Friday, September 15, 2023

Spaning

 Spaning var den rubrik som bara dök upp under torsdagskvällen då detta inlägg började skrivas. Veckan har varit alldeles fantastiskt, igen och så även på jobb#1 och Kalkyl är väldigt glad för att trots mycket slit så är jobb#1 ändå så pass givande som det faktiskt oftast är. Linked-in förfrågningarna har haglat in i många år och att skaffa nytt jobb#1 är nog hyfsat enkelt. Vill Kalkyl dra det till sin spets lämnas det sjunkande fosterlandet Sverige där flit aldrig ändå belönats eller belönas och Kalkyl byter i så fall helt en mycket arbetsför livsstil där i princip allt görs själv till en livsstil som antagligen inbegriper en hel del hemhjälp och ett liv i betydligt mera lyx jämfört med det som idag förs och förts i Sverige med dess enorma skattetryck där skattenyttan snart verkar tangera noll... Född och fostrad till kämpe där inget någonsin kommit enkelt eller gratis och då kämpar man men allt har en gräns och en rimlighet... Tankarna har funnits i många år nu och är alltså ingen nykläckt idé, familjen har effektivt stoppat men om singel status rått hade flyttlasset gått för flera år sedan.  

Sverige är fantastiskt, eller hur var det nu en gång där och då för länge sedan?

Ibland är undran över varför chanserna och möjligheterna inte tas eller har tagits, det enkla svaret är att det hittills inte har passat eller varit önskvärt men med nuvarande samhällsutveckling i Sverige börjar dessa beslut alltmer omprövas. Måttet är redan drygt rågat... Det finns faktiskt mycket bättre ställen i världen... Att Jonas Sjöstedt säger sig vilja återkomma (antagligen bara inom det politiska medans hemvisten nog även framöver kommer att vara utsocknes (?), d.v.s i Vietnam enligt vad som förståtts) får en att undra dock vad den mannen lagt sina pengar på... Titta här. Ett tips till Herr Sjöstedt är att väldigt få om ens några saknar honom och önskar inte fler av hans synpunkter i den svenska politiken. Eller har Herr Sjöstedt äntligen förstått att hans gamla parti Vänsterpartiet (V) borde återgå till att kalla sig vid sitt rätta namn, d.v.s. Vänsterpartiet Kommunisterna (VPK), och att en återgång till det gamla mer rättvisande namnet är hans nya mission?

"Vänsterpartiet (V) är ett svenskt socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.[10] På partiets valsedlar anges partibeteckningen Vänsterpartiet.[11] Partiledare är sedan den 31 oktober 2020 Nooshi Dadgostar.", läs här på Wikipedia.

Vad i hela friden betyder ens detta? På ekologisk grund? Undrar vad gamla partiledaren Lars Ohly eller ännu mer vad före detta partiledaren Lars Werner skulle tyckt om denna beskrivning av sitt gamla (kommunist)parti. Sysslar nuvarande V med ekoodling eller vad menas? 

Väljarbarometer 230907:


Nå, vi lämnar oväsentligheter och parenteser såsom VPK och dess diverse partiförmågor och går istället över till väsentligheter av vilka en tangerades lite anonymt i förra inlägget, läs här:

