Friday, March 18, 2022

Nästa mål

 När ett delmål är avklarat sätts nästa oftast upp och på så sätt flyttas gränsen och gränserna längre och längre fram. Då ett stort drömmål nyligen kunde bockas av, 500 tkr i nettoutdelningar, sätts nästa nettoutdelningsmål upp. Utdelningarna enligt Avanza har ännu en bit att nå för att matcha totalsumman för år 2022 enligt Mästerexcelarkens prognos. Lite överslagsräkning och kontroll görs löpande och glädjande nog ser prognosen inte ut att vara felaktig även om summan som diffar fortfarande är stor. En sak som irriterar, ja alltid ska de finnas något tyvärr, i Avanzas Analys/Utdelningar är att vissa månader bara visar en gul stapel (betyder förväntade utdelningar) och ingen summa anges. Lite irriterande i en annars fin översikt som Avanza tillhandahåller. Avanzas översikt stämmer dock aldrig överens med Mästerexcelarkens prognos då den förra är brutto och den senare givetvis netto. Inte ens exakt när utdelningarna fås stämmer då prognosen tar hänsyn till NÄR utdelningen landat på kontot (+1 dag mot Avanza) och inte när den bokförts som Avanza.

Med detta sagt borde år 2022 kunna leverera in så att följande mål kan bockas av vid årets slut:


Målet bör enligt prognosen kunna nås och slås men då mycket kan hända innan året är slut återstår det givetvis att se. Att sätta upp målet då det rimligen bör kunna nås känns vettigt och roligt. Det går naturligtvis att utifrån det nyligen avbockade målet att sätta upp ett ytterligare mål och det har självklart också gjorts men dock endast i huvudet: om lite drygt 15 månader så borde miljonen kunna vara bärgad!!! 

Det kan tyckas löjligt kanske att läsa att det är svårt att ta in på riktigt hur mycket pengar det faktiskt handlar om. Det är en smått hisnande summa och då den inte direkt landat i en säck att bära på ryggen eller baxa in i ett kassaskåp ökar det känslan av det egentligen inte hänt på riktigt, men det har ju faktiskt hänt och mer kommer att hända. En mycket bra tröst att hålla hårt i när det blåser isiga vindar på börsen. Det blir ännu några utdelningar till de kommande 10 dagarna som ska välkomnas in i Inslussningsrännan tillhörande Kalkyls Pengamaskin med förväntad början redan imorgon lördag. Den 28/3 startar årets skörd på riktigt och innan den startar har ännu en välkommen lön från jobb#1 hunnit skramla in på lönekontot. Det långvariga och mycket obehagliga skramlandet som uppstår på tomma konton bör därmed äntligen klinga av och förhoppningsvis helt upphöra. Givetvis i all denna glädje finns flera mörka moln i form av kraftig inflation på det mesta, osannolikt höga energipriser (elzon 4 toppade för några dagar sedan med underbara 10+ kr/kWh... När elzon 1 hade 28 öre/kWh hade elzon 4 över 8 kr/KWh i SAMMA LAND ALLTSÅ) som våra stolpskott till politiker åsamkat oss hårt arbetande svenskar trots många inbetalda skattekronor samt den årligt återkommande hemskheten för ägare av ett ISK: skattedeklarationen (skall efter avslutat inlägg försöka våga öppna och se vad fogden Staten ska driva in denna gång)  


 

2 comments:

  1. Nu stundar goda utdelningstider. Mars, April och Maj är för mig liksom för så många andra de bästa månaderna. Sedan har jag en lååång svans av USA och Kanada som bidrar övriga månader.

    Vi kämpar vidare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja vi kämpar vidare mot Fire NLI! Det ska bli härligt att på riktigt börja casha in pengar!

      Delete