackompanjerat av massiva skattehöjningar i teamet på att färre skall betala mer och för fler.

   Delete
 3. Det verkar ju som att S sidan tar det. Jag har ju ändrat sida och hoppas på det motsatta. Det sämsta är nog om det åter igen blir så tight mellan blocken att allt urvattnas....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja S är välsmorda och dess kvinnliga ledare går märkligt nog hem hos väldigt många eller är det alla utfästelser de senaste 2 veckorna som folk fortsätter att hoppas och tro på? Det ser således ganska mörkt ut.

   Delete