Saturday, April 27, 2024

v17

  Ännu en vecka i det pågående gatuloppet om att få ner ISK till Avanzas lägsta ränta, kallad R1 har klarats av. Ja ännu en där endast några myrsteg tagits eftersom även denna vecka varit något spartansk vad gäller inslussade utdelningar men bättre några sådana myrsteg än inga alls. Det går att säga att större steg tagits eftersom en fin summa åkte in på bolånet som ger "sparränta" om 4.25%. Per 25:e maj cirka används uppbuffrat kapital till att slutligen sätta ISK i R1 läget, ja så mycket som återstår för att nå R1 alltså. 

Status:


   Den kommande veckan bör känna av betydligt högre inflöde. 


2 comments:

  1. Bara en fundering, varför är det så viktigt att få ner räntan? Köper du t.ex. Ares Capital, Altria eller liknande (ränterabatt hos Avanza) som yieldar ca 10%, med lånade pengar som kostar 3,5 % är det en vinstaffär oavsett, speciellt om du har möjlighet att göra ränteavdrag mot ISK-skatt. Det finns de som av princip inte spekulerar med lånade pengar, men en hävstång runt 10% ser jag i princip som riskfri. AP7 Såfa kör väl med runt 20-25% hävstång, och det har inte gått så dåligt för dem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hallå Snålgrisen,
      efter att befunnit mig i uppbyggnadsstadiet sedan starten har FIRE resan tagit klivit in i nästa fas och den går ut på att mest förvalta det som som skapats samt att ta ner belåning rent allmänt och därmed sänka risken (hävstången). Jag är dessutom innerligt trött på att betala ränta och därför skall alla innehavskonton ligga max med R1. Det finns en annan poäng och det är att skapa framtida möjligheter och så sakta börja bygga kapital inför FIRE.

      När R1 nås ligger portföljens totala hävstång en bit under 1.1 och där lär den nog fortsätta ligga då fokus efter ISK på R1 flyttas till bolånen vilket blir sparbössan inför FIRE.

      Delete