Friday, February 23, 2024

62k...

62k handlar dessvärre och tyvärr inte om någon månadsutbetalning eller liknande. Det är polisen som uppger siffran och det handlar om att 62,000 personer är aktiva i gängkriminella kretsar... Förra året uppgavs en väsentligt lägre, om än väldigt hög tycker väl många, siffra om 30,000.

Det var på fredagsmorgonen som Justitieminister Gunnar Strömmer och Rikspolischefen Petra Lundh beskrev lägesbilden för gängkriminella i landet (ja tyvärr är landet Sverige alltså så att ingen missförstår...).

Ja, herregud kan väl vara på sin plats att säga/skriva. Fy fan vad det går till och står till i detta land... Vi som inte givit upp helt ännu får väl fortsätta heja på Tidö och hoppas att Maggan fortsätter att sänka både sig själv och Bidrags- och semesterpartiet för nysvenskar (S). Hon jobbar på hårt Maggan (!) och ingen har väl missat det senaste och svårsmälta påhoppet på Henrik Jönsson?

  

6 comments:

 1. 30-60 eller kanske 90.000 nästa år. Ibland undrar jag hur landet hade sett ut om vi inte haft svängdörrar in i landet under några årtionden.

  Sedan kommer jag på att jag faktiskt redan vet det då jag växte upp på landet under 1970-talet med en gemenskap där folk litade varann, inte behövde låsa cykel eller ytterdörr mm.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är förfärligt alltsammans... Född på 70-talet själv och i ett litet samhälle så förstår precis vad du skriver. Det är nu ett totalt förändrat land lilla Sverige och tyvärr i nästan inget avseende till det bättre... Men efter där 86 nånting började förfallet accelerera och ännu är derivatan kraftigt positiv (vilket för de som lite matte kan, i detta fallet betyder dåligt).

   Delete
  2. Frågan är om inte andraderivatan också är positiv trots regeringsbyte...

   Delete
  3. Usch för den frågan... Ja det hela kanske växer till den största arbetsgivaren/branschen på sikt? 30, 60, 90, 150, 240

   Delete
 2. Trots allt tycker jag det är bra att man talar klarspråk angående eländet. Förra regeringen ville mest mörka och skönmåla när det gällde kriminaliteten.
  Äntligen en justitieminister som faktiskt gör något vettigt. Ryser när jag tänker på vad Morgan och gänget (inte) gjorde.
  Mvh CB

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hallå CB! Ja det är högt på tiden och definitivt önskvärt att tala klarspråk. Som jag brukar säga inger Tidö ett litet hopp vilket är bättre än inget alls som fanns och kommer åter om S och demagogen M Andersson återfår makten.

   Delete