Tuesday, June 11, 2024

Pyspunka - del 2

Läs Pyspunka - del 1 här. 

EU valet blev avklarat och de flesta bryr sig inte nämnvärt om detta val, gäller Kalkyl också, då det finns mycket annat som för de flesta känns betydligt mer angeläget. 

Vänstersidan har rönt stor framgång, i lilla trötta Sverige gick både MP och VPK tyvärr kraftigt framåt... Ganska märkligt faktiskt med tanke på de miljörelaterade förslag som faktiskt förts och förs fram och med VPKs dröm om att i princip beslagta precis allt ifrån de som jobbar ihop något för egen maskin blev knappast framtiden ljusare. S stod ungefär stilla.

För skolungdomen som i det mesta väsentligt är mer påverkade av de senaste 30 årens havererade politik inom ett flertal områden blev röstutfallet ganska annorlunda och där blåste vindarna åt höger:

 1. SD 24.5%
 2. M 24.0%
 3. S 18.5%
 4. MP 9.4%
Tycker att detta säger en hel del och dessa resultat borde tas på fullaste allvar då de unga sägs vara framtiden som det så vackert skrivs. 

Bland de yngsta, 18-21 år gamla, i det riktiga EU valet blev det ungefär så här:
 1. M 21.0%
 2. S 20.0%
 3. MP <siffra saknas>
 4. SD <siffra saknas>
Sökte efter lite mer statistik men hittade ingen, vore väldigt inressant att se utfallen i många fler åldersgrupper.

Tyvärr säger de preliminära siffror att EU valdeltagandet i Sverige var under 50% av de röstberättigade. Känd fakta säger att vänstersidan oftast har högre valdeltagande än högersidan. Det är viktigt att rösta även om det är förståeligt att det kan kännas meningslöst. 

Pengamaskinen jobbar på och ägaren har mest varit upptagen med Mästerexcelarken och diverse beräkningar. Idag gjordes de första köpen sedan en lång tid tillbaka. Det var både ovant och kändes lite konstigt vilket berättar att köpberoendet har brutits efter en cirka 6.5 års lång och konstant köptrend. Det var lite kul som helhet att handla när det väl var avklarat men det ska alltså inte återgå till att vara en vana att handla mycket igen, kommer endast ske lite försiktiga påfyllningar om planen hålls eftersom R1 nivåerna ska behållas och kontantkassan ska fortsatt byggas på.

6 comments:

 1. Efter att ha sett Sveriges patetiska röstsiffror är jag mer nöjd än någonsin över att bo nere på kontinenten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var rakt på sak, känner ungefär samma faktiskt och eftersom jag bor i Sverige så får jag bara gilla situationen. Bor du på kontinenten sedan många år eller en hyfsat nylig flytt?

   Delete
 2. Ja EU-valet var ett riktigt sömnpiller, fast valresultatet blev ju lite oväntat. Men jag kan inte säga att det hela engagerade mig speciellt mycket, fast jag röstade såklart.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Precis, man lägger sin röst på det man tror är minst kasst och sen får de förmågorna leka vidare med att lagstifta om jordgubbsstorlekar, förbjuda förbränningsmotorer och annat.

   Delete
 3. Siffrorna är föga förvånande. EU engagerar främst storstadsväljare. MP och V är stora i storstäderna. Jag är förvånad att SD lyckades få så pass många att rösta som de gjorde, men de har haft en rejäl kampanj och en riktigt bra reklamfilm som har visats mycket på bl.a youtube.

  Sossarna går starkt bland utlänningar, ty vem vill bita den hand som föder dej? Är förvånad att de lyckades öka från förra gången, då denna valkampanj har varit bedrövligt dålig till skillnad från t.ex. SD. Jag fattar inget av vad S vill åstadkomma, de utnyttjar varje tillfälle i att gnälla på SD eller Tidölaget när de istället borde prata om sina egna resultat och sin egen politik.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tycker som du att S helt har tappat precis allt. De bara skriker och käftar om allt de kan, ingenting blir gjort på riktigt och det borde snart alla ha förstått vid detta laget. Även utlänningarna som på sikt kommer få mindre pengar i takt med att Sverige sjunker eller när fler tröttnar på den obehagliga soppan vi numera tvingas leva i antingen vi vill eller inte där nyhetsinslag efter nyhetsinslag i stort sett endast rapporterar tråkigheter, förfärligheter och galenskaper. Var i helvete ska framtidshoppet komma ifrån, ja absolut inte ifrån S i alla fall. Jag tar varje chans jag kan att sänka framförallt S då de är allra värst och ber sig mest förjäkligt åt med Maggan i spetsen. De är dock tyvärr duktiga på att låtsas som att de inte gör några fel, bara alla andra som tycker, tänker och gör fel medans de själva gör det de är allra bäst på i praktiken: ingenting alltså...

   Delete