Sunday, April 16, 2023

Avstämning

 Halvvägs igenom den stora skörden kändes det vettigt att göra en simpel avstämning kring hur läget är och ser ut.

Först ut blir årsmålet för nettoutdelningarna där prognosen säger en bit över 360 tkr:


Att Mästerexcelarkens prognos säger över 360 tkr i nettoutdelningar är väldigt glädjande då det innebär en genomsnittlig nettoutdelning per månad på underbara och rejäla 30,000 kr/mån! 

Nästa avstämningspunkt blir den ackumulerade nettoutdelningen som vid årets slut förväntas att ha klarat av:


Det händer hela tiden saker i Kalkyls Pengamaskin och valutafördelningen (notera att ETF:er och andra fonder ej räknas in korrekt här, här är det aktier och ETF:er som räknas och då i vilken valuta de betalar utdelning) ser nu ut så här:


Sen förra valutaredovisningen har en hel del skett och diversifieringen har ökat. Väl i FIRE har ett halvflummigt mål om SE<=80% satts upp och glädjande nog ligger SE nu en bra bit under "målet" med sina 76%.

Nettoutdelningstotalen för 2022 bör förhoppningsvis öka för år 2023, även om vi alla nog har insett att året 2023 tyvärr blir hyfsat dåligt på väldigt många vis, men inget direkt mål satt men däremot en försiktig önskan om +5% vilket då ger följande målbild att sträva mot:


Jämfört med prognosen saknas en liten summa för att klara +5% ökning:


Pengamaskinens utdelningar har drabbats hårt av märkligheter och omständigheter, bl.a. av Castellum och Electrolux och det återstår att se om det går att få till några +5% för året eller inte. Innan Castellums och  Electroluxs tramsande med utdelningarna aviserade prognosen möjligheten att nå in i ännu en ny 100,000 kronors liga, nämligen över 400,000 kr i nettoutdelningar!... Men, ja det lär inte hända år 2023 tyvärr.

Det kan nämnas att den första nettomiljonen nåddes ungefär två veckor INNAN prognosen som gjordes nån gång i höstas, den prognosen sade att nettomiljonen borde kunna nås till den 30/4 2023.

Det är inte lätt att bli rik...

7 comments:

  1. Vad kul, vår prognos ligger också på 360000 spänn på helåret. Låg innan på 370000 men då diverse extrautdelningar försvann i år, samt att dollarn gick ner i värde, så fick vi göra om. Dock är 30 lakan per månad inte fy skam, jag undrar bara vart de tar vägen, ser ingen skillnad i portföljen haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja det är en rejäl summa. Synd när saker får den att backa, inte första gången men alltid lika trist. Nej den känslan har jag med, vart tar de vägen?

      Delete
  2. Jag har i vanlig ordning inte fått tummen ur att göra en ordentlig prognos så jag vet inte riktigt var jag landar men tror absolut på en ökning även om en del extrautdelningar uteblir och kanske någon sänkning här och där. En del pengar har ju omallokerats till aktier med lite högre DA i och med avnoteringen av SWMA bland annat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du når kanske över 500 tkr i år? Som jag känner till är du i då fall 1/3. Vore verkligen nåt, att nå över halvmiljonen!

      Delete
    2. Kanske, jag håller tummarna och hoppas in i det sista.

      Delete
  3. Bra jobbat som vanligt Kalkyl!

    Fortsatt lycka till mot 400 000 kr.

    Mvh Slimis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar för de orden Slimis!
      Kämpandet fortsätter förstås.

      Delete