Sunday, October 23, 2022

Läsvärt

 Idag under en fantastisk söndagsmorgon med långfrukost och solsken in genom fönsterna gjordes en del arbete i jobb#2. Arbetet utfördes med hederligt papper, penna och den trogna kalkylatorn som inköptes för många år sedan för de högre tekniska studierna. Mobilen kompletterade som vanligt med både faktakontroll och fortbildning. Arbetet som påbörjades under morgonen ledde till nya infallsvinklar och nu spenderas än mer tid framför det gamla trogna excel och beräkningarna och tänkandet fortgår med sedvanlig intensitet och energi.

Under morgonen hittades en synnerligen intressant artikel från Lunds Universitet och den formulerar bättre än de egna skriverierna ett omdöme på Riksbankens och Ingves arbete under de cirka 10 senaste åren, ja Riksbanken som numera tituleras Riskbanken av Kalkyl.

Mycket läsnöje hittas här: 

Smärtsam tid väntar efter räntehöjning  

Teaser:2 comments:

  1. Ingen kritik mot länkade artikeln men det är alltid lättare att göra en analys i efterhand än när man är mitt uppe i det.

    ReplyDelete
  2. Jo självklart är det så men det är många som varit kritiska under ett antal år och jag tyckte den var bra skriven. Den hittades helt av slumpens inverkan.

    ReplyDelete