Monday, September 26, 2022

400 tkr

 I allt detta dystra och mörka som tornar upp sig likt molnen före en riktigt höststorm så blir det som vanligt ytterst både välgörande och uppmuntrande att trots allt ändå försöka att hitta positiva saker. Det är knappast särskilt lätt men det gäller att se varje liten sak ur det bästa perspektivet.

En rolig sak var att i helgen dök ännu en ytterst minimal utdelning upp, det gäller en utdelning från en ETF där endast 1 andel ägs i skrivande stund och antagligen för en lång tid framöver också. Hela 4.59 kr erhölls från  Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF Dist. Det sägs ju att många bäckar små bildar en stor å. Kalkyls Pengamaskin välkomnar alla utdelningar som kan slussas in i Inslussningsrännan. Prognosen säger nu att ån för nettoutdelningarna år 2023, alltså alltifrån de ytterst små till de betydligt större utdelningarna, med framåtskjuts av en otroligt stark dollarkurs och stark eurokurs ska nå över overkliga 400,000 kronor!!!

I korten ligger förstås den alltid närvarande osäkerheten inför framtidens utmaningar och skeenden men ändå, 400 tkr! Med tanke på vilka hemskheter som Mästerexcelarken i veckan kunde avslöja behövs ett kraftigt inflöde av pengar då utflödet verkar kunna öka med en fruktansvärd och högst oplanerbar hastighet...

Några ytterligare ljuspunkter och glädjestunder lär infinna sig denna vecka då Pengamaskinen den tappre kommer att bocka av ännu en 10 tkr milstolpe och kampen mot att nå 800 tkr i ackumulerade nettoutdelningar fortsätter på den inslagna kursen där målgången ännu ser ljus ut!

 

   

4 comments:

 1. Stort grattis! Jisses hur bär du dig åt? :=) Jag har i skrivande stund 315000 i prognos för 2023 och det med 15% belåning. Du måste ha pytsat in en otrolig mängd cash i portföljen senaste månaderna, eller investerat i 20%+ yieldare... Med den hastigheten står FIRE bakom hörnet redan om något år kanske.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen, ja det har jobbats hårt den saken är klar! Blev försäljningen av swema o återinvestering vilket ökade på utdelningarna. Inte helt perfekt timing tyvärr, ja som vanligt alltså. Förhoppningsvis blir det fire om nåt år precis som för dig. Ibland vill man NU och ibland senare, det går upp o ner de tankarna.

   Delete
 2. Kul! Ja hoppas verkligen att alla beräkningar slår in, 400 är inte kattskit!
  Jag lägger till dig på min blooglista :-)

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar PP! Nej, det är det sannerligen inte. Tror du är i min annars ska du få ta plats.

   Delete