Thursday, September 14, 2023

ECB +25

 ECB höjde dessvärre med 25 punkter och därmed slogs spiken in i superundrets kista, de kommer med 100% sannolikhet att höja med 25 punkter om en vecka, den 21/9. Tyvärr, tyvärr. Då Superundret på i stort sett egen hand havererat den svenska kronans kurs (där de gamla betydelsefulla tre kronorna nu kanske måste revideras till att bli fem kronor...) blir det med mycket stor sannolikhet tyvärr ännu en höjning i november, superundret slår med full kraft på en stor del av den del av befolkningen som betalar direktionens löner. Därefter är det i stort sett struntsamma vad kronans kurs är för då kan superundret inte sabba den svenska ekonomin än mer, eller kan de kanske precis det? Ingen vet, ingen ställer krav på superundrets som agerar självständigt. Denna självständighetssaga sjunger rimligtvis och gissningsvis ändå på den sista versen då superundrets framfart verkligen ifrågasätts alltmer, ja och även dess allmänna prestation över tiden där t.ex. stabilitet lyser med total och anmärkningsvärd frånvaro. Favorittidningen, när Kalkyl blir rik ska en livslång helårsprenumeration i pappersform tecknas, har inlett en ny serie där situationen i Sverige granskas. Det är långt ifrån en vacker och trevlig bild som målats upp och måndags- eller tisdagstidningen var nog det mest deprimerade Kalkyl någonsin läst i en tidning, tyvärr var det inga excesser som fördes fram utan tyvärr precis den bild Kalkyl och många andra också sett byggas upp sedan länge. Henrik Mitelman uppvisar ofta en stor optimism och så även i detta nummer, han gjorde sitt bästa för att ingjuta mod och alla vi FIRE strävare och alla andra får hålla tummarna hårt att Mitelman får rätt: 

  • räntetoppen är i stort set nådd
  • nästa år fås en inflation under 2%
  • räntorna kommer att sänkas på bred front och dessutom ganska snabbt.  
 Börsen tog idag ett glädjeskutt som hette duga och ännu en dag har alltså upplevts där ifrågasättandet om varför jobb#1 behövs, ja ekonomiskt alltså, då portföljen lyfte rejält. Sedan Kalkyls läsning av Kavastus böcker förs en avstämning (ej daglig, utan vid löning och då lusten finns där) där OMX30 förändring jämförs med A-värdets förändring sedan förra avstämningen. Om portföljens utveckling gått bättre blir rutan grön i Mästerexcelarken och det är glädjande nog massor med fler gröna avstämningar än röda sådana. Sedan förra avstämningen som gjordes den 25/8 har OMX30 ökat 1.96% medans den Kalkylska Pengamaskinen ökat 3.12%, differens 1.16%enheter till Kalkyls fördel. Många sådana fördelsavstämningar har förnöjt kunnat konstaterats. Den bästa i juli någongång då Kalkyl gick +1.68% mot OMX30 som gick -3.59% och därmed 5.28%enheter till Kalkyls fördel.

Den ackumulerade nettoutdelningen nådde idag ännu en fantastisk milstolpe och 1,150,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar har nu glädjande slussats in genom Inslussningsrännan tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen. Att nå det för katastrofåret 2023 uppsatta målet om att nå fram till 1,200,000 kr i ackumulerade nettoutdelningar ser nu ut som rena picknicken och målet bör dessutom enligt nu kända fakta överträffas!

Nästa inläggs innehåll är redan planerat då "Sverigeveckan" hunnit med mycket, ja inte då endast med nya fruktansvärda skjutningar. Hoppas alla inser hur hårt Tidöpartierna faktiskt jobbar och i alla fall försöker att jobba på med att försöka få ordning på det gamla stolta Sverige som Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) sabbat. Det är inte bara Åkesson (SD) som är totalt mållös, det borde i stort sett alla vara (eller ingjuter galjonsfiguren för (S) fortfarande något som helst förtroende fortfarande?... Verkligen?!...) annars är det hög tid att nu vakna. Föregående gäller förstås inte tokstollarna i de partier som bidragit till det elände eller helvete då hoppet om uppvaknande och insikt kan anses obefintligt, välj själva, vi nu tvingas leva i... 

NOT: Kalkyl inför nu %e för procentenheter vilket alltså inte alls är samma sak som %. %e verkar saknas som begrepp och/eller förkortning vilket är rätt märkligt. Någon som vet så skriv.


Mot FIRE - here Kalkyl comes! 

No comments:

Post a Comment