Wednesday, October 19, 2022

80%

 Besvikelsen igår över att inte ha nått fram till det förväntade målet blev idag åtgärdad då flera utdelningar kunde välkomnas in i Inslussningsrännan! Utdelningarna låg och skramlade då det var utländska sådana. Besvikelsen igår, läs här, förbyttes idag i glädje!

Med dessa utdelningar kunde så delmålet om 80% av miljonen eller 800,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar nås!!!


För en simpel Kalkyl är det riktigt riktigt stort för varje 100,000 kronors delmål vad gäller ackumulerade nettoutdelningar som nås. Det är en alldeles otrolig summa slantar som Kalkyls Pengamaskinen jobbat in och fler ska det förhoppningsvis och troligtvis bli.  

Senast en sådan här bild som ovan publicerades var den 18/3-22, läs här, och bilden såg då ut så här:


Det var alltså nästan exakt 7 månader sen och sedan dess har alltså målet att nå i år ökats med 50 tkr och dessutom har det alltså nu lyckats att gå i mål också!

Det finns en del kvar att ge och året bör ge en del slantar till innan det är till ända. Kampen mot den första miljonen rullar nu in på den sista delsträckan. Det känns alldeles fantastiskt att se siffrorna svart på vitt och det är en skön tröst i det besynnerliga och allmänt jobbiga läge som både börsen och ekonomin i stort befinner sig i. Aldrig förr hört folk prata så mycket om pengar tidigare. Framöver ser det ut att bli än värre och med facit i hand kunde en del saker gjorts annorlunda, t.ex. bundit lån och tecknat elavtal... Förhoppningsvis spelar Riskbanken ut sig själv och tvingas ner på knä och får sänka räntan igen. Tyvärr lär det bli en ytterligare monsterhöjning till om cirka en månad, eller vad tror ni? 

åttahundratusen
Åttahundratusen
ÅTTAHUNDRATUSEN
800 tusen, du kan lita på mig, du kan lita på mig!
800 tusen
 

6 comments:

 1. Grattis! Nu finns det en hel del möjligheter för den som är villig att ta lite risk. Just REITs har trillat ner rejält i pris i USA, likt fastigheter i Sverige. Vill man ge sina utdelningar en skjuts framåt kan man ju belåna sig lite och fylla på med lite hög-yieldade fastighetsaktier.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tackar Snålgrisen! Ja absolut finns det möjligheter nu, antar att du tar några själv?! Själv är jag i fas 2 vilket är en lugnare fas i kampen mot fire.

   Delete
 2. Hej Kalkyl.

  Har du ev några planer på att delge vilka Utdelningar som rullar in månadsmässigt för dig? Vore roligt att se och kunna få lite inspiration.

  Tack för en bra blog.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hejsan!

   Nha, får ärligt säga att det tyvärr nog inte kommer att ske, jag har provat att både redovisa affärer samt utdelningar mer kontinuerligt men det föll mig aldrig riktigt i smaken då det var för mycket arbete. Jag har t.o.m optimerat arbetsbördan under fliken Utdelningar och resolut tagit bort vad som hämtats in varje månad... Saknar det lite men...

   Tackar för uppmuntrande och glädjande kommentar!

   Delete
 3. 800.000 kr är crazy bra. Minns när man läste om Utdelningsseglarens väg mot 1 MSEK och du är snart där. Antar du är där vid vårens svenska högsäsong för utdelningar?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är en otrolig summa. Blir själv alldeles ödmjuk och även häpen inför summan. Precis som du US minns jag läsningarna av Utdelningsseglaren och en del andra som redovisade sina allt större summor. Det var alla de bloggarna som mest pratade siffror som både lockade mig och som triggade mig och det är därför jag pratar en hel del siffror precis som du, det är kul och inspirerande att läsa.

   Enligt prognos smäller miljonen in kanske redan per Valborgsmässoafton men absolut inte senare än 31/5 2023!!!

   Tack för kommentarer!

   Delete