Friday, May 31, 2024

Den Stora skördetiden

 Den Stora Skördetiden är avklarad för detta år 2024. Det är som så många gånger förr blandade känslor kring detta konstaterande:

 • härligt att kassakistorna fyllts på
 • tråkigt att inte mer kunde erhållas
 • tråkigt att den inte liksom bara kan fortsätta
 • det är lång tid tills nästa gång...
Beroende på hur man ser på det kan Den Stora Skördetiden ses vara i 3 månader, mars-maj men effektivt varar den betydligt kortare då det brukar vara bankerna som inleder den i slutet på mars. Månadsvis alltså 3 månader medans effektivt cirka 11-12 veckor.

Årets utfall blev synnerligen bra och siffror ifrån Mästerexcelarken tillhörande den Kalkylska Pengamaskinen brukar vara enkla och tydliga:


Utfallet för Den Stora Skördetiden blev alltså synnerligen fint, +16.1% mot 2023!!! En hel del härliga kronor alltså. Summan som dras in under Den Stora Skördetiden slår de initiala förväntningarna med råge, ja alltså de initiala om var slutmålet kanske kunde hamna nån gång i framtiden där kring FIRE resans start 2018! Helt fantastiskt att konstatera detta!

Fredag igen och ännu en hektisk vecka har klarats av, pust, suck och stön... Ja att arbeta är synnerligen, för de som faktiskt fortfarande gör så (nej Kalkyl räknar inte er mötesriddare till denna skara, sorry), är knappast en dans på rosor. Släpet att dra lastas på med allt mer undan för undan och allt fler står mest och skriker vid sidan utan att varken förstå eller tillföra nåt av större vikt för egen maskin, d.v.s ungefär samma situation som tyvärr råder i en växande andel av den svenska befolkningen och i synnerhet i den svenska politiken (men heja TIDÖ och elogé till Ebba Busch för senaste uttalandet om islam och muslimer i Europa). EU har så sakta börjat vakna och Ericssons Börje Ekholms uttalande var föredömligt rakt på sak och Kalkyl instämmer till 100% och har haft liknande tankar sedan många år:


Det är verkligen dags att vakna Europa...
Klockorna de många har ringt både länge och högt nu...


6 comments:

 1. Varje år konstaterar man lite snopet att den stora skörden nu är bärgad. Visst rullar det fortsatt in utdelningar men inte riktigt med den styrkan som under våren. Jag längtar verkligen inte till hösten men då tilltar ju pengaregnet lite i alla fall.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja det är en så härlig tid att man klart vill ha den pågående hela tiden. Håller med vad gäller hösten och tilltagandet men nu får vi ha sommar o semester. Längtar. Lyckades tala mig till rätta igår och gjorde inget köp! Kassakistorna får fortsätta fyllas.

   Delete
 2. Klockrent om Europa av Ekholm, har tänkt i liknande banor i många många år.

  Inget fel med museum, men det blir ganska dammigt att leva där. :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja den var precis klockren. Tycker det är bra att Eu verkar börjat vakna och vi får alla hoppas de på riktigt tänker börja adressera problemen innan det är alldeles för sent.

   Delete
 3. Ja fortsätter importen av afrikaner och araber till Europa, samtidigt som tillväxten finns i USA, och europeiska industribolag alltmer hamnar på efterkälken, då kommer Europa till sist att bli en sorts dekadent slum med hög brottslighet och hög korruption. Välfärden kommer att vara nermald och skatterna högre och högre. Europa har t.ex. helt missat AI-tåget, det körs helt och hållet från USA. Elbilar, ja där är det Kina och USA som ångar på.
  Det är en frisk fläkt att Ebba Busch nu äntligen kan prata om den där "elefanten i rummet" som Åkesson med flera har tjatat om i snart 10 år. Det är även lika ledsamt att höra Demirok när han fjantar och låtsas missförstå hela tiden och enbart anklagar för att man misstänkliggör alla muslimer. Så är det givetvis inte, men man MÅSTE förstå problemet innan man kan göra något åt det. Att så väldigt många som ingår i den organiserade brottsligheten, välfärdsbrottsligheten, kravaller, terror och allt annat kaos i landet är just muslimer/araber/nordafrikaner måste man ta hänsyn till och våga prata om. Vanliga svenssons är inte problemet. Däremot har vi lagar och straff som kanske skrämmer och sätter dit den vanliga svensson, men de utomeuropeiska brottslingarna skrattar hela vägen till banken över hur lätt det är att finta svenska myndigheter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Alltid lika träffsäkra kommentarer Snålgrisen! Ja känns tyvärr som vi redan nått in i den slummen... Välfärden alla foliehattar babblar om är redan nedmonterad till stor del och i alla fall hyfsat krackelerad och nej det beror inte på Tidö, det började krackelera långt tidigare. Ja det lilla vi har med hackor och spadar i AI är typ AtlasCopco samt ASML...

   Ebba har ingen lätt roll brukar jag säga men tycker i stort hon sköter den så bra den nu går att sköta. Att försöka lappa ihopa vad Bidrags och semesterpartiet för nysvenskar (S) samt MP och VPK ställt till med är en övermäktig uppgift för vem som helst...

   Demirok är totalt värdelös, han borde sparkats för länge sedan. Aldrig hört nån prata så mycket strunt som den karln, förlåt mannen som vi numera säger och alltså när man förstår vad han ens pratar om... Han och Hellden saknar all koppling till verkligheten... Vilket dåligt skämt för 1-2 veckor sedan när C för första gången på länge pratade nåt om lantbrukarna... Undrar om Demirok vet vad en sådan ens gör?...

   Nej, vi är helt körda i Svedala om dessa odågor orkestrerade av framförallt Maggan haggan återtar makten... Blir rädd på riktigt. Ja väldigt ledsen också.

   Delete