Saturday, February 4, 2023

150,000 läsare

 Det var inte alls på agendan att skriva ett inlägg ikväll då dagen varit mycket hektisk. Det som däremot stod på önskelistan var att äntligen efter den både långa kämpiga veckan och den långa lördagen avklarade var att bokföra några utdelningar då dessa skulle medföra avbockning av ännu en 10,000 kronors milstolpe i den långa kampen mot den första nettoutdelningsmiljonen!

Bloggstatistiken fångade dock uppmärksamheten och bloggen, det lilla experimentprojektet som startades mest för egen skull för att få en FIRE arbetsdagbok som var tillgänglig överallt och närsomhelst. Det är nämligen det som bloggen var tänkt som, en dagbok för Kalkyl. Det är den på ett sätt fortfarande men Mästerexcelarken över Kalkyls Pengamaskin är en än mer förträfflig dagbok förutom på två punkter, lättillgängligheten samt att i excel skrivs inga längre brödtexter med enkelhet. Om Mästerarken varit i Google Sheets istället för i Excel så hade lättillgängligheten varit lika men med Excel är det laptopen som gäller. Kalkyl lärde sig för många år sedan att om något funkar så ge fan i det och därför kämpar det uråldriga Excel vidare med Mästerexcelarken.

Bloggandet eller motivationen går upp och ner och inte alls i takt med börsens svängningar som en del kanske tror. Vad som däremot agerar motivationshöjning är de egna bedrifterna, prestationerna samt tillståndet i landet där Pengamaskinen befinner sig (Sverige) samt hur den ovillkorligen påverkas eller kommer att påverkas av politik och diverse omvärldshändelser. En tid in i bloggandet, ja i den speciella värld som bloggvärlden ändå är och då i synnerhet i den del av bloggvärlden som inriktas mot FIRE och dess strapatser började också en förhoppnings skapas om att försöka att starta debatter, det gick så där men de diskussioner och kommentarer som inkommer mottages med stor glädje och läses med intresse (ja inte dessa då om någon äktenskapsrådgivare alternativt kreditor som lånar ut pengar). Det fanns längre fram en liten tanke och förhoppnings av några kronor kunde fås som någon slags lön på skrivarmödan genom annonser, det visade sig ge i stort sett inga pengar alls om man nu inte tycker att suman på runt 1000 kr är fantastisk för en lång tid med annonser som stör läsupplevelsen (ber lite om ursäkt för dessa annonser som mest handlar om strunt men har inte orkat ta bort eländet än)...  

Nå, Mästerexcelarken väntar och bokföringen skall göras innan kvällen avslutas om nån timme. 

Tack till Er alla som läser!

Tack till Er alla som kommenterar och med särskilt tack till bloggkollegorna som kommenterar allra mest och mest frekvent:

 • Snålgrisen
 • US (Utdelningssmålänningen) 
 • NLI (Northernlightsinvestment)
 • ZS (Zero Strategy)
En blogg utan kommentarer blir endast en dagbok och det var förvisso grundsyftet men det är väldigt kul att mottaga kommentarer och få nya synvinklar och ideer.

Tack till alla Ni bloggkollegor som har lagt till Kalkyls blogg i era läslistor, Slimis är topp-länkaren just nu!

Självklart framförs här och nu ett stort tack till alla inspiratörer och en gammal inspiratör hade missats och blev tillagd för en månad sedan, kanske är det du?

Bloggen startades ett år in på FIRE resan och startades alltså 2019. Det är ganska fantastiskt att bloggen på cirka 4 år fått över 150,000 läsningar! För en simpel Kalkyl är det smått otroligt och visar vilken kraft www besitter, det var få som trodde det när allting startade upp i begynnelsen och LyX som var en textbaserad webläsare användes!


7 comments:

 1. Hej Kalkyl.

  Grattis till 150 000 visningar och tack för omnämnandet. Alltid kul att läsa din blogg även om jag inte kommenterar så ofta.

  Fortsatt lycka till både med både sparandet och bloggen.

  Mvh Slimis

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj, glömde logga in på mitt Goggle konto så det blev en anonym kommentar såg jag så här i efterhand :-)

   Delete
  2. Hallå Slimis! Kul att höra och självklart ska du bli omnämnd, du har varit med från starten för mig! Ja vi får jobba på och göra vad vi kan och klarar av!

   Delete
 2. Grattis, och tack för omnämnandet! Alltid kul att läsa bloggar, twitter är kul men lite för kort om man gillar djupare utsvävningar :) Jag hade fått svårt att hålla mig till så korta meddelanden :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kan bara instämma men twitter ligger väl i tiden, allt ska vara så kort och snabbt att allt tillslut mest blir skit. Nej, rejäla och läsvärda inlägg gillar jag, det ska vara lite möda och tanke bakom. Korta sms liknande meddelanden ogillas helt, har aldrig ens kollat in twitter då jag anser det vara ett ointressant fenomen för kommunikation.

   Delete
 3. Grattis till grymma besökssiffror! din blogg är givetvis med i min bloggroll :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för den kommentaren, rolig att läsa!

   Delete