Tuesday, May 23, 2023

Ny 100,000 stolpe

 Pengamaskinen tuggar på även i snålblåsten som nu tyvärr råder och dessutom verkar tillta. Besvikelsen från i lördags korrigerades idag med dagens inslussade utdelningar och därmed har de ackumulerade nettoutdelningarna nu på riktigt befäst miljonpositionen med sina nu dryga 1,100 tkr!

I övrigt är det häpnadsväckande hur många människor resonerar (eller knappt gör det) och på något sätt verkar de helt frånkopplade till alla de bekymmer som redan tornat upp sig eller kommer att göra. Gårdagens Ekonominyheter (220522) i P1 borde få de flesta att reagera men så är det nog inte. Kalkyl har som bekant länge oroat sig över den rådande situationen med en Riskbank som totalt spårat ut och återigen visar på häpnadsväckande ignorans inför vad den på egen hand skapat med sina tidigare låga eller negativa räntor och en del övriga experiment. Kalkyl har hyvlat av några stycken personer som menat att alla borde insett att bostadspriserna varit för höga o.s.v. Tycker det är väldigt lågt att prata på det viset när man själv suttit och täljt guld under 30 år eller nåt i sin bostad och alltså i praktiken fått bättre betalt för att bara bo istället för att arbeta. Lätt att säga så när fakta nu finns på bordet. DI hade en bra artikel för några dagar sedan som var inne på temat att något alternativ till boende knappt funnits vilket ju är helt klart för det har det inte. Tycker uppriktigt väldigt synd och lider med alla dem som nu får se sin ekonomi slås sönder p.g.a Riskbankens framfart. Vems fel är det? Ja inte den enskilda människans i alla fall och knappast heller byggföretagens fel. INGEN KUNDE TRO ATT EN RÄNTEHÖJNING inom 12 månader skulle vara på 3.5%. Att Riskbanken gång på gång likt en åsnas envishet fortsatte sina prognosuttalanden om att någon räntehöjning ser vi inte komma före halvåret 2024 gjorde saken än värre. Fler var det som trodde att Riskbanken i någon liten mening ändå visste vad de sysslade med vilket nu är fullständigt bevisat att så tyvärr inte är fallet. Ingen av alla förståsigpåarna hade många rätt om ens några alls under 90-tals krisen och Riskbanken hade då fel i det mesta. Det som oroar är om vi når till 90-talets kris då uppemot 500,000 personer miste jobben. Vi är alla en del i samhället, ja inte riktigt alla längre kanske tyvärr, och går det knackigt så går det mesta knackigt. 

Men struntsamma, det är som det är tyvärr och:

Mot 1,200 tkr!

4 comments:

  1. Grattis Kalkyl !! Jag tror oxå att det kommer att bli sämre innan det blir bättre för många människor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tackar NLI! Vi får bara hoppas att vi har alldeles fel, det vore härligt om vi hade det!

      Delete
  2. Än så länge har det varit ett bra utdelningsår trots allt. Kanske lätt för mig att säga som inte äger vare sig Castellum eller Dustin men jag får en liten släng av sleven i och med den pausade utdelningen från SBB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag klagar inte heller så mycket, dock drabbad av cast, dust o nu även sbb. I läget som råder är dock inställda utdelningar rätt väg. Vad gäller cast är jag fortfarande inte klar med nyem beslutet...

      Delete