  • Herr talman, ...tystnad 30 sek eller mer... jag är mållås, titta här. Den före detta statsministern pratar strunt... 
Det var Åkesson (SD) som efter att ha lyssnat på Maggan (S) fick ordet. Det är sevärt och enligt Kalkyl väldigt svårt att inte hålla med Åkesson. Man blir mållös över att lyssna på vänsterblocket för det mesta men framförallt över att lyssna på Maggan, anföraren för Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S). Kalkyl missbedömde Maggan med 100% tyvärr... Två grova fel tyvärr, Maggan (S) och SocialdemokraternasBluffBolag (SBB) drog Kalkyl vid näsan rejält... Gemensam faktor är (S) och i ärlighetens namn som gammal betongsosse så har Kalkyl blivit grundlurad hela och förfärliga tre gånger, det sägs ju 'tre gånger gillt' så nu får det räcka!... Kanske är det inte Maggan som det egentligen är fel på, det kanske är partiet (S) som sänker och förstör vad och vem som helst? Det är så otroligt lågt och dåligt alltsammans. (S) vill överhuvudtaget, precis som vanligt men än mer anmärkningsvärt när vi alla nu börjar kunna förstå och se och inse vad i helvete som hänt i Sverige de sista 10-20 åren, inte erkänna någon delaktighet eller ansvar överhuvudtaget. Heja Åkesson och Jomshof och Kalkyl har svårt att tycka att något de säger är felaktigt eller dåligt faktiskt, har du? Berätta för oss då, snälla! Visst Jomshof (ni vet var namnet kommer ifrån annars wikipedia på det) kunde skippat vissa uttalanden eller varit lite mer taktisk men i sak har han helt rätt men tyvärr med ytterst svag uppbackning. Ebba Busch (KD) har inte haft det lätt sedan valet och i än den ena frågan efter den andra kritiseras hon kraftigt, förstår inte heller där all denna kritik. Hon uttryckte nyligen en riktigt bra sak:

"Dra in bidragspengar till Turkiet om inte en viss person lämnas ut."

Frågor på det? Tror väldigt många i landet tycker att Ebbas uttalande var klockrent och i beaktande av vad Turkiet och Herr Erdogan sysslat med under senaste året samt vilken fruktansvärd våldsvåg Sverige nu genomlider som har kopplingar till bland annat Turkiet, så ja, dra in bidragen omedelbart. Varför ska svenska skattepengar skickas till Turkiet? Om nu de folkvalda förmågorna tagit sitt förtroendeuppdrag på fullaste eller ens på litet allvar hade de backat upp Ebba och istället sagt nåt i stil med:

"Utmärkt förslag Ebba, vi håller med och vi ska definitivt gå vidare med detta förslag!"

Men i ankdammen med sitt syrefattiga och sjuka vatten händer givetvis precis det motsatta och stackars Ebba tvingas backa från ett sunt och hederligt uttalande där skattenyttan definitivt inte var placerad på bakgården vilken den alltför ofta tycks vara i bästa fall.

Kristersson (M) har inte heller det alltid så lätt, hans korta längd är allmänt enkelt att göra angrepp på och att hans talande tyvärr ofta inte heller har värst mycket glöd och kraft placerar honom ofta också i skottgluggen. Kalkyl försöker i sådana fall förmedla att budskapen ofta är ganska bra men tyvärr sällan framställda på ett optimalt vis. 
 
Johan Pehrson framstod som direkt dum då han inte kunde minnas frågan kring plastpåseskatten som då var en mycket viktig fråga för hans Liberalerna (L), kolla gärna inspelningen här och få ett skratt, vilka förmågor vi har i Riksdagen, titta gärna här.

Åkessons (SD) talarstund säger rätt mycket och det borde definitivt få siffrorna för Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S) att sjunka drastiskt, ja för hela vänsterblocket borde siffrorna sjunka.

Det är en gåta varför stödet till ett korrupt, maktgalet samt totalt verklighetsfrånvarande parti kan få så stora röstsiffror. Med en anförare som Maggan blir gåtan än större...

Ja även till blocket i sig med en politisk agenda som saknar hyfsat mycket verklighetsförankring... Nuvarande Justitieminister Strömmer (M) jobbar på väldigt hårt och i jämförelse låg Morgan  Johansson (S) i sängen och sov, antagligen under bokläsning av antingen Stefan Löfven (S) eller Magdalena Andersson (S). Heja Strömmer (M).

