Friday, February 24, 2023

Löning

 Äntligen var det så dags för löning igen. Sen förra gången har det hunnit hända väldigt mycket och tyvärr väldigt lite kan anses positivt eller bra... Det är på ren svenska riktiga skittider vi lever i just nu. Sverige sticker som vanligt ut och idiotierna och tramsandet finner hela tiden nya höjder. Tyskland kan på ett sägs vara storebror även här för Tysklands energihaveri slår i alla fall Sveriges, 13,000 ton brunkol eldas VARJE JÄVLA TIMME för att upprätthålla en någotsånär stabil elproduktion... Att elda 13,000 ton brunkol VARJE timme känns för Kalkyl galet men det är tydligen den siffran som gäller.

Polischefen Löfving rapporterades omkommen i sitt hem igår och det känns på något vis tragiskt att läsa. Möjligt att han begick en del jävfel i strävan om att vara både snäll och annat men det känns som om en hyfsat rejäl karl inom polisen ändå gick bort och antagligen begick han självmord om en gissning skall göras. Nu kommer än den ena än den andra rösten fram om hur illa Löfving/Staff ärendet skötts men vart var kritiken innan? Den var betydligt mindre i alla fall och däri ligger tragiken, plötsligt kan i stort vem som helst gå från "uppskattad" till "paria" och så verkar det varit i fallet Löfving. Kalkyl är endast lagom insatt i ärendet men ändå kom tankarna igår om hur snabt det kan gå illa i dagens fjantsamhälle där mobilkameror, korkade/nyhetstörstande journalister o.s.v bara skjuter loss. Människan bakom rubrikerna förminskas och blir paria väldigt snabbt. Kanske både Staff och Thornberg har fått något att fundera över liksom de övriga förståsigpåarna?... Ja till exempel utredaren Viksten samt Rikspolisen i stort...

I övrigt är sinnesstämningen sådär. Riskbankens agerande och tillkortakommanden stör något fruktansvärt. Riksgälden gick igår ut med en artikel som hade rubriken:

"Riksgälden spår inflation på 1 procent i slutet av 2023"

Med denna inflationsprognos som dessutom verkar hyfsad i paritet med en del andra ter sig Thedeen än mer som en sprattelgubbe med dödsryckningar tillsammans med Powel. Betänk nu att vi alltså har riksbanker över hela världen som bygger sin politik och handlande på att sysselsättningen ALDRIG kan få lov att nå 100% eller omvänt att arbetslösheten tillåts att gå ner till 0%. En sysselsättning där ALLA har arbete är alltså något att sky likt pesten och därför är Riksbankernas övergripande mål att bokstavligt talat att delvis sabotera det ekonomiska klimatet och skapa arbetslöshet. Är inte detta 100% sjukt och rubbat vet i fan vad som kan anses vara det... Enda pluspoängen Thedeen får av Kalkyl är uttalandet om att ingen skall tro på Riksbankens prognoser. Kalkyl anser då att Riskbanken likaväl kan hålla käften stängd.

Kalkyl motar fan (Riskbanken) i grinden och det jobbas på hårt. Den ekonomiska bilden framöver är definitivt förändrad och det är inte alls roligt att studera siffrorna, men likväl måste det göras. Förhållningssättet är antaget och det råder nu fullskaligt ekonomiskt krig.

Socialdemokraterna, ja samma gamla sketna och uttjatade och trötta sosseparti, borde också ta och hålla käft. I alla fall några av deras partikamrater typ Damberg, Moggan (Morgan Johansson) samt galjonsfiguren Maggan (Magdalena Anderssson). Maggan sänker sig själv gång på gång för varje uttalande hon kommer med och trovärdigheten är nära noll i det mesta. Moggan den före detta justitieministern imponerar knappast han heller och nu senast var det utspelet om hur dåligt sittande regering skött Nato ansökan. Ja liksom som om S eller han skulle fått gjort det en endaste mm bättre?...

Damberg ljuger vidare så mer behöver inte sägas mer än att han minsann skulle klarat att få till elstödet mycket snabbare... Kalkyl kontrar med detta:

Jo visst, gamla pyspunkterade och förljugna S, ni är och ni har varit lysande!!! 

Det har skrikits och tjatats bl.a. från galjonsfiguren att regeringen missat 6-7 miljarder p.g.a försumlighet med något EU bestämt pristak... 

Det börjar bli för mycket skitsnack.

Att någon endaste själ i landet som inte är 100% bidragsberoende överhuvudtaget tycks tro att något skulle varit bättre med S vid rodret är skrämmande. Inte för att varken M eller SD imponerar just nu men de försöker i alla fall vilket är mer än vad som sägas kan om Mannen som inte såg det komma (Stefan Löfven) samt galjonsfiguren Maggan.

Sverige sjunker och precis som när ett skepp börjar ta in vatten går det sen allt fortare. Kalkyl har snart totalt tappat förtroendet för det mesta inom Sverige och framtiden känns allt mörkare tyvärr. Att över 900,000 är totalt och helt arbetslösa (jaja, snällare uttrycks det som om det är dem det är synd om genom frasen: hamnat i utanförskap. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är mycket mera synd om dem som VARJE JÄVLA morgon:

 • tappert och plikttroget kämpar sig upp ur sängen
 • fixar med ungarna
 • tar sig till jobbet
 • jobbar och sliter
 • tar sig hem
 • fixar med ungarna
 • fixar med all annan skit
 • går och lägger sig och drömmer om nästa fantastiska dag... på jobbet likt en slav.

