Saturday, March 4, 2023

Tips#1 till regeringen

 Ingen normal människa i detta land har gissningsvis kunnat undgå snippadomen. Det svenska rättsväsendet har under många år passerat lågvattenmärke efter lågvattenmärke men denna friande dom kvalar in i den växande skaran av fullständiga idiotier och haverier som det skattefinansierade "rättsväsendet" i Sverige producerar. 

Det är en fullständigt absurt avskyvärd dom och i full paritet med en tidigare dom som Kalkyl skrivit om tidigare, läs här i inlägget Rättsröta.

Det är väldigt stötande och upprörande hur svenska myndigheter i stort agerar med och via medel som vi skattebetalare ger eller rättare sagt tvingas att ge dem. Som så ofta förr var det inte läge för ett inlägg ikväll och snippadomen har Kalkyl mest velat förtränga då den är så avskyvärd. Utdelningar skulle bokföras och efter ännu en tuff vecka fanns så äntligen en liten guldstund (ledig stund) för Kalkyl och Pengamaskinen och bloggkollegan ZeroStrategys veckoinlägg råkade då bli läst, läs här (9:2023), vilket fick Kalkyl att ilskna till igen över snippadomen, läs här om du vill bli upprörd.

De människor som suttit med i dessa domstolsförhandlingar och sett till att domen blev friande borde aldrig mer få lov att döma i något mål överhuvudtaget, aldrig någonsin igen... Plocka av dem advokat/domstolslicensen och rödmarkera dem och ge dem sparken både från deras jobb och precis där den behövs. Expressen har också i veckan haft minst en ledarskribent som ondgjort sig över domen och menat att rättspersoner borde genomgå grundläggande ordkunskap, utbilda gubbarna i hovrätten... Kalkyl lägger till att de även borde genomgå en psykundersökning innan de får lov att påbörja sin skattefinansíerade juristutbildning... 

Jodå, i Sverige går det nuförtiden riktigt lysande!... Sverige är ju världsbäst (på nåt?)!

Kalkyls tankar går till både den lilla flickan och hennes familj.

Den gångna veckan eller varför inte de två gångna veckorna har visat på en aldrig förr upplevd våldsspiral, det har definitivt accelererat ifrån redan absurda nivåer och Kalkyl som länge pratat och gnällt om detta är definitivt inte förvånad men däremot förtvivlad.

Att prata om Kalkyls Pengamaskinen i detta inlägg känns fel och därmed blir avslutningen:

Tips#1 till Regeringen: https://www.expressen.se/tv/nyheter/domedagsbilderna-inifran-nya-jattefangelset-i-el-salvador/

Det börjar verkligen bli dags att sätta hårt mot hårt och att skattepengar skall bekosta fina fängelser med enskilda celler med säng, skrivbord, tv o.s.v känns onödigt. Kalkyl som instämmer i mycket som Leif Östling säger tycker att här finns definitivt en besparing väl värd att undersöka. 

Ps: njut av "elstödet", det kostar/kostade tydligen uppskattningsvis runt 1.5 mdr i administration... Jodå, vi är förstås i Sverige så inte alls orimligt, inte alls...

4 comments:

 1. Just den friande domen fick mig att på riktigt tvivla på att hovrätten för västra sverige är verklighetsförankrade. Är de inte det så bör de definitivt inte vara satta att döma oss medborgare.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nej precis, detta var på något vis en ny lägsta nivå som till sist såg till att allt förtroende blev förbrukat. Otroligt stötande, man blir skogstokig och rädd på samma gång.

   Delete
 2. Håller tummarna att den nya regeringen gör vad den lovade gällande kriminaliteten. Det är dags att sanera dessa miljöer, där bidragsbrott och identitetsstölder är vardag. Om inte en regering med M coh sd klarar av detta, då finns det inget hopp...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jag gör detsamma. Hoppas verkligen det blir en rejäl förändring. Gillar initialt Strömmers försök och det är verkligen dags at sluta tramsa och pjatta med kräk.

   Läste en riktigt irriterande insändare/skrivelse ifrån en som deltagit i en domstolsförhandling. Det är inga konsekvenser när publik sitter o skriker, gör grisljud (mot poliser kan antas), skrattar osv. Om jag fått bestämma hade två vakter per kräk gått in i burit ut dem samt slängt dem i en cell direkt och initialt hade det gett 12 månaders fängelse samt böter för att störa domstolens arbete. Men just det, vi är i Sverige så det upprepas 'Tystnad' med utebliven effekt......

   Hur fan kom vi hit???

   Delete