Monday, September 25, 2023

75% av 2023

Ännu en lön har skramlat in och betalningsplikterna har klarats av igen vilket även innebär att 75% av både månadslöner och själva månaderna för det smärtsamma katastrofåret 2023 nu är historia. Superundrets framfart känns av men tyvärr är det bara att sätta bitringen i käften och betala med styrräntan nu på 4.0%. På 16 ynka månader höjde superundret styrräntan från 0% till 4.0%, stabilt är ledordet i superundrets framfart (kan läsas med full ironi).

25% eller tre månader återstår och en statuskontroll på den Kalkylska Pengamaskinen kändes vettig att göra.

Under september månad kunde två 10,000 kronors stolpar bockas av:
 • 320,000 kr i nettoutdelning för året hittills
 • 1,150,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar 
Då inflödet till Inslussningsrännan ökar framöver bör båda de uppsatta målen fortfarande kunna nås:
Pengamaskinens valutafördelning på utdelningarna ser ut så här:


Den 15 september, 230915, var en härlig dag och Pengamaskinen uppnådde då en ny och efterlängtad topp, den varade några dagar innan det åter vände ner.

När är det lön igen? Hm jaså inte förrän om fyra veckor... Om fyra veckor är vi även fyra veckor närmre nästa besked ifrån superundret, vår alldeles egna och ännu självständiga Riskbank (tänk vilken sådan en vi ändå har!)... Övertygad om att Gunnar Sträng hade hyvlat av Thedéen ordentligt vid detta laget... Antagligen även vridit om hans öra ordentligt tills att stöddigheten hade försvunnit. Sträng hade förstås även hyvlat av Ingves och kanske därmed undvikit den ekonomiska situation landet nu befinner sig i...

2 comments:

 1. Nu har det äntligen blivit lite fart på utdelningarna igen. Jag gick i förra veckan om 2022:s utdelningsskörd och plockar nu nya rekord varje vecka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Härligt att läsa! Ja tickade på rät bra förra veckan för mig också och även denna vecka blir det lite mera, har dock inte gått om 2022 ännu och det tar nog en dryg månad till innan det händer.

   Delete