Saturday, June 3, 2023

En fantastisk lördag

 En fantastiskt lördag får avslutas med en liten stund på jobb#2 i lugn och ro. Barnen i säng och jobb#2 arbete kan avhandlas en stund. Ja, jobb#2 har blivit ett av de största intressena, som tur är delat med flera andra. På ett sätt är cirkeln nog sluten för ända sedan barnsben har pengar varit ett stort intresse.

Lördagen inleddes med frukostberedning med ena barnet och väl bänkade lät telefonen tillsammans med Avanzas app det gemytliga catching-ljudet! Jodå, två härliga utdelningar togs emot och sådär en 1,500 kr efter skatt hade tagits emot. 

Det blev sedan ett event med familjen och det var en mycket trevlig tillställning under några timmar på förmiddagen. Lite DI uppdatering hanns med det med och sedan spenderades resten av dagen fram till sen kväll i naturen i strålande solsken. Vid hemkörning låg solen lågt som en enorm röd/orange planet (solen är dock en stjärna) på himlen där borta vid horisonten, vackert!

Lite god öl och lite jobb#2 och sen är lördagen över.

En del aktieaffärer har gjorts i veckan och bokföring måste klaras av och självklart skall de inkomna utdelningarna också bokföras. Pengamaskinen har välkomnat 150 st utdelningar fram tills idag under detta år, stora som små! I jämförelse med bloggkollegan NLI, läs här, som i endast under maj månad drog in hela 88 st utdelningar laggas antalet betydligt. I nettoutdelning räknat har Kalkyls Pengamaskin nu redan dragit en smått otroligt summa för året som överstiger det en gång uppsatta FIRE slutmålet om 250,000 kr/år (vilket motsvarar en nettomånadspeng på knappt 20,833 kr/mån).

Jaha, chefen på jobb#2 kallar!

4 comments:

 1. En helt underbar helg har det varit även i Göteborg! Fick en handfull ka-ching i lördags morse och den kalkylerade månadspengen hoppade upp någon dryg tusenlapp till.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det låter härligt ZS! Lördagsutdelningar är nåt speciellt!

   Delete
 2. Catching-ljudet som Avanza har saknar jag på Nordnet.

  Jag är nog egentligen måttligt intresserad av pengar och att analysera företag, trada mm. Mitt mål är nog bara att äga min tid och sitta under en korkek och lukta på blommorna.

  250.000 kr i utdelningar redan i år är fantastiskt bra!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jaså, nordnet har inte en sådan finess som catchingljud?! Tänker att pengarna hänger ihop för korkeken nog bäst om ingen oro alls för pengar finns och det är väl dit vi alla vill nå.

   Delete