Dessa 900,000+ personer i utanförskap skrattar varje dag när de tar det lugnt, ligger kvar i sängen, kokar kaffe, struntar i att jobba, samspråkar med landsmän, planerar sprängningar, skjutningar, inbrott o.s.v. De har dessutom i bidragslandet möjligheten att tacka nej till arbete då bidragen alternativt A-kassan ger mer flis i fickan... Ja eller så klarar de inte språket som kocken säger om medhjälparen i Lady och Lufsen som sänds varje år till jul fast med lite nya klippningar då och då så att ingen ska ta anstöt över "julglöggen".

Ur led är tiden, men Sverige är som vanligt VÄRST...

Ps: glöm nu inte tjata på regeringen om ISK/KF skatten för den är ingen rolig historia... 0.882% av totala ISK/KF kapitalet skall detta år erläggas i skatt... Jämfört mot föregående år är det en nätt liten skatteökning om +135% cirka. Skattegolvet infördes väldigt snabbt liksom först +0.75% tillägg som sen följdes av +1.0% tillägg, Men var är taket??? Hallå, vakna?!...


9 comments:

 1. Tack för ett otroligt träffsäkert inlägg som verkligen gjorde min dag :D Längesen jag skrattat så gott, igenkänningsfaktorn är total.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack själv för glädjande kommentar Snålgrisen! Ibland går det inte att hålla allt inne o vara tyst längre. Det är för mycket tokerier med allt helt enkelt.

   Delete
 2. Oj oj! Här var det ord och inga visor. Det känns som om du laddat ett tag och nu exploderade det. Ha ha, jag känner lika dant om det urvattnade toksverige. Jag tänkte en tanke om Polisen Löving, om han nu var så oskyldig som han hävdade så borde han ställt upp på var enda intervju och ställt till med ett djävla liv och slagits med näbbar o klor för att lägga fram sanningen ocj rentvå sig. Men han gjorde ju motsatsen. Tja inte lätt att veta vad som är sant eller ej.

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ja det slog över tillslut. Är inte lätt att bara tigande läsa om alla dumheter som pågår. Löfving verkar definitivt inte gjort allt rätt men hanteringen av ärendet är katastrofalt.

   Nej, Riskbanken höjer räntan men sänker det mesta annat. Svensken har det synnerligen inte lätt just nu, men Sverige är bäst i världen (på nåt?)!

   Delete
 3. *Ja för tusan, elstödet exempelvis, ingen annan nation skulle komma på en sådan grej. Ha ha, jag fick elstöd på 9kr för min stuga :-)
  Shit jag hade nog inte klarat mig utan....

  Mvh // PP

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oj, 9 kr! Härligt att "få nåt ifrån farbror staten" ibland. Nej ännu ett exempel på tokerier med "elstöd"...

   Delete
 4. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

  Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

  Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

  * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
  * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
  * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
  * Flexibel ränta på 3%.
  * Höga godkännanden
  * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
  * Enkel onlineansökan.
  * Personlig vägledning och expertis.
  * Inga dolda avgifter

  Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

  För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
  E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp: +447360502110

  Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hej mina damer och herrar, Är du i behov av ekonomisk hjälp? Jag är Susan Benson. Jag är en långivare och även finansiell konsult.

   Behöver du ett företagslån, privatlån, bolån eller ett lån för att slutföra ditt projekt? Om ditt svar är ja, rekommenderar jag dig att kontakta min firma. Vi tillhandahåller alla typer av lånetjänster inklusive lång- och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och många fler. För mer information, skriv till oss via e-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) eller skicka ett meddelande till mig direkt på WhatsApp via: +447360502110 och få ett svar på ett ögonblick.

   Ett lån från ett pålitligt och kompetent företag är vad du behöver för att nå ditt mål. Vi är ett omfattande finansiellt tjänsteföretag och vi är engagerade i att hjälpa dig att uppfylla alla dina ambitioner. Vi är specialiserade på att tillhandahålla strukturerade ekonomilösningar till privatpersoner och företag på det mest effektiva och snabbaste sättet.

   * Du kan ansöka om ett lån när som helst, var som helst.
   * Flexibelt belopp - Du bestämmer hur mycket du vill låna.
   * Snabb direktfinansiering - Ta emot ditt lån inom 24 timmar efter godkännande.
   * Flexibel ränta på 3%.
   * Höga godkännanden
   * Flexibel återbetalning - Du ska välja återbetalningsdatum, antingen veckovis, månadsvis eller årligen under en varaktighet på 1-30 år.
   * Enkel onlineansökan.
   * Personlig vägledning och expertis.
   * Inga dolda avgifter

   Gå inte miste om en möjlighet på grund av bristande finansiering. Kontakta mitt företag nu, vi kan hjälpa dig med ett lån eftersom vi har hjälpt många individer och organisationer som har haft ekonomiska svårigheter över hela världen

   För mer information om vårt låneerbjudande, vänligen skicka oss din låneförfrågan via
   E-post: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
   WhatsApp: +447360502110

   Förmedlare/konsulter/mäklare är välkomna att ta med sina kunder och är 100% skyddade. I fullt förtroende kommer vi att arbeta tillsammans för alla inblandade parters fördelar.

   Delete
 5. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av finansiella tjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  ReplyDelete