Saturday, September 16, 2023

Tyvärr

 Tyvärr besannades farhågorna som både Kalkyl och bloggkollegan Snålgrisen hade och säkert många med oss, det skulle ske mer denna helg. Natten mot lördagen inträffade två sprängningar i Stockholmsregionen, ja det skedde annat elände också men antagligen inte kopplat till pågående och ledsamt nog eskalerande våldsvåg som saknar motstycke i både historian och i Europa i stort... Men tyvärr sker den och utspelar sig i vårt lilla och en gång så trygga och rejäla Sverige...

Innan lördagen gick över i söndag inträffade tyvärr ännu en skjutning:


och annat elände av skala större, polisiärt sett alltså, också:

Kanske bäst gå och lägga sig nu och försöka att buffra upp massor med sömn för lär ju bli sömnlösa nätter när barnen blir större... Fy fan.

7 comments:

  1. Konstigt att TUFFE UFFE och JIMMY inte får ordning på Sweden efter Rainfelts FANTASTISKA invandrarpolitik för 20
    År sen. Det LOVA dom ju att göra innan valet . Sossemats

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det tar nog tyvärr rätt lång tid men kanske ändå kortare än längden av dumheterna fått pågå?...

      Delete
  2. Tyvärr tror jag att enda sättet att få ordning på eländet är att aktivera "krigslagar". Alltså jag menar att man med krafttag under en period rättar till alla fel som begåtts utan att bry sig om att man trampar folk på tårna.

    Svårt att se att detta ska ske dock.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kommer ihåg när jag var å reste i Malaysia för 30 år sedan. Då stod det militär personal med automatvapen inne på köpcentrum tex vid rulltrappor upp i byggnaden. Det är nog ngt sådant som krävs.

      Det rör mig inte i ryggen öht om ngt sådant inträffar. Våld kan ibland kräva ännu större våld med kraftigare vapen för att komma tillrätta med .

      Var vänlig gör det som krävs. Undantagstillstånd och upprensningar. Svensk militär på gatorna.

      Delete
    2. VI är inne på helt samma spår US och NLI liksom även Snålgrisen varit. Ja det är lika bra att sätta in allt för at få ordning på eländet och ju fortare och ju hårdare det slås ner desto bättre kommer vi förhoppningsvis ut på andra sidan, ja om vi kommer ut så att säga men det får vi ju verkligen hoppas att vi gör.

      Tyvärr har vi inbördeskrig i landet på ett sätt och då får man ju göra det som krävs, så enkelt är det.

      Delete
  3. Något som är bra är att det satsas på försvar och polisväsen, och fler brottslingar blir dömda så dom är tvunga att dela sina enorma enrummare dom haft på anstalt med inneboende. Men det verkar ju bli mindre till skola vård och omsorg samt infrastruktur. = Större oroligare klasser samt mer folk som går och drar utan vettig sysselsättning. Konstig inget parti fattar man måste underhålla allt i AB Sweden...
    Sossemats

    ReplyDelete
    Replies
    1. Här har du förstås en poäng och att dra in på skolan känns inget vidare. Har fört denna diskussion några gånger med lärare och det enda de kommer med är att fler lärare behövs. Mina egna 1-9 år i skolan var alltid med klasser på 26+ och maximalt var klassen 29 st, det var nästan alltid hyfsat lugnt och vart det inte det kallades skolans strängaste lärare in och det räckte att hans steg och nyckelskrammel hördes så svettades de flesta. Själv har jag blivit dragen i både hår och öron och förtjänat det och tog knappast skada av det. Kvarsittning ett flertal gånger och gympapåsen glömdes en enda gång då straffet var 60 min rättskrivning vilket var så fruktansvärt tråkigt och ensamt att jag absolut inte ville göra om misstaget.

      Delete