Sunday, May 21, 2023

Frågor

 Årets andra bad har idag klarats av, ja i havet alltså och temperaturen var mellan 10-12C gissningsvis. Första badet gjordes i havet med +4C så i jämförelse var dagens havsbad väldigt varmt!

Nordea och Nordnet återbetalar tydligen källskatt redan månaden efter att utdelningen erhållits, detta enligt FIRE föredömet och bloggkollegan Krösus Sork, läs här, med sin enorma portfölj som jag tror närmar sig att betala ut 100,000 per månad VARJE månad om det inte redan uppnåtts!

Några frågor till Er KF ägare på Nordea alternativt Nordnet:

  • när i månaden efter sker återbetalningen av källskatten?
  • erhålls alltid 100% av inbetald källskatt?
  • kostar detta någon slags avgift, och i så fall vilken, att få källskatten återbetald så pass snabbt?
Ah, i veckan som kommer blir det väldigt jobbigt tyvärr. Förhoppningsvis orkas och klaras även denna av men längtan efter fredagen har redan infunnit sig nu på söndagskvällen... Det är inte bara jobbveckan som blir dryg, det är en masa andra måsten också, typ bilbesiktning och sådant utomordentligt "roliga", "givande" och "säkerhetsfrämjande" saker. Handbromsen klagas det gärna på, en tingest som i stort sett aldrig använts under alla åren med bil även om Kalkyls farsa var en handbromsnisse utan dess like, ja han saknade dessvärre också en Pengamaskin och den har Kalkyl istället själv fått bygga ifrån grunden. 

13 comments:

  1. Har haft badpremiär i helgen, i vår pool. Passade på att köra poolvärmen när elen kostade 13 öre/kWh samt att solen gjorde sitt för att värma vattnet. Det orkade upp till 23 grader vilket var klart badbart, även om jag helst vill ha 29. Barnen badade för fullt och verkade inte besvära sig. Ska även jag besiktiga bilen idag, det är en lånebil vi ska ha ett tag som har lånats av en äldre släkting. En rishög, men det finns potential i den, måste bara ta reda på om den är trafiksäker :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Härligt! 29C tycker jag själv är alldeles för varmt, helst runt 18 så man blir svalkad.

      Lycka till med bilen, det är ett av de värsta momenten på hela året denna förfärliga bilbesiktning. Ungdomens rishögar har satt sina spår och nuvarande trotjänare blir allt äldre...

      Delete
    2. Bromsok som låg på, antagligne har kolvarna rostat fast, inre styrled som var helt slut. Lyfte bilen och tittade på båda dessa. Tömde en halv flaska 556 på bultarna. Totalt fastrostade, vare sig spärrskaft eller knackmaskin lyckades. Fick inte ens ordentligt grepp, då bultarnas huvud var halvt bortrostade. Detta får lämnas in till experterna som får värma/borra/svetsa bort skiten. Kostar väl några tusenlappar. Tutan funkade visst inte heller, hade ingen aning om att man kan få körförbud för en ej fungerande tuta. I bakhuvet ekade Weiron Holmbergs karaktär i Jönssonligan... "gammalt djävla skit..."

      Delete
    3. Låter som ett projekt av modell större, trist. Om det är så mycket rost i dessa delar är frågan hur mycket mer rost som kommer ge problem och dyra reparationskostnader...
      Jodå, både tuta o handbroms anses essentiella...

      Delete
  2. Jag badar aldrig i hav eller sjöar. Fast iofs så kan det ibland bli på Midsommarafton när den firas i Älvsbytrakterna där min sambo har tillgång till en stuga med vedeldad bastu 5m från en sjö. Fast det var längesedan nu. Jag är en sk "badkruka".

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vedeldad bastu 5m från sjö! Låter helt fantastiskt fint. Fått för mig, helt felaktigt antagligen, att i norr finns inte värst många badentusiaster. Det beror väl på myggattackerna som väntar vid uppstigning?

      Delete
  3. Starkt jobbat att bada vid +4 grader! Själv har jag inte badat i havet ännu i år men förra året kröp jag i när det var +13 grader och smärtan gick rätt fort över i och med att allt under vattenytan domnade bort.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja det skiljer ut folk o folk helt klart. Sen står man där i kylan o tycker luften är varm! Jo bedövningen slår till rätt fort. 12-13C höll vattnet typ alltid på simskolan där för längesen, blev inte många framsteg där 8 år gammal eller nåt men läpparna blev blåa o tårna domnade.

      Delete
  4. Nordnet betalar tillbaka källskatten den sista vardagen i månaden efter (den 28 april fick man tillbaka källskatten för mars). Vad jag kan se, så får jag 100% (amerikanska och canadensiska innehav).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Låter riktigt bra. Tror uppgiften om nån slags avgift är en skröna... Tack för återkopplingen.

      Delete
    2. Däremot får vi som kunder hos Nordnet vänta på återbetalningen av källskatten som betalades in 2021 och 2022. Den för 2020 fick vi i mars i år. 2021 kommer nästa år och 2022 året efter. Sen än man ju ifatt, så att säga.

      Delete
  5. Som föregående talare säger så trillar källskatten in i slutet på månaden. Har hittills också fått tillbaka 100%, så det är riktigt trevligt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för mer återkoppling, låter riktigt trevligt! Dags för avanza att steppa upp!

      Delete