Många stöddiga uttalanden har hörts och gjorts ifrån (S) om att knäcka gängen, men vi vet alla nu hur det gick... Samhället riskerar att knäckas... Mannen som ingenting såg, Stefan Löfven (S) alltså, skulle ju knäcka gängen... Skolan som brottsplats är en bok Kalkyl har på läslistan och den berättar nog ingen trevlig historia... Kalkyl omger sig dagligen med många invandrare från många olika ställen i världen och därmed med fundamentala trosskillnader som tidigare skrivits och 100% av dem alla skakar på huvudet åt vad i helvete som sker i Sverige (om någon inte skakar så hjälper Kalkyl till att skaka men det har inte behövts någon hjälp ännu...). Redan några få år i det svenska samhället har berättat för dem att det ser illa ut och att svenska myndigheter agerar direkt korkat och fullständigt naivt i diverse frågor, ja i stort sett alla. Danmark framhålls ofta som ett, jämfört med Sverige, bättre land där mycket hårdare krav ställs på det mesta inklusive språkanvändningen. När invandrare i Danmark intervjuas (betydligt mer sällan än i Sverige då Sveriges public service gått helt vilse och alltid måste framhålla vissa specifika saker, ja så ofta att de flesta borde undra varför och vad nyttan är med detta tilltag då en alldeles egen i grunden svensk befolkning finnes) pratas det i stort sett alltid klingande danska medans intervjuer i Sverige sker på knappt förståbar svenska, ja även om viljan är god för att försöka att förstå hackandet och stakandet...

Tidöpartierma är absolut och självklart inte utan brister vill Kalkyl betona men att viljan om att försöka vända på Titanic-Sverige (Trademarkt by Kalkyl precis såsom Riskbanken alias superundret) som stävar mot katastrofens rand finns och det bör ingen tvivla på.


11 comments:

  1. Soeey, men dina politiska analyser är bara pinsamma.

    ReplyDelete
  2. Kan bara hålla med om dina analyser till 100%. Reinfeldt öppnade portarna, 8 år med S och MP lyckades inte enas om vilken som skulle stängas först, den högra eller den vänstra, vilket gav resultatet att portarna fortfarande stod öppna när Tidö tog makten, och nu verkar det som om gångjärnen har rostat fast. Under tiden festar hundratusentals katastrofmänniskor på det som en gång i tiden var ett framgångsrikt land. Nu är dekadensen total och jag tvivlar om man någonsin kommer att vända skutan. Tidölaget har börjat blekt, trots SD som ångar på. Jag är så blå man kan vara och jag upplever att man saknar lite "jävlaranamma". SD klampar fortfarande runt som elefanter i en glasbutik, M är ängsliga som få och verkar knappt nå någonting gjort. Även om saker och ting tar tid i detta land är det MYCKET viktigt att signalera tydligt och HÖGT vad man har för planer och en genomförandeplan för dessa, allt för att inte ge S och MP någon möjlighet att komma med sina tjuvnyp. L samt KD gör ytterst lite väsen av sig.

    Polismyndigheten får ta mej fan ta sig i kragen, liksom åklagarväsendet och domstolarna. DÖm till utvisning i princip varje fall, några ömmande omständigheter finns i princip inte, i varje fall inte för grövre brott. Att låtsas konvertera till kristendom är ju bara löjligt. Ännu mera skrämmande är att domstolen fäster någon som helst vikt vid det. Man måste börja DRÄNERA landet på skräpmänniskor, tusentals varje året, utöver de som saknar lagliga skäl att stanna här. Om man skickar tydliga signaler om att du blir automatiskt utvisad och ditt medborgarskap/uppehållstillstånd dras in för grövre brott tror jag inte det är så kul för Mehmed 14 år att skjuta ihjäl en snubbe på staden. Två år i "fängelse" för ungdomar är ju rena fritidsgården. Jag bryr mej inte m hudfärg eller ras på den som begår ett brott, men landet har nog fullt upp med sina inhemska kriminella, vi ska inte importera dessa i parti och minut. Det räckte att titta på UG om Marbella. De s.k. "svenskarna" var givetvis inga svenskar så som du och jag ser dem... skamligt att detta avskum tillåts dra vårat land i smutsen. Ha en god helg! Vi får väl se om dödstalen ökar ytterligare tills på måndag...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå och tack Snålgrisen. alltid bra, rejäla och adekvata kommentarer ifrån dig!

      Nej, man häpnar och undrar vilket ursprung man själv har när en del benämns "svenskar"... Tjenare liksom...

      Senast i utvisningsfrågan var en rubrik i vanlig snyftning om en man som "trots 20 år i Sverige, struntat i sina 2 barn och i stort sett hela tiden sysslat med diverse brottslig verksamhet" nu förfärligt nog skulle utvisas...

      Enig i att Polismyndigheten måste skärpa sig och väldigt snabbt. Ingen lätt sits men att se till att plocka ut 99% av den samlade kåren på gatorna hade gett mer effekt än något annat, helt övertygad tills att motsatsen bevisas. Åklagarmyndigheten och rättsväsendet i helhet borde stöpas om från grunden då de i många år visat vilka förmågor som där tyvärr ingår och sätter lagarna i stort sett ur spel.

      De invandrare jag resonerar med är helt överens med mig i stort sett till 100% och de önskar inget annat än att straffen skärps, bidragen stryps, skolan återinför ordning och reda och att konsekvenserna ska bli kännbara.

      Tackar som vanligt för kommentar!

      Ser framemot AnonymousSeptember 15, 2023 at 10:08 PM analys av samhällsläget. Vad har jag och du missat tro?

      Delete
  3. Jag får nog säga att Strömmer är en stabil pjäs. Känns analyserande och pragmatisk vilket vi verkligen inte blivit bortskämda med på justitieministerposten med Morgan Johansson. I övrigt tycker jag nuvarande regering får knappt godkänt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå ZS! Ja Strömmer inger hopp helt klart, önskvärt vore fler sådana stjärnor helt klart för de saknas och behövs.

      Delete
  4. Delar Zero´s åsikt, Strömmer ger ett gott intryck men motvinden är total. Nu verkar det dessutom vara fullt krig på gator och villaområden i södra Sverige. Barn mördas och mördar. Hur kommer man tillrätta med något sådant ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå NLI!
      Ja du, det lär inte bli lätt att få ordning på detta. Det är verkligen nattsvart och fruktansvärt alltsammans. När jag läser nyheter känns det ofta som att det jag läser är en dålig bok, man tror knappt det är möjligt och sant det som sker men tyvärr är det ju det... Att våga erkänna felen som begåtts, att våga tala öppet om problemen o.s.v steg i rätt riktning och där börjar det äntligen lossna något litet. Att sen definitivt sätta hårt mot hårt känns som det bästa som kan göras när allt redan egentligen gått alldeles på tok för långt med tidigare regeringar som mest ignorerade eller förminskade problemen och därmed förvärrade situationen. Först flydde folk till Sverige men nu i bl.a. Uppsala verkar folk fly ut från Sverige...

      Delete
  5. Håller till stora delar med. Dödsskjutning så sent som i förrgår i min närhet med helikoptrar flygande över mitt huvud.

    Men jag är för gammal och trött för att orka göra något och kommer i FIRE hålla mig för mig själv på småländska landsbygden, lite opolitiskt föreningsliv och någon resa ibland.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag börjar bli äldre jag med så kraften och energin avtar den med gissningsvis. Just nu som märkes fås dock energi av att skriva och att ändå försöka få till någon slags påverkan. Ser i vardagen hur det mesta radikalt börjar förändras precis som du nu också upplevt. Det bådar inte gott och att bara låtsas som ingenting bör endast (S) syssla med vi andra måste försöka att göra något och att hjälpas åt att bilda opinion mot dumheterna som snart genomsyrar precis hela det svenska samhället.

      